fbpx

Cibdol Oil

Festival glitter make-up tips

Festival glitter make-up: 5 looks met tips

Het festivalseizoen staat nog niet voor de deur, maar mocht binnenkort een feestje hebben, dan help ik je graag met een aantal festival glitter make-up looks. Ik laat je vijf verschillende looks zien die je gemakkelijk kunt namaken en vertel je precies met welke producten je dat kunt doen.

1. Glitter ooglook met sproetjes

Bij deze eerste festival glitter make-up look is er zowel bij de ooglook als voor de sproetjes gebruik gemaakt van glitters. Het is een vrij basic ooglook met een donkerroze oogschaduw in de crease voor diepte en een roze glitter oogschaduw op het ooglid zelf. Je maakt de ooglook af met een dun lijntje eyeliner boven het oog en mascara of nepwimpers.

Daarnaast zijn er subtiele glitterstipjes aangebracht op de wangen als sproetjes. Als je een glitter oogschaduw of ander make-up product hebt kun je dit aanbrengen met een penseel. Alleen als je er zeker van wilt zijn dat de glitters de gehele dag blijven zitten, dan kun je het beste gaan voor festival makeup.

2. Glitter moon face paint

Iets wat je veel voorbij ziet komen op festivals als bijvoorbeeld Coachella is face paint. Hiermee kun je je creativiteit helemaal laten gaan. Deze look met de omgedraaide maan, streepjes en glitters vind ik ontzettend mooi! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is witte face paint, een fijn penseeltje en glitters. Hiervoor kun je terecht bij Festival Supply. Je hebt hiervoor wel een stille hand nodig, dus laat het penseeltje eventueel tussendoor even staan in een glas water, zodat je arm kan rusten.

3. Gezichtsstickers

Deze gezichtsstickers ben je vast in verschillende winkels al tegengekomen. Deze stickers zijn perfect om jouw festival look mee te creëren, maar ook heel leuk voor themafeestjes. Zo zijn er zelfs speciale stickervellen met ijsthema.

De stickervellen hebben meestal alle glitters op één vel, waardoor je ze gemakkelijk op kunt plakken. Misschien handig om te controleren als je ze koopt, want als je ze één voor één aan moet brengen heb je veel geduld nodig.

4. Sterren highlighter

Wat ik afgelopen festivalseizoen het meest voorbij zag komen is toch wel de highlighter in de vorm van sterren of zelfs een hele lading glitters. Het is simpel, vrij naturel en toch ziet het er ontzettend tof uit. En wie houdt er nou niet van een flinke lading highlighter?

Hoe je dit aanbrengt? Je brengt een laag vaseline of haargel aan op de plek waar je de glitters wilt aanbrengen. Vervolgens ga je hier overheen met een kwast met gevuld met glitters. Een stevige foundation kwast is hierbij erg handig! Voor het aanbrengen van losse glitters of sterren, kun je een beetje wimperlijm aanbrengen op de onderkant van de glitter of ster.

5. Grote glitter eyeliner

De laatste festival glitter make-up look is deze grote glitter eyeliner. Tegenwoordig zie je steeds meer unieke manieren om een eyeliner aan te brengen. Eén van deze manieren is de eyeliner aanbrengen rondom het oog.

Voor deze ooglook is gebruik gemaakt van een lila oogschaduw op het ooglid en een oranjebruin tint rondom de buitenste ooghoek in de vorm van een wing. Hieromheen is een glitter eyeliner aangebracht.

Welke festival glitter make-up look zou jij op een festival dragen?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP