fbpx

Cibdol Oil

Vlees om eens echt mee uit te pakken

Vlees om eens echt mee uit te pakken

Je hebt niet iedere dag de zin of tijd om urenlang in de keuken te staan. Om vlees heel langzaam te laten garen, totdat het precies perfect en heerlijk mals is. Op de meeste dagen kiezen we er toch voor om iets te bereiden dat binnen een half uurtje op tafel staat, en dat niet al te lastig is. Logisch! Maar op die dagen waarop je wél alle tijd hebt, en zin hebt om eens echt iets bijzonders te bereiden, dan is er gelukkig ook steeds meer keuze.

Voor wie van een uitdaging houdt

Hoe daag jij jezelf uit in de keuken? Wat je bereidt op de momenten waarop je zin hebt om eens flink uit te pakken, zal voor een groot deel afhangen van hoe bedreven en ervaren je aan het fornuis bent. Vind je normaal gesproken een eitje bakken al best een uitdaging? Dan zal je op goede dagen voor een omelet kiezen, maar zit een driegangen diner er niet direct in. Ben je echter wat meer gevorderd en houd je wel van een uitdaging, dan gaan er al heel wat meer deuren open.

Zeker op het gebied van vlees kun je jezelf flink uitdagen. We ontdekken steeds meer bijzondere stukken vlees die ons smaken kunnen bieden die we niet iedere dag tegenkomen. Vaak geldt hierbij wel dat je dit alleen zal ervaren als je het op precies de goede manier bereidt, en dat vergt vaak wat oefening. Houd je wel van een uitdaging en heb je even de tijd? Dan is een brisket kopen een goede optie.

Let wel op: dit is geen vlees dat je binnen een half uurtje op tafel hebt staan. Langzaam garen, heel langzaam, is essentieel om dit vlees goed te bereiden. Doe je dat niet, dan ga je je zeker afvragen waarom dit vlees zo wordt geprezen om zijn smaak en malsheid. 

Wat sneller klaar en minder risico

Vind je jezelf nog niet bedreven genoeg om met een groot, duur stuk vlees dat een hele specifieke bereiding vereist aan de slag te gaan, zoals bij de brisket het geval is? Geen probleem! Je kunt ook een goede ribeye kopen. Dan ben je niet alleen een heel stuk sneller klaar, de kans op succes voor de wat minder ervaren kok is ook groter.

De bereiding van dit vlees kan eigenlijk niet mislukken, zeker niet als je vooraf even wat recepten leest. Een ribeye is goed doorregen met vet, en daardoor vol van smaak en zo mals als het maar zijn kan. Bovendien staat het snel op tafel, en kan het bereiden ervan ook de wat minder ervaren kok prima lukken.


Klik om deze afbeelding te pinnen:

Vlees om eens echt mee uit te pakken

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP