fbpx

Cibdol Oil

Geld besparen tips: zo bespaar jij veel geld in 2020

Geld besparen tips: zo bespaar jij veel geld in 2020

Een extra centje besparen is zeker in het begin van het nieuwe jaar mooi meegenomen. We hebben net een dure maand achter de rug en we zouden natuulijk het liefst meer overhouden voor leuke dingen. In dit artikel geef ik je maar liefst 16 geld besparen tips, zodat je meer te besteden hebt in 2020!

Geld besparen boodschappen

Het kopen van boodschappen is noodzakelijk, maar soms komt er ook veel luxe bij kijken. Zeker wanneer je dagelijks naar de supermarkt loopt neem je al snel iets extra’s mee. In deze paragraaf vind je allerlei geld besparen tips voor de boodschappen!

Maak een weekplanning

In de vorige paragraaf haalde ik al even aan dat je stiekem veel geld uitgeeft als je dagelijks naar de supermarkt gaat. Als je iedere dag iets kleins gaat halen, dan loop je al snel een extra rondje of misschien zelfs meteen naar je favoriete afdeling. Niet erg als je dat eens per week doet, maar als je dat iedere dag doet kan het veel geld schelen om een weekplanning te maken en één keer per week boodschappen te doen. Op die manier kun je bewust kijken naar welke snacks je koopt, zie je precies hoeveel je per week aan boodschappen uitgeeft en wordt je bewuster van je uitgaven.

Vergelijk de supermarkt

Er zit prijsverschil in supermarkt en dat is eigenlijk afhankelijk van de boodschappen die je doet. Ik kijk zelf altijd naar de krantjes en kijk waar het meeste in de aanbieding is voor mijn weekplanning, maar je hebt ook bepaalde apps voor je telefoon die je boodschappenlijstje voor je vergelijken bij verschillende supermarkten.

Wacht op de aanbiedingen

Sommige (merk)producten, zoals wasmiddelen en wasverzachters, zijn geregeld in de aanbieding. Je kunt daarom soms beter wachten tot dat het geval is en dan voldoende inslaan tot de volgende aanbieding. Daarnaast zijn veel producten standaard een stuk goedkoper bij bijvoorbeeld Kruidvat, zoals vaatwastabletten.

Ga naar de markt

Groenten en fruit op de markt zijn vaak een stuk goedkoper en ook nog eens lekkerder! Kijk daarom eens of er een markt bij jou in de buurt zit en haal hier bijvoorbeeld standaard alle groenten die je wekelijks nodig hebt.

Ga naar een Turkse supermarkt

Woon je in een grote stad? Dan kan het bezoeken van een Turkse supermarkt ook een hele goed optie zijn. Zelf ga ik hier geregeld langs voor vlees, maar ook voor groenten en fruit kun je hier goed slagen. Het vlees is een stuk goedkoper en lekkerder dan het vlees uit onze supermarkten!

Koop huismerken

Huismerken zijn niet alleen een stuk goedkoper, maar in veel gevallen zit er ook nog weinig verschil in met een merkproduct. Zo hoef je bijvoorbeeld rijst, flesjes water en boter echt niet van een bepaald merk aan te schaffen. Het kan je zomaar meer dan een euro schelen per product!

Koop geen voorgesneden groenten

Is het je wel eens opgevallen dat een klein zakje ijsbergsla net zo duur is als een hele krop ijsbergsla? Soms kan het daarom slimmer zijn om de krop mee te nemen, zeker omdat je hier veel langer mee kunt doen en op deze manier bij meer maaltijden kunt gebruiken.

Vries restjes in of verzin iets nieuws

Door restjes in te vriezen kun je daar soms prima een tweede keer van eten. Is het maar een restje voor één persoon? Ook dit kan handig zijn, bijvoorbeeld als je zelf een keer niet mee eet!

Als je nog groenten over hebt van een bepaalde maaltijd, dan kun je daar ook nog een andere maaltijd mee maken. Zo is een prima oplossing om er een pizza van te maken of ze te mengen voor een bladerdeeg flapje.

Geld besparen huishouden

Naast geld besparen op de boodschappen zijn er nog voldoende andere dingen waar je in het huishouden veel op kunt besparen. In deze paragraaf geef ik geld besparen tips waar je veel voordeel uit kunt halen.

Koop minder schoonmaakmiddelen

Hiermee bedoel ik niet dat je je huis minder moet schoonmaken, maar je hebt niet voor ieder klusje een ander middeltje nodig. Zo kom je met schoonmaakazijn al een heel eind en eventueel kun je dit combineren met afwasmiddel, zodat het nog beter ontvet. Wist je dat je zelfs kalk kunt verwijderen met azijn?

Gebruik minder water

De waterrekening kan al snel oplopen, maar dit is ook iets wat je zelf gemakkelijk kunt minderen. Gebruik minder water door bijvoorbeeld een paar minuten korter te douchen, maar ook door het overgebleven water uit de waterkoker of het koffiezetapparaat te gebruiken voor de planten. Veel planten zullen het water op kamertemperatuur zelfs waarderen!

Neem je verzekeringen onder de loep

Een verzekering afsluiten geeft vaak een veilig gevoel, maar je kunt er ook al snel teveel voor betalen. Het is daarom goed om af en toe na te kijken welke verzekeringen je precies hebt. Zijn er verzekeringen die elkaar overlappen of misschien verzekeringen die je ergens anders goedkoper kunt afsluiten? In het artikel over bezuinigen op verzekeringen vind je alle geld besparen tips op dit vlak.

Vergelijk energieleveranciers

Gas en licht zijn ook een grote kostenpost. Het kan daarom slim zijn om één keer per jaar opzoek te gaan naar een andere energieleverancier. Bij een nieuw contact krijg je vaak een leuke bonus, wat er toch voor zorgt dat je een stuk goedkoper uitkomt dit jaar.

Spring meer op de fiets

De fiets kan, zeker in een grote stad, soms veel sneller zijn. Daarnaast bespaar je ook nog geld op brandstof en eventuele parkeerkosten. Én het is goed voor je lijf, dus spring bij korte ritjes gewoon op de fiets.

Laat je thermostaat aan

‘s nachts zetten veel mensen de kachel weer uit of een stuk lager. Alleen daardoor moet de kachel de volgende dag weer helemaal opwarmen. Het kan daarom beter zijn om een constante temperatuur te kiezen waar hij ‘s nachts en overdag op staat en hem eventueel ‘s avonds slechts één graad hoger te zetten. Dit bespaart enorm veel geld en daar merk je direct verschil van.

Zet abonnementen stop

Als je een tijdschriften abonnement hebt, maar ze bijna niet leest, dan kun je het abonnement beter stopzetten. Je kunt altijd nog een los tijdschrift kopen wanneer je echt zin hebt om te lezen. Ook je lopende abonnementen op bijvoorbeeld streamingsdiensten, kranten en loterijen kun je één voor één eens nalopen. Sommige abonnementen kun je ook heel simpel tijdelijk stopzetten en bij gebruik weer snel inschakelen.

Goedkope wenskaarten

Iedere keer een losse verjaardagskaart kopen kost je al snel teveel geld. Bij verschillende winkels, zoals So Low of de Prijsmepper, kun je heel goedkoop wenskaarten kopen. Hoe meer je er koopt, hoe goedkoper ze zijn. Dus sla eens in de zoveel tijd een hele stapel in, dan kom je ook nooit zonder te zitten.

Geld besparen tips: zo bespaar jij veel geld in 2020

Opzoek naar meer tips om geld te besparen? Bekijk dan ook eens het artikel: minder geld uitgeven aan kleding.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Suzanne

    Hele handige tips! Ikzelf probeer nu geen geld uit te geven aan beauty producten en houd me hier nu erg goed aan! Ookwel project pan waar ik nu mee bezig ben, staat een heel stuk over op mijn blog.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP