fbpx

Cibdol Oil

leuke ideeën voor jouw etsy shop

10 leuke ideeën voor jouw Etsy shop

Een Etsy shop is heel gemakkelijk te maken en ontzettend leuk om erbij te hebben als extra inkomstenbron. Zeker als je creatief bent met ontwerpen zijn er ontzettend veel mogelijkheden! In dit artikel bespreek ik allerlei leuke ideeën voor jouw Etsy shop.

1. Stickers maken

Stickers zijn altijd al super populair geweest. Vroeger gebruikte je ze in poëziealbums en tegenwoordig in je bullet journal of je agenda. Hoe leuk is het dan om zelf stickers te maken en deze te verkopen in een Etsy shop.

Ik kwam deze video tegen op TikTok en kreeg zelf al helemaal zin om me hier meer in te verdiepen. Goed kunnen tekenen en een stickermachine zijn natuurlijk een pré, maar je kunt ook eerst je eigen ontwerpen als stickers bestellen om te zien hoe het loopt. Zo spaar je misschien eerst wel de stickermachine bij elkaar!

2. Trouwerij

Voor een trouwerij wordt veel gebruik gemaakt van printables. Denk aan een mooie roll up banner bij binnenkomst, tafelnummers, uitnodigingen, menukaarten en zelfs planners om de trouwerij tot in de puntjes te organiseren.

Een voordeel van het maken van deze printables is dat je geen gedoe hebt met het versturen van pakketjes, maar dat je gehele business online plaatsvindt. Etsy verzend deze digitale documenten automatisch naar de koper en zij kunnen het uitprinten.

3. Planners

Hoe vaak gebruik jij een weekplanner of een to-do-lijstje om je taken op te schrijven? Planners zijn enorm populair en ook op Etsy! Er zijn veel uitgebreide planners te vinden om je doelen te bereiken en in te plannen, maar ook gewoon simpele weekplanners die er mooi en gestructureerd uit zien.

Als een planner aansluit bij de wensen van kopers, omdat het net iets heeft wat hen aanspreekt en waar ze naar opzoek zijn, dan kun je daar zeker geld voor vragen.

4. Sieraden

Ook sieraden zijn enorm populair op het platform. Als je zelf graag sieraden maakt, dan kun je dit zeker te koop aanbieden! Je kunt beginnen met het rijgen van armbandjes met bijvoorbeeld kraaltjes en dit steeds verder uitbouwen.

Er zijn ook webshops waar je de basis voor het maken van sieraden kunt kopen en op die manier heel gemakkelijk zelf kettinkjes en oorbellen kunt maken. Zo kun je zelfs je eigen gouden of zilveren sieraden maken.

5. Kleding

Is kleding breien of bedrukken meer jouw ding? Ook kleding is veel te vinden op Etsy. Deel jouw mooiste designs in je Etsy shop en kijk welke het het beste doen. Kleding met quotes doen het vaak goed, maar ook gebreide truien zijn in de winter niet te missen. Als je het helemaal professioneel wilt doen, dan kun je zelfs jouw eigen kledinglabel toevoegen aan het item. Dat maakt het geheel helemaal af!

6. Social media templates

Een ander digitaal product is het maken van social media templates. Denk aan designs voor Pinterest en Instagram, waar mensen alleen hun eigen foto nog in hoeven te zetten en de tekst moeten veranderen. Misschien heb je mooie Pinterest templates die enorm veel kliks opleveren, dan kan het zeker de moeite waard zijn om soortgelijke designs te delen met een groot publiek.

7. Lightroom templates

Als je opzoek bent naar Lightroom templates, dan kom je ook snel al op Etsy terecht. Er zijn veel shops te vinden met allerlei verschillende Lightroom templates. Zelf gebruik ook een gekochte template om mijn foto’s mee te bewerken, die al mijn foto’s in dezelfde stijl bewerkt. Dit scheelt enorm veel tijd en mijn Instagram feed ziet eruit als één groot geheel.

8. Kaarten

Kaarten om op de post te doen kun je natuurlijk ook heel goed verkopen. Echte post is nog steeds enorm leuk om te krijgen en zeker als het dan een prachtige kaart is om een langere tijd te bewaren. Als je goed bent in ontwerpen en tekenen, dan kun je deze handgemaakte kaarten zeker verkopen.

9. Posters

Maak je graag foto’s? Je kunt deze foto’s ook verkopen in de vorm van posters. Je kunt ervoor kiezen om zelf posters te maken en deze te verkopen als printable of een optie toe te voegen om de poster geprint toe te sturen.

Posters zijn vaak prijzig en veel designs kom je in meerdere huizen tegen, dus mensen zijn vaak opzoek naar iets toepasselijks en unieks! Eigen designs met bijvoorbeeld leuke quotes zijn natuurlijk ook een optie.

10. Speel in op trends

Er zijn altijd trends om op in te spelen. Zo zie je in deze tijd veel handgemaakte mondkapjes, scrunchies en breipatronen. Het kan ook slim zijn om hier iedere keer op in te spelen.

Zou jij een eigen Etsy shop willen beginnen? Zo ja, waarin?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP