Essence Hey Cheeks palette review

Essence Hey Cheeks palette

Na de reviews over de Essence You Better Work collectie en de liquid highlighter is het nu tijd voor een review van het Essence Hey Cheeks palette. We gaan testen of dit palette met 6 verschillende kleuren een budget topper is of dat je hem beter links kunt laten liggen.

Essence Hey Cheeks palette

Essence Hey Cheeks palette review

Het Essence Hey Cheeks palette bestaat uit 1 highlighter, 3 blushes en 2 bronzers, zowel shimmer als matte. De kleuren hebben een zachte poeder textuur en zijn daardoor gemakkelijk te blenden. Je kunt daardoor met één palette je gezicht oplichten en meer kleur geven. Essence garandeert dan ook een frisse look met tinten die passen bij ieder huidtype.

De verpakking

Essence Hey Cheeks palette review

Het Essence Hey Cheeks palette zit verpakt in een stevig doosje. Het doosje opent gemakkelijk en sluit met behulp van een magneet. Als je het doosje opent dan zie je een spiegeltje over de gehele lengte. Dit spiegeltje is precies groot genoeg om te zien hoe je de poeders aanbrengt en daardoor een fijne toevoeging. De poedervakjes zijn relatief smal, waardoor het wel lastig is om met een grote kwast de poeder te pakken. Je kunt voor dit palette dus het beste een kleine kwast of je vingertoppen gebruiken.

Verder heeft het doosje wat mij betreft een hele leuke uitstraling! Ik vind de combinatie van roze met goud erg mooi. Daarnaast geven de palmbladeren mét schaduw een heel tropisch gevoel. Een perfecte verpakking voor de zomercollectie wat mij betreft. Het enige wat ik erop aan zou kunnen merken is dat de kleuren geen naam hebben, waardoor het wat lastiger is om de kleuren aan te duiden.

De swatches

Essence Hey Cheeks palette review swatches

Hierboven zie je de 6 kleuren uit de verpakking. Je hebt van links naar rechts: de highlighter, de 3 blushes en de 2 bronzers.

Essence Hey Cheek palette review swatches

Hierboven zie je de swatches in dezelfde volgorde als in de verpakking. De kleuren zijn erg gepigmenteerd en gemakkelijk aan te brengen. Je hoeft ze vrijwel niet op te bouwen, want de kleuren zijn al direct vrij heftig. Er zitten 3 kleuren met shimmer in, 1 kleur met een lichte shimmer en 2 matte kleuren.

Het resultaat

Dit is het resultaat met het Essence Hey Cheeks palette. Linksboven zie je de highlighter, gevolgd door de drie blushes en de twee foto’s onderaan zijn de bronzers. Ze zijn stuk voor stuk fijn aan te brengen met je vingers of een kleine kwast. Ze zijn ontzettend gepigmenteerd en je hebt dus niet zoveel van het product nodig.

De highlighter en de blush rechtsboven zijn mijn favoriet! Ik vind de rest toch niet helemaal passen bij mijn huid op dit moment, maar ik vermoed dat deze in de zomer juist weer een stuk mooier zijn. Zo vind ik de derde blush ook erg mooi, maar nu net iets te opvallend. Zulke rode wangetjes heb ik namelijk ook als ik ziek ben. ;)

Over het algemeen ben ik heel tevreden en weet ik zeker dat je zo een mooi palette hebt voor ieder seizoen. Hij zit niet voor niets in de lente / zomer collectie van 2019, dus ik ben heel benieuwd hoe deze kleuren staan op een gebruinde huid.

Het Essence Hey Cheeks palette is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €5,99.

  • Reacties ( 3 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP