fbpx

Cibdol Oil

Zo maak je van schoonmaken een feestje

Schoonmaken moet leuk zijn, zeker in deze tijd. Even je stofzuiger erdoorheen halen, voordat er iemand langskomt, komt ineens een stuk minder vaak voor. Je moet het dus echt voor jezelf doen, maar met deze tips maak je van schoonmaken hoe dan ook een feestje!

Luister muziek

Zelf zet ik tijdens het schoonmaken altijd een muziekje op. Behalve tijdens het stofzuigen, want dan hoor ik helemaal niets. Het leukste is eigenlijk om echte meezingers op te zetten, maar ook nummers waarop je normaal gesproken uitgebreid zou dansen. Zo zing en dans je er tijdens het schoonmaken gegarandeerd op los!

Tip: mijn schoonmaak playlist op Spotify staat nu openbaar, dus jij kunt hem ook luisteren!

Maak TikToks

Wist je dat er heel veel TikToks te vinden zijn die te maken hebben met schoonmaken? Denk aan TikToks die een complete kamer van rommelig naar helemaal netjes omtoveren met één knip in de vingers, maar ook dansend je spiegels schoonmaken is een ding. Zo heb je meteen een leuke video voor op TikTok, maar is ook je huis na afloop helemaal schoon.

Schoonmaken met fijne producten

Zo maak je van schoonmaken een feestje

Fijne producten schelen een heleboel! Sommige producten zijn gewoon niet geschikt voor bepaalde klusjes en anderen maken het zoveel makkelijker. Zo ben ik helemaal fan van de producten van Method. De geuren ruiken enorm lekker en absoluut niet naar traditionele schoonmaakmiddelen. Zo vind ik de roze grapefruit allesreiniger spray echt heerlijk, maar ook de glasreiniger met munt is zo’n verademing!

Naast de overheerlijke geuren zijn de producten van Method ook heel praktisch. Zo hoef je bijvoorbeeld de Method douchereiniger alleen maar op de douchewanden te sprayen na het douchen, that’s it! En met de andere flessen hoef je het oppervlak alleen nog af te vegen met een schone (vochtige) doek.

Zo maak je schoonmaken snel en leuk, maar zorg je ook beter voor de natuur. De ingrediënten in deze schoonmaakproducten zijn namelijk plantaardig en biologisch afbreekbaar. Dat is niet alles, want ook de flessen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Over groen gesproken en gewoon heel gemakkelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Maak een planning

Een planning klinkt misschien heel streng en suf, maar een schoonmaakplanning maakt dingen wel juist overzichtelijk! Zo heb ik zelf deze huishoudplanner al eens ontworpen, waarop je gemakkelijk kunt zien wat je dagelijks, wekelijks en maandelijks moet doen. Door het schoonmaken bij te houden is het een minder grote klus en automatisch een stuk leuker.

Visualiseer het resultaat

Herken je dat opgeluchte en gelukkige gevoel na het schoonmaken? Je kijkt rond in je huis en alles is netjes op orde. Probeer je dat gevoel als je geen zin hebt om schoon te maken voor te stellen. Zo weet je waar je het voor doet en krijg je waarschijnlijk veel meer zin om aan de slag te gaan.

Zoek handige trucjes

Als ik niet weet hoe ik iets het beste kan schoonmaken of het idee heb dat het sneller kan, dan ga ik opzoek naar handige trucjes. Vaak heb je net een ander schoonmaakmiddel nodig of juist een bepaalde tool. Zo kun je kalk verwijderen met schoonmaakazijn en je kleding opfrissen met witte azijn. Zo handel je deze klusjes voortaan een stuk gemakkelijker af!

Hoe maak jij het schoonmaken leuker?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Suzanne

  Een lekker muziekje op of een luisterboek in mijn oren en gaan met die banaan!

 • avatar
  Bettie

  Muziek en leuke schoonmaakproducten maken het inderdaad een stuk leuker om het te doen.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP