fbpx

Cibdol Oil

Wat helpt tegen acne? 10 tips!

Wat helpt tegen acne? 10 tips!

Wanneer je last hebt van acne, dan wil je daar het liefst zo snel mogelijk van af. Ik heb zelf een gevoelige gemengde huid met acne op mijn voorhoofd. De laatste tijd is het gelukkig flink verminderd en ik vertel je in dit artikel wat helpt tegen acne.

1. Een professionele behandeling

Een maand geleden ben ik voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste geweest voor een dieptereiniging, peeling en een persoonlijke huidanalyse. Tijdens mijn puberteit had ik juist altijd een hele zuivere huid, maar de laatste tijd is mijn huidtype veranderd en die omslag was even wennen. Ik heb nu een gemengde huid en met name op mijn voorhoofd acne.

Het is belangrijk om dit goed te laten behandelen en controleren, zodat je weet wat het beste is voor jouw huid. Iedere huid is namelijk anders en heeft ook andere behoeften. Verder kan het behandelen van acne helpen om het voorgoed te laten verdwijnen of minder vaak terug te laten komen in de vorm van een uitbraak. Huidzorghouten.nl is één van de klinieken die gespecialiseerd is in acnetherapie en je hierbij kan helpen.

2. Analyseer je huid

Mijn huid is de afgelopen jaren enorm veranderd en daarom is het slim om af en toe je huid goed te analyseren. Hoe voelt je huid aan als je net onder de douche vandaan komt? Heb je echt een crème nodig of voelen bepaalde plekken misschien alsnog vettig aan? Kijk aan de hand daarvan wat voor huidverzorgingsproducten je nodig hebt en welke gebieden meer aandacht vereisen.

3. Reinig de huid

Reinig iedere dag de huid. Als je last hebt van acne, dan is het verwijderen van je make-up met een make-up-remover niet voldoende. Reinig je huid ook met een milde gezichtsreiniger bij voorkeur met een reinigingsborstel of een washandje. Daarnaast kun je je huid eventueel 2 keer per dag met een toner reinigen. Een toner brengt je huid in balans, geeft meteen goede werkzame ingrediënten mee en laat vervolgens je huidverzorging beter intrekken. Tot slot nog één keer per dag met een exfoliant die dode huidcellen verwijderd en de huid net zo schoon aan laat voelen als een scrub.

4. Gebruik een hydraterende crème

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar zelfs een huid met acne heeft een hydraterende crème nodig. Wanneer je je huid niet insmeert, maakt de huid namelijk automatisch talg aan om de huid vetter te maken. Iets wat we nou net willen voorkomen! Gebruik daarom een hydraterende crème die niet te vettig is, geen olie bevat en meteen intrekt. Als een crème op de huid blijft liggen, dan kunnen namelijk de poriën verstoppen, waardoor alsnog mee-eters of puistjes ontstaan.

5. Check de ingrediënten

Huidverzorgingsproducten zijn niet altijd geschikt voor jouw huid. Als je een gevoelige huid hebt, dan heb je vast wel eens gemerkt dat je huid op bepaalde ingrediënten heel heftig kan reageren. Ik heb een overzicht gemaakt met alle slechte ingrediënten die je beter kunt vermijden in jouw huidverzorgingsroutine.

6. Verschoon je kussensloop

Pak minimaal één keer per week een schone kussensloop uit de kast. Wanneer je huid zichzelf ‘s nachts reinigt komt dit op je kussensloop terecht en daar wil je natuurlijk niet te vaak op liggen. Een zijden kussensloop kan ook een goede optie zijn om de talgproductie te verminderen die normaal gesproken door de wrijving over de kussensloop ontstaat.

7. Niet uitknijpen

Als je littekens en verspreiding van acne wilt voorkomen, dan is er één ding dat je absoluut niet mag doen. Knijp je puistjes of mee-eters niet uit. Hoe fijn het ook kan zijn om eindelijk van dat puistje af te zijn, het kan juist de ontstekingen in de huid verergeren. Probeer je huid in plaats daarvan goed te verzorgen en dan verdwijnt dat puistje een stuk sneller!

8. Schoonheidsslaapje

Een goede nachtrust is ook ontzettend belangrijk voor de huid. Een schoonheidsslaapje kan dus echt helpen! Dit komt doordat de huid bij de nachtrust zichzelf reinigt en herstelt. Daarom is het ook zo goed om ‘s nachts voor het slapengaan je huid goed te reinigen en in te smeren met een nachtcrème, want dit kan ‘s nachts je huid helpen.

9. Drink voldoende water

Voldoende water drinken is voor je lichaam en daarmee ook voor de huid ontzettend belangrijk. Je lichaam heeft maar liefst 2 liter water nodig om afvalstoffen, waaronder talg, af te kunnen voeren. Wil je een mooie huid? Dan is iedere dag voldoende water drinken één van de beste oplossingen.

10. Eet gezond

Hoe lekker die chocoladerepen en zakken chips ook zijn, het is niet bevorderlijk voor je huid. Je huid heeft voldoende voedingsstoffen nodig wat helpt tegen acne. Wanneer je namelijk niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan gaat ook de talgproductie weer omhoog. En die willen we juist zo graag tegengaan!

Weet jij nog iets wat helpt tegen acne? Deel het hieronder in de reacties.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Anna

    Wat een fijne tips! Ik heb ook weleens last van pukkeltjes, maar ik merk ook dat het echt niet helpt om ze uit te drukken. Dat deed ik vroeger wel, maar nu wordt het altijd 10 x erger haha. Gelukkig heb ik een hele fijne anticonceptiepil waardoor mijn huid ook een stuk rustiger is geworden.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP