fbpx

Cibdol Oil

Wat kun je drinken bij een luxe diner?

Wat kun je drinken bij een luxe diner?

Het is heerlijk om af en toe uit te pakken met een uitgebreid luxe diner. Vooral nu het leven er toch wat saaier op is geworden met alle dichte horeca. Gelukkig zijn er top restaurants die gewoon een mooi 3-, 4-, 5- of zelfs 6-gangen diner bij je thuis bezorgen. Wat een luxe! Maar zelf kunnen we natuurlijk ook de handen uit de mouwen steken en een keer een sterrenwaardig diner op tafel toveren. Alleen wat kies je voor drinken bij een luxe diner?

Pak uit met wijn

Trek niet gelijk alle luxe hapjes uit de supermarktschappen, maar bedenk ook goed welke wijn je erbij wil drinken. Met Chardonnay wijn kun je alle kanten op. Het is niet voor niets dat deze druif de kameleon onder de druiven wordt genoemd. Wijn van deze druif kan fris zijn, maar ook vol en romig en alles daar tussenin. Waar de druif groeit en wat de wijnmaker doet in de kelder, is allemaal van invloed op de uiteindelijke smaak.

Chardonnay en (gebraden) kip vormen de ultieme combi, maar dat schreeuwt geen luxe. Ga dan voor gepocheerde zalm, krab of een mooi opgemaakte vispastei. Voor de vegetariërs onder ons, mag er dan een mooie risotto op tafel worden getoverd met geroosterde flespompoen of een hartige pompoentaart. Zelf ravioli maken en die vullen met pompoen en pecorino kan uiteraard ook. 

Bruisend van start

Starten met een glas bubbels is altijd een goed idee. En ga je voor luxe, dan ga je voor champagne en laat je de cava en de prosecco even links liggen. Champagne kopen kan zowel online als in de winkel. Het voordeel van online is dat er ook vaak reviews van klanten bij staan, net als een proefnotitie. Dat kan je gelijk alweer even wat meer helpen in het maken van je keuze. 

Van alle markten thuis

En wat eet je dan bij champagne? Deze mousserende wijn kan trouwens heel goed ingezet worden gedurende het hele diner. Serveer het bij het voorgerecht met garnalen en rivierkreeftjes of bij toast met warmgerookte zalm. Voor de liefhebbers mogen de oesters aangerukt worden. Als hoofdgerecht kun je gaan voor allerlei soorten vis en zeevruchten, maar ook varkensvlees en gerechten met truffel en paddenstoelen. 

Vraag advies

Waag jij je liever toch niet aan speciale kookkunsten, maar bestel je een mooi diner bij een restaurant? Vraag dan daar gerust welke wijnen ze bij de gerechten adviseren. Bij sommige restaurants zijn ook de wijnen te koop. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. 

Wat serveer jij het liefst voor drinken bij een luxe diner?


Pin dit artikel voor later:

Wat kun je drinken bij een luxe diner?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Dilara

    Ik drink altijd kinderchampagne doordat ik niet tegen alcohol kan, haha. No one knows!

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP