fbpx

Cibdol Oil

FOREO Luna 3 review

FOREO Luna 3 review

De FOREO Luna 3 trekt al heel lang mijn aandacht. Je ziet hem overal voorbijkomen en mijn reinigingsborstel is eerlijk gezegd wel toe aan een upgrade. Toen FOREO hem op wilde sturen was ik dan ook door het dolle heen, tijd om de Luna 3 voor de gevoelige huid te onderwerpen aan een review!

Wat is de FOREO Luna 3?

FOREO Luna 3 review

De FOREO Luna 3 is een reinigingsapparaat en een massage tool in één. Je kunt er je gezicht uitgebreid mee reinigen op ieder moment van de dag, waarbij je de huid veel beter schoon krijgt dan met enkel je handen, maar kunt jezelf ook verwennen met een heerlijke massage ter ontspanning.

Met de app kun je de FOREO Luna 3 koppelen en volledig aanpassen naar jouw smaak. Zo kun je zelf instellen hoe hard het apparaat trilt/pulseert per regio op je gezicht, maar ook hoe lang je treatment duurt. Standaard duurt een reiniging 1 minuut met een intensiteit van 8 op ieder gebied, maar dit kun je aanpassen tot 2 minuten en de intensiteit van 1 tot en met 16.

Je hebt de app slechts één keer nodig om de FOREO Luna 3 te koppelen en de massages te starten. De reiniging kun je na het koppelen starten door twee keer op het knopje te drukken, waardoor je hem gewoon in de douche kunt laten staan. Hij is namelijk 100% waterproof, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

FOREO Luna 3 verpakking

Waar we jaren geleden de hype hadden van de gezichtsborstels met haartjes is de FOREO Luna 3 volledig gemaakt van siliconen. Dit met het voordeel dat je de borstel nooit hoeft te vervangen, gemakkelijk schoon te maken is en je gehele leven meegaat. Je denkt misschien dat deze siliconenpuntjes heel ruw aanvoelen, maar ze zijn juist enorm zacht en dat verbaasde mij ook!

In de verpakking vind je het oplaadkabeltje, een sample van het serum serum serum, kleine gebruiksaanwijzingen om je op weg te helpen en een pouch waarin je hem gemakkelijk kunt meenemen. Het oplaadkabeltje heb je trouwens bijna niet nodig, want hij is bij de levering al opgeladen en de accu gaat maar liefst 650 reinigingsbeurten mee.

Het reinigen met de FOREO Luna 3

FOREO Luna 3 review

Je hebt de FOREO Luna 3 in drie soorten, voor de normale, gevoelige en gemengde huid. Na even en wikken ben ik voor de Luna 3 voor de gevoelige huid gegaan. Het reinigen doe ik zelf voornamelijk onder de douche, waarbij ik op dit moment de Kiehl’s cannabis sativa seed oil herbal cleanser gebruik.

Bij de eerste keer gebruiken moest ik best even wennen aan de harde trillingen, maar ik heb bewust niet meteen de instellingen veranderd. Ik vond voor de eerste keer 1 minuut te kort, dus toen heb ik hem nogmaals aangedrukt. Al na de eerste keer reinigen voelde en zag ik zoveel verschil. Mijn huid voelde heel schoon aan, zonder vettigheid, maar ook niet trekkerig. En ik zag een enorme glow op mijn huid, alsof ik mijn gezicht al had ingesmeerd met een dagcrème.

Nu een aantal weken later heb ik aan 1 minuut gewoon voldoende en heb ik de intensiteit ook hetzelfde gelaten. Ik ben nu meer gewend aan de trillingen en weet al precies hoeveel tijd ik heb per gedeelte van mijn gezicht.

Mijn huid heeft nu dagelijks die geweldige glow en de onzuiverheden die ik had zijn enorm verminderd. Af en toe komt er nog een puistje, maar die is dan vaak al verdwenen voor hij echt zichtbaar wordt. Grote diepliggende onzuiverheden heb ik sinds het gebruik niet meer gehad, zelfs niet bij mijn maandelijkse periode.

De massagestand van de FOREO Luna 3

FOREO massagestand

Via de app kun je de massagestand aanzetten. Dit zijn in totaal 4 verschillende programma’s:

 • Eyes on the prize: Een massage van twee minuten die pulsaties van hoge en lage intensiteiten gebruikt om de huid rondom het oog te verstevigen.
 • Nothing but neck: Verstevigt de huid en het decolleté met een massage van twee minuten.
 • Contour crazy: Een massage van vier minuten accentueert en tekent jouw jukbeenderen en kaakbeen.
 • Mouth magic: Verstevig jouw kaaklijn terwijl je fronsrimpels vermindert met deze massage van twee minuten.

Zelf heb ik de massages ‘eyes on the prize’ en ‘contour crazy’ al uitgeprobeerd. Je wordt door middel van de app en een voorbeeldvideo tegelijkertijd meegenomen in de massage. Ze leggen je uit welke bewegingen je precies moet maken en die zie je dus ook op het scherm terug.

Het is even wennen, vooral ook omdat je ondertussen natuurlijk de trillingen hoort en het geluid van je telefoon daardoor soms wat minder overkomt, maar ik vond het echt heerlijk!

serum serum serum

Na afloop zag mijn huid er stralend uit, maar ik voelde me ook heel zen. Mijn gezicht oogde niet perse heel veel strakker, maar het helpt wel om het serum beter te laten intrekken. Zo heeft het voor mijn droogte lijntjes wel echt effect en alleen voor het gevoel zou ik het al vaker doen.

Het serum serum serum van FOREO is trouwens ook heel fijn als extraatje bij de massages. Ik vind het een luxe toevoeging om jezelf extra mee te verwennen. Ik verdeel zelf het serum voor de massage over mijn gezicht en ga dan aan de slag. Het is heel fijn om te doen na het reinigen, zodat je je gezicht meteen extra verzorging meegeeft en het serum serum serum geeft je een nog mooiere glow!

Conclusie

Wat is de FOREO Luna 3 een geweldig reinigingsapparaat. Ik vind de massagestand ook echt net dat leuke extraatje. Hij heeft veel gedaan voor mijn huid en zal dat de aankomende tijd zeker blijven doen. Mijn onzuiverheden verdwijnen vaak al voordat ze erg goed zichtbaar zijn of worden en liggen veel minder diep in de huid.

Het fijne vind ik ook dat de borstel goed schoon blijft en dat je er niet veel onderhoud aan hebt. Je hoeft niets te vervangen en de borstel gaat waarschijnlijk gewoon je levenlang mee. Alleen daarom al vind ik hem de investering al waard, zeker omdat hij ook heel veel goeds zal doen voor je huid.

De Foreo Luna 3 is verkrijgbaar voor €199,- via de webshop van FOREO en Bol.com.

 • Reacties ( 1 )

 • avatar
  Kiki

  Ookal is het een beetje prijzig, ben ik wel erg benieuwd hoe dit bij mijn huid werkt!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP