Cibdol Oil

Tips om comfortabel te zonnen in de tuin

Tips om comfortabel te zonnen in de tuin

Deze zomer brengen we meer tijd thuis en in de tuin door, maar dat wil niet zeggen dat we daar niet kunnen genieten van het mooie weer. Daarom help ik je graag op weg met wat handige tips om comfortabel te zonnen in de tuin!

1. Fijne tuinmeubelen

Fijne tuinmeubelen zijn om comfortabel te kunnen zonnen in de tuin echt een must. Zo kun je gaan voor een mooie loungeset met een hoekbank, zodat je er echt lekker ontspannen in kan liggen.

Mocht je budget of je tuin wat kleiner zijn, dan kun je ook gaan voor een tuinset met verstelbare stoelen. Deze kun je dan naar beneden klappen als je lekker wilt zonnen, maar ook omhoog zetten als je buiten wilt eten. Zo heb je het beste van beide.

2. Tuinkleed

Een tuinkleed is net wat comfortabeler dan de zanderige tegels onder je voeten. Het is toch fijn om in je eigen tuin op blote voeten rond te lopen. Een tuinkleed is ideaal om een knusse tuin te creëren, maar daarnaast kun je er ook perfect op zonnen als je er wat kussens weglegt.

3. Kussens

Dan komen we eigenlijk gelijk bij het volgende onderwerp. Kleed je tuinmeubelen aan met wat fijne zachte kussens. Soms zitten er al kussens bij, maar het is vaak toch fijn om extra kussens te gebruiken in een loungeset. Zo zit je nog comfortabeler, maar kun je eventueel ook kussens onder je hoofd leggen of op je tuinkleed leggen bij het zonnen.

4. Creëer voldoende schaduw

In het begin van de middag is de zon vaak aangenaam, maar later op de middag kan het fijn zijn om naar de schaduw te verhuizen. Zorg er daarom voor dat je ook een aantal plekjes hebt in je tuin met schaduw of waar je gemakkelijk schaduw kunt creëren.

Een fijne parasol, schaduwdoek of zelfs een boom die je uit de schaduw kan houden is in iedere tuin een must. De tegels worden zo een stuk minder warm, zodat je langer in de tuin kunt vertoeven, maar je creëert ook wat meer privacy!

5. Kies een comfortabele outfit

Kies tijdens het zonnen een comfortabele outfit. Zelf vind ik het fijn om te zonnen in bikini, zodat ik gewoon net zo bruin kan worden in de tuin als op het strand. Alleen soms kies toch voor een fijn luchtig strandjurkje om mijn huid wat meer te beschermen en me net wat comfortabeler te voelen.

6. Zorg voor verkoeling

Voldoende verkoeling is niet alleen lekker, maar ook heel belangrijk. Je kunt een zwembad opzetten om af en toe een duik te nemen, wat zeker bij een lange zomer in de tuin echt een aanrader is! Je kunt ook de tuinslang of sproeier erbij pakken om tussendoor te zorgen voor de nodige verkoeling.

Drink ook voldoende op zo’n warme dag. Je kunt bijvoorbeeld een kan vullen met water, ijs en fruit, zodat je je glas gemakkelijk bij kunt vullen. Een fles siroop is ook enorm handig om snel een smaakje toe te voegen bij het water uit de kraan.

7. Smeer je goed in

Ook bij het zonnen in de tuin is jezelf goed insmeren super belangrijk. Lees zeker even mijn artikel met tips voor de juiste UV-bescherming. Smeer je iedere twee uur in en het liefst met een zonnebrandcrème met factor 30.

Als je ook tussendoor een plons neemt in het zwembad of op een andere manier verkoeling opzoekt, zorg dan dat je een waterbestendige zonnebrand hebt. Of smeer je na iedere duik weer in.

8. Vermaak jezelf

Als het echt warm is kan het lastig zijn om jezelf te blijven vermaken in de tuin. Verzamel daarom van tevoren alvast wat spullen om je tijdens het zonnen in de tuin te kunnen vermaken. Denk aan een boek dat je nog steeds wilt lezen, een fijn muziekje, een puzzel(boek), een spelletje en maak het jezelf ook op die manier zo comfortabel mogelijk.

Wat doe jij om zo comfortabel mogelijk te zonnen in de tuin?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP