fbpx

Cibdol Oil

Bullet journal ideeën

123 leuke ideeën voor jouw bullet journal

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: bullet journals. Alleen wat is de bedoeling ervan en hoe kun je er zelf één vullen? In dit artikel leg ik het je graag uit en geef ik je meer dan 10 bullet journal ideeën.

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is eigenlijk een combinatie van een notitieboekje en een dagboek. Het is een boekje met lege blaadjes, die je op een hele creatieve manier kunt omtoveren tot jouw planner, boekje met to-do lijstjes of een boekje vol inspiratie. In een bullet journal zet je jouw gedachten op papier en dit kun je zo creatief doen als jij dat wilt.

Zo kun je jouw bullet journal zien als jouw notitieboek, planner en dagboek in één. Je kunt erin van je afschrijven, maar ook al je belangrijke deadlines en afspraken noteren. Dit wordt vaak op een creatieve manier gedaan met fineliners, kleurtjes en stickers, maar je kunt het natuurlijk ook heel clean en overzichtelijk houden als dat jouw ding is.

Bullet journal ideeën

Nu je weet wat een bullet journal is, deel ik graag een hele lijst met verschillende bullet journal ideeën. Er zijn een aantal basisdingen die vaak in bullet journals terugkomen, maar uiteindelijk kun jij jouw boekje helemaal vormgeven, zoals jij dat wilt.

Maand- en weekplanningen

Veel bullet journals beginnen in de vorm van een planner. Je laat aan het begin een aantal bladzijdes leeg voor een inhoudsopgave, daarna begin je met de maandplanning en vervolgens volg je deze op met dagplanningen.

Tussen de dagplanningen of zelfs bij de dagplanningen heb je de ruimte voor wat extra creativiteit. Zo kun je bijvoorbeeld een foto van die dag bijvoegen of een quote die jouw die dag zal motiveren. Hierboven zie je allerlei bullet journal ideeën voor jouw maand- en weekplanningen!

Doelen

Een ander leuk bullet journal idee is het maken van een pagina speciaal voor de doelen die je dat jaar wil behalen. Deze kun je dan weer mooi per maand en per week terug laten komen in je weekplanningen. Ook hier kun je je weer uitleven van een simpel strak lijstje tot tekeningen en een compleet visionboard.

Habit trackers

Naast planningen kun je in jouw bullet journal allerlei habit trackers bijhouden. Dit zijn lijstjes waarin je jouw gewoontes kunt afvinken. Zo hou je per dag verschillende dingen bij, zodat je dit op ieder moment gemakkelijk terug kunt zien en je doelen overzichtelijk kunt houden.

Deze bullet journal ideeën zijn leuk en handig tegelijkertijd! Zo kun je habit trackers bijhouden voor het drinken van genoeg water, je hoeveelheid slaap, het sporten en je medicijnen, maar ook voor je hobby’s, zodat je later kunt zien of je deze maand genoeg tijd hebt besteed aan me-time.

Dromen

Je dromen herinner je je vaak het beste als je net wakker wordt. Een perfect moment om je bullet journal erbij te pakken en diegene die je je herinnert op te schrijven. Ik vind dit zelf een heel leuk idee!

Films & series

Als films en series liefhebber vind ik deze pagina’s ontzettend leuk ter inspiratie! Zo kun je perfect bijhouden hoe ver je bent in een bepaalde serie en welke score je deze serie geeft. Als iemand jou dan ooit om aanraders vraagt om te kijken, dan heb jij je lijstje paraat.

Takenlijstjes

Wat is een notitieboekje zonder takenlijstjes toch? In een bullet journal lijkt dit misschien eerst wat te rommelig, maar met deze ideeën heb je dat zo opgelost. Daarnaast is het ook ideaal om je taken te noteren die dagelijks, wekelijks of maandelijks terugkomen voor meer overzicht.

Boeken

Als je van lezen houdt, dan kun je ook een overzicht maken met de boeken die je hebt gelezen of nog wilt gaan lezen. Zelf vind ik de boekenplanken enorm creatief! Bij deze pagina is het ook leuk om boeken meteen te beoordelen en een korte omschrijving te geven.

Budget & sparen

Deze budget bullet journal ideeën vind ik echt super leuk vormgegeven! Vaak zijn je financiën erg onoverzichtelijk via de bankieren app en met deze pagina’s maak je het overzichtelijk. Je kunt al je uitgaven noteren en opschrijven hoeveel je per maand spaart. Zo weet je precies of je op de goede weg bent of nog iets meer op je uitgaven moet letten.

Muziek

Hoe leuk zijn deze playlists? Op een muziekpagina kun je bijvoorbeeld iedere maand je favoriete songs uitlichten of gewoon één losse pagina samenstellen van de nummers die jouw jaar compleet hebben gemaakt. Het is ook leuk om dit bijvoorbeeld te doen in de vorm van thema’s, denk aan muziek voor in de auto, muziek voor thuis, muziek om op te dansen en muziek om je te concentreren op je huiswerk.

Recepten

Ik probeer geregeld nieuwe recepten uit, maar vergeet ze vaak ergens te bewaren of op te slaan. Zo heb ik losse blaadjes, Pinterest pins en ook nog wat linkjes op mijn telefoon. Niet handig! Een bullet journal is daar de oplossing voor, zo kun je hem ook gebruiken als receptenboekje. Door deze voorbeelden krijg ik echt de kriebels om daarmee aan de slag te gaan.

Travel journal

Een travel journal heb ik zelf al eens eerder gemaakt, om alle herinneringen en foto’s samen te bewaren van mijn eerste vakantie met mijn vriend. Ik vond dit super leuk om te doen, maar als ik deze bullet journal ideeën zie kan ik nog wel even oefenen. Deze pagina’s zijn super leuk ter herinnering aan jouw reis in dagboekvorm, maar ook om jouw droombestemmingen weer te geven.

Dankbaarheidslijstjes

Dankbaarheidslijstjes kunnen je heel erg helpen om positief te blijven, zelfs in moeilijke tijden. Gelukkig vrolijken ze ook meteen je bullet journal op! Gebruik felle kleuren en tekeningen waar jij vrolijk van wordt in combinatie met jouw dankbaarheidslijstje of -zinnetje per dag.

Bucketlist

Een bucketlist is een lijst met dingen die je ooit in je leven of in een bepaalde periode wil doen. Je kunt dit bijvoorbeeld maken per seizoen, zoals je hierboven in de voorbeelden veel ziet terugkomen. Het is een mooi moment om voor jezelf na te denken over wat je echt zou willen en het is des te mooier als je straks meerdere punten af kunt gaan vinken!

Wishlist

Tot slot is het super leuk om je verlanglijstje ook op te schrijven. Heel vaak vliegen er spontaan dingen door je hoofd die je kunt vragen voor je verjaardag of de feestdagen, maar ben je ze vergeten als het erop aankomt. Een lijstje in je bullet journal is perfect om deze ideeën snel op te schrijven.

Shop jouw bullet journal benodigdheden hier:

Bloem stickers
AliExpress
vanaf €0,77
Retro washi tape
AliExpress
€3,27
Vintage koffie stickers
AliExpress
vanaf €0,39
Vintage bloemen stickers
AliExpress
vanaf €0,29
Handlettering stencils
Bol.com
€11,04
Mijn Bullet Journal
Bol.com
€12,99
Mijn Bullet Journal
Bol.com
€12,99
Sakura Pigma Micron
Bol.com
€12,99
Mildliner highlighter set
AliExpress
vanaf €5,70
Bloem stickers
AliExpress
vanaf €0,77
Retro washi tape
AliExpress
€3,27
Vintage koffie stickers
AliExpress
vanaf €0,39
Vintage bloemen stickers
AliExpress
vanaf €0,29
Handlettering stencils
Bol.com
€11,04
Mijn Bullet Journal
Bol.com
€12,99
Mijn Bullet Journal
Bol.com
€12,99
Sakura Pigma Micron
Bol.com
€12,99
Mildliner highlighter set
AliExpress
vanaf €5,70

Ik hoop dat je veel nieuwe bullet journal ideeën hebt opgedaan door dit artikel. Heb je nog andere leuke ideeën? Laat ze dan gerust achter in de reacties.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP