fbpx

Cibdol Oil

Dingen om te doen in Domburg + De leukste stranden in Nederland

De leukste stranden in Nederland

Zelf hou ik er echt van om naar het strand te gaan. Al is het in ons kikkerlandje. In dit artikel bespreek ik de leukste stranden in Nederland en ik vertel je er natuurlijk ook bij waarom.

Naar het strand in Nederland

Je kunt op het strand in Nederland heerlijk vertoeven. Vaak liggen er leuke stadjes of dorpjes naast die je meteen even kan verkennen en er is altijd wel een leuk strandtentje te vinden. Als je naar het strand gaat zijn deze 5 dingen onmisbaar. Op een hele warme zomerdag zou ik je zeker ook aanraden om een parasol of een tentje mee te nemen voor een beetje schaduw.

Wanneer je een strandwandeling gaat maken, neem dan eventueel laarsjes of een paar goede schoenen mee. Als je iemand bij hebt die slecht ter been is, dan is een rolstoel met speciale banden echt een aanrader. Je kunt zo’n rolstoel kopen of huren bij bijvoorbeeld een winkel als Vegro.

De leukste stranden in Nederland

Ik heb zelf een heel afwisselend lijstje met de leukste stranden in Nederland. Ieder strand is heel anders qua beleving en sfeer, maar daarom zit er ook altijd voor iemand iets tussen! De stranden staan op willekeurige volgorde, dus het is geen ranglijst.

1. Vlissingen & Dishoek

In Vlissingen kwam ik vroeger echt vaak. Hier ben ik geregeld samen met mijn moeder heengegaan, maar ook met vrienden. Het strand loopt vanaf Vlissingen eigenlijk verder richting Dishoek en daar heb je heel veel leuke strandtentjes om gezellig even te zitten. Er is vaak veel ruimte, omdat het strand erg uitgestrekt is.

Als je wat meer bij de stad blijft, dan heb je ook een strand langs de boulevard. Zo kun je een leuke combinatie maken van stad en strand, zodat je tussendoor nog even kunt winkelen of ‘s avonds lekker uiteten kunt gaan. Ik geef zelf wel de voorkeur aan het strand een stukje verderop, maar de boulevard kan ook heel leuk zijn.

2. Zandvoort

Als je opzoek bent naar een hip strand, dan is Zandvoort echt iets voor jou. Van de strandtenten op het strand in Zandvoort krijg je meteen een hippie vibe, net alsof je op Ibiza bent. Als je hier in de buurt woont, dan lijkt het me heerlijk om hier geregeld een drankje te doen.

3. Zoutelande

Een strand zo mooi dat er zelfs een liedje over is geschreven. Zoutelande heeft een wat rustigere sfeer en is perfect om gewoon een dagje door te brengen. Het ligt eigenlijk aan dezelfde zijde als Vlissingen en Dishoek, maar dan net wat verder. Je loopt door de hoge duinen het strand op en hebt meteen zo’n mooi uitzicht over het strand, ik ben meteen al blij als ik dit zie.

4. Domburg

Dingen om te doen in Domburg + De leukste stranden in Nederland

Domburg staat vooral bekend om de gekleurde strandhuisjes en het mooie strand. Zelf ben ik er een aantal jaar geleden op persreis geweest en ik schreef daarover een artikel met leuke dingen om te doen in Domburg.

Ik vind Domburg erg leuk en veelzijdig. Veel gezellige boetiekjes, restaurants, maar ook een heel fijn strand om de dag op door te brengen. Domburg staat ook erg bekend om één van de beste stranden om te surfen, dus zeker een aanrader als je dat graag doet of altijd al hebt willen doen.

5. Scheveningen & Kijkduin

Scheveningen vind ik ook ontzettend leuk om stad en strand met elkaar te combineren. Je kunt gezellig struinen over de boulevard en tussendoor een duik nemen in de zee. Het is een stuk levendiger, waar je misschien net behoefte aan hebt.

Als je op het strand toch liever wat meer de rust opzoekt, dan vind je in Den Haag ook het strand van Kijkduin. Dit is omgeven door een mooi stuk natuur, waardoor je er ook goed kunt wandelen. Ook daar zijn overigens veel goede restaurants te vinden voor een hapje of drankje!

6. De Wadden

Ik kan hier alle waddeneilanden op gaan noemen, maar ik som het even op onder één kopje. De waddeneilanden zijn geweldig als je houdt van zon, zee en strand. Ik vind dit één van de mooiste stukjes van Nederland, dus deze stranden mogen zeker niet in het lijstje ontbreken.

Doordat de stranden over de gehele lengte van het eiland te vinden zijn, zijn er altijd fijne rustige plekjes te vinden. Perfect om te genieten van je vakantie of je dagje vrij.

Wat vind jij de leukste stranden in Nederland?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP