fbpx

Cibdol Oil

Mijn favoriete schoonmaakmiddelen

Mijn favoriete schoonmaakmiddelen

Na bijna twee jaar op mezelf kan ik wel spreken over een aantal favoriete schoonmaakmiddelen. Opvallend genoeg grijp ik steeds vaker naar ecologische schoonmaakmiddelen en zijn dit de vijf favorieten die ik graag gebruik voor een schoon huis!

Driehoek groene zeep

De Driehoek groene zeep in de vloeibare vorm is het product waar ik het meest blij mee ben. Ik heb namelijk erg lang gezocht naar een manier om onze natuurstenenvloer goed te reinigen en dat lukt alleen met groene zeep. De meeste vlekken verdwijnen en er vormt geen waas. Ik doe een scheutje groene zeep in de emmer en dweil de vloer met een Leifheit mop. Daarna ruikt het fris naar citroen en glimt de vloer weer mooi!

Stainless steel & ceramic hob cleaner

Wij koken elektrisch en eerst dacht ik dat dagelijks een doekje eroverheen wel voldoende was. Het wordt dan inderdaad wel redelijk schoon, maar vaak blijft er toch een waas achter. Als ik de keuken schoonmaak, dan gebruik ik altijd deze stainless steel & ceramic hob cleaner van de Action. De kookplaat glimt dan weer als nooit tevoren! Daarnaast gebruik ik het dan ook meteen voor de kraan en wasbak, want ook dat is een immens verschil.

Eco toiletreiniger citroen

Waar ik eerst niet zonder de toiletreiniger kon van Blue Wonder, ben ik (nadat ik die nergens meer kon vinden) overgestapt op de Eco toiletreiniger citroen van Albert Heijn. Ik vind het een fijn idee om een ecologisch product te gebruiken, die niet al te duur is en toch het toilet goed reinigt. Dat is niet het enige, want de rest van de dag ruikt heel het toilet naar citroen. Net een soort luchtverfrisser!

Schoonmaakazijn

Altijd als ik benieuwd ben hoe ik iets kan schoonmaken en ik Google het, dan komt schoonmaakazijn tevoorschijn. Je kunt schoonmaakazijn voor van alles en nog wat gebruiken. Wij gebruiken het voor het zemen van de ramen, het verwijderen van kalk in de badkamer, maar ook als ik heel het toilet schoonmaak gebruik ik schoonmaakazijn. Deze grote verpakking kon dan ook niet uitblijven.

Ecover allesreiniger

Op het gebied van allesreiniger heb ik eigenlijk niet een specifieke favoriet, maar deze Ecover allesreiniger ruikt in ieder geval heerlijk. Het is de geur pink blossom. Het was laatst een keer in de aanbieding en daarom wilde ik ook hier de ecologische variant eens proberen. Ik gebruik allesreiniger met name om oppervlakten schoon te maken, maar ook voor het schoonmaken van de gehele keuken. In mijn huishoudplanner kun je trouwens precies zien wanneer ik wat doe.

Wat zijn jouw favoriete schoonmaakmiddelen?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP