25 goede vragen voor de eerste date

25 goede vragen voor de eerste date

Wanneer je een date hebt gepland, dan wil je natuurlijk niet dat er ongemakkelijke stiltes vallen en dat je geen idee hebt wat je moet bespreken. Een klein beetje voorbereiding kan daarom absoluut geen kwaad! Daarom deze 25 goede vragen voor de eerste date, zodat je al meteen goed begint.

25 goede vragen voor de eerste date

25 goede vragen voor de eerste date

Klik op de afbeelding om te pinnen op Pinterest

Een eerste date met iemand die je speciaal vindt of pas echt voor de eerste keer ontmoet is natuurlijk altijd extra spannend. Daarom kan het handig zijn om je voor te bereiden door je mooiste outfit klaar te leggen, maar ook door een aantal goede vragen voor de eerste date te onthouden. Zo vallen er geen ongemakkelijke stiltes en heb je altijd iets om over te babbelen. Mocht je verlegen zijn, lees dan ook eens deze tips om minder verlegen te zijn.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Een hele standaard vraag, maar als je elkaar echt nog niet kent wel één van de vragen om mee te beginnen. Als je vraagt wat iemand in het dagelijks leven doet, bijvoorbeeld wat voor werk of studie, dan kun je daar vervolgens wel op door vragen.

Misschien heeft diegene tegenover je wel een passie om een eigen horecaonderneming te beginnen, zoals een restaurant. Terwijl jij een eigen bedrijf hebt die apparatuur verkoopt voor de horeca, zoals die ene koelvitrine die hij nog precies nodig heeft. Door deze vraag te stellen ontdek je meteen of je een gemeenschappelijke hobby hebt en elkaar verder kunt helpen.

Wat zijn je dromen?

De klik is des te beter als jouw dromen overeenkomen met jouw date. Als je allebei graag de wereld rond wilt reizen, dan werkt dat beter dan wanneer je date daar helemaal niets mee heeft. Je hoeft natuurlijk niet iedere droom ook te hebben, maar een paar gemeenschappelijke dromen en doelen zijn vormen zeker een fijne basis. Som bijvoorbeeld allebei een top 3 op van jullie grootste dromen.

Wat is jouw lievelingsplek?

Waar brengt jouw date het liefst zijn tijd door en waarom? Misschien antwoordt jouw date dat hij het liefst thuis is, komt hij juist tot rust in het bos of wandelt hij het liefst over het strand. Misschien ligt het in connectie met zijn hobby’s, maar misschien heeft het juist een hele andere reden dat hij graag op die specifieke plek te vinden is.

Wat doe je het liefst op een vrije dag?

Dit ligt een beetje in het verlengde van de voorgaande vragen, maar hier kunnen toch hele andere antwoorden uitkomen. Je kunt hierbij denken aan: een attractiepark bezoeken, naar het park, naar het strand, een stedentrip maken, een dagje winkelen, et cetera. Er zijn talloze antwoorden, maar zo ontdek je vast weer een aantal overeenkomsten waar je wat langer over kunt praten.

Wat is jouw lievelingseten?

Als je op dit moment in het restaurant zit, dan kun je deze vraag natuurlijk ook op een andere manier stellen. Je kunt even overleggen wat jouw date gaat bestellen, vragen wat hij meestal kiest als hij uiteten gaat, of hij liever vis, vlees of vegetarisch eet.

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Als je vraagt naar iemand zijn bucketlist, dan ontdek je al snel of diegene avontuurlijk is. Het kan ook juist dat diegene hier nog nooit over na heeft gedacht en meer van dag tot dag leeft. In ieder geval een leuke vraag om even bij weg te dromen.

Welke films of series kijk je graag?

Wie kijkt er tegenwoordig geen films of series? Dit is daarom ook altijd een leuke vraag om te stellen. Je kunt deze vraag als het erg gezellig is ook stellen als voorstel voor een nieuwe date, want misschien kun je samen eens weggriezelen bij een horror of juist wegzwijmelen bij een romantische komedie.

Wat is jouw favoriete muziekgenre?

Iedereen heeft een iets andere muziekstijl, daarom kan deze vraag heel leuk zijn om te stellen! Je kunt hierna ook gemakkelijk doorpraten over festivals, artiesten, instrumenten en afspeellijsten.

Waar ben je opgegroeid?

Bij de één een heel simpel antwoord, maar bij sommige mensen kan dit ook een heel interessant verhaal worden. Wie weet heeft je date een accent waar je toch wel heel benieuwd naar bent of ben je nog nooit in zijn geboorteplaats geweest.

Heb je een huisdier of huisdieren gehad?

Wie weet zit er een echte dierliefhebber tegenover je die daar meteen uren over kan praten. Anders kun je altijd beginnen over de huisdieren die jullie vroeger hadden, zoals de cavia’s die door jullie huis heen renden of een kat die de gekste streken uithaalde.

Welke verkeerde indruk hebben mensen van je?

Je kent het wel mensen die denken dat je arrogant bent, lui bent of één van de andere indrukken die totaal niet kloppen. Je kunt in plaats van deze vraag stellen uiteraard ook eerst vertellen welke verkeerde indruk mensen van jou hebben.

Zou je nu een andere studie hebben gekozen?

De juiste studie kiezen als je pas 17 of 18 bent is absoluut niet gemakkelijk, omdat je vaak tijdens jouw studie pas ontdekt waar jouw passie ligt. Achteraf gezien had je daarom misschien liever een ander vak geleerd en jouw date ook.

Welke vraag stellen mensen te vaak aan jou?

Een leuke vraag die wat minder voelt als een vraag die je zou stellen in een sollicitatiegesprek. Hier kan een heel grappig antwoord uitkomen! Wie weet wordt jouw date wel om advies gevraagd op het gebied van liefde, terwijl dit zijn eerste date is.

Heb je iets leuks/grappigs meegemaakt?

Je kunt vragen of jouw date vandaag of deze week iets leuks of grappigs heeft meegemaakt. Wie weet komt hier wel een verhaal uit waar je de rest van de avond nog om kunt lachen, je weet maar nooit!

Waar ben je het meest trots op?

Iedereen heeft iets waar hij of zij trots op is. Je kunt daar dan vaak ook met veel passie over vertellen. Een heel fijn onderwerp om op door te vragen.

Wat zou je tegen jouw jongere zelf willen zeggen?

Een klein beetje zweverig, maar we hebben allemaal dingen die we in het verleden anders zouden willen doen. De één had blijer willen zijn met wie hij of zij op dat moment was en de ander had meer in het ‘nu’ willen leven in plaats van teveel uitleven naar het zijn van een volwassene.

Wat heb je geleerd van je voorgaande relaties?

Zo hoor je precies wat jouw date te bieden heeft, maar kun je zelf ook nog wat opsteken voor je huidige date of voor je aankomende relaties. Levenslessen zijn altijd ontzettend leerzaam.

Heb je vakantie(s) gepland staan?

Een hele simpele vraag, maar als je beide van reizen houdt kan dit zeker een leuk onderwerp zijn. Je kunt je geplande vakanties bespreken of eventueel aangeven hoe jouw vakantie eruit moet zien en wat jouw date dan zou geven als suggestie.

Wat vind je een slechte eigenschap van jezelf?

Om het wat luchtiger te houden kun je af en toe ook beginnen over slechte eigenschappen of genânte momenten. Zo breek je het ijs! Daarnaast kun je elkaar aan de hand van deze vraag ook tips of advies geven.

Waar kun je je het meest aan ergeren?

Goed om te weten en zo te voorkomen, maar daarnaast kunnen veel mensen gemakkelijk praten over dingen die ze vervelend vinden en waar ze zich enorm aan ergeren. Dat gaat gewoon vanzelf.

Als geld geen rol speelde, zou je je leven dan anders indelen?

Een leuke vraag om te ontdekken of de dromen van jouw date anders zouden zijn als geld geen rol speelt. Wie weet zou hij dan meer willen reizen of een andere baan kiezen.

Waar zou je het liefst willen wonen?

Wie weet woont jouw date nu in de stad, maar zou hij liever een huis kopen op het platteland. Of woont hij precies waar hij de rest van zijn leven zou willen wonen.

Heb je deze week nog iets leuks gepland?

Wie weet gaat jouw date precies naar hetzelfde evenement als jij of hebben jullie beide nog geen plannen voor het weekend. Een actuele vraag waar je eventueel op in kunt spelen als de date heel goed verloopt.

Wat is jouw grootste blunder?

Wie weet liet je laatst jouw koffie over iemand heen vallen of viel je precies op de grond terwijl je je crush zag. Je vertelt vaak niet snel over je grootste blunder, terwijl het vaak juist een onderwerp is waar je achteraf enorm om kunt lachen.

Wil je nog eens afspreken?

Als je het idee hebt dat je een klik hebt met je date en de date ten einde loopt, dan kun je zeker vragen of hij of zij nog eens wil afspreken. Het is jammer als het goed klikt, maar jullie deze vraag overslaan.

Dit waren de 25 goede vragen voor de eerste date. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te stellen en je hoeft ook niet een heel interview te houden met je date. Stel elkaar in het begin wat vragen om het ijs te breken en daarna volgen de gespreksonderwerpen waarschijnlijk vanzelf.

Wat zijn jouw tips voor een eerste date?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Edith-Sofia

    Goede vragen! Ik heb een vriend, dus al een tijdje niet meer gedate. Mijn tip is doe er niet alles aan om leuk gevonden te worden, maar bedenk goed of jij diegene wel leuk vind. Lekker jezelf zijn!

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP