fbpx

Cibdol Oil

Homemade Beauty boek review

Homemade Beauty boek review

Beautyblogger Zolea heeft haar droom werkelijkheid gemaakt. Ze heeft haar do it yourselfs gebundeld in een boek! In deze Homemade Beauty boek review vertel ik je alles over het boek en test ik een aantal recepten voor je uit.

Homemade Beauty boek review

Zoë van Quickelberge blogt al heel wat jaren op haar Belgische blog Zolea. Ze heeft een passie voor natuurlijke huidverzorgingsproducten en plaatst geregeld DIY’s op haar blog. Deze passie voor natuurlijke producten is begonnen doordat ze op een dag op de ingrediëntenlijst keek van haar shampoo en deze totaal niet begreep. Er stonden vage termen op die wel uit een andere taal leken te komen. Ze ontdekte zo ook dat veel van deze ingrediënten ontzettend slecht voor ons en het milieu zijn. Toen was het hoog tijd om opzoek te gaan naar andere ingrediënten die het haar, de huid en het milieu wel op de juiste manier behandelen.

Homemade Beauty boek review

Als je het boek openslaat, dan krijg je eerst wat meer informatie de ingrediënten, de werking van jouw huid en hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen. Het is wel in één keer heel veel informatie, maar daardoor wel een fijn overzicht om er af en toe bij te pakken als je twijfelt of een ingrediënt wel of niet goed is voor jouw huid of haar. Het is echt een fijne handleiding en zo heb je alle informatie op één plaats, waardoor je niet iedere keer heel het internet af hoeft te speuren.

De bladzijdes met alle informatie worden opgevolgd door maar liefst 50 natuurlijke recepten voor huid en haar. Deze recepten zijn bijna allemaal vormgegeven met één bladzijde met een foto en één bladzijde met alle informatie over het recept. De foto’s heeft Zoë zelf gemaakt en geven het boek echt een mooie moderne uitstraling! De recepten vind ik persoonlijk erg leuk en ik zou bijna alles willen uitproberen. De moeilijkheidsgraad van de recepten loopt uiteen, dus zelfs voor beginners (zoals mij) zijn er genoeg recepten om uit te proberen.

Een leuk feitje: we gebruiken pas een honderdtal jaar shampoo, zoals we deze nu kennen. Voorheen werd haar gewassen door middel van enkel planten en kruiden.

Voor het hoofdstuk met de DIY’s voor het haar, wordt eerst nog een introductie gedaan. We hebben namelijk de informatie over de huid al gehad, maar ook de informatie over het haar is natuurlijk super interessant en best complex. Hier was ik zelf ook het nieuwsgierigst naar, omdat ik op het gebied van haar graag nog natuurlijker wil gaan.

DIY – beach hair spray

Homemade Beauty boek review
Ingrediënten: gedemineraliseerd water, zeezout en kokosolie.

Een beach hair spray is één van de dingen die ik eigenlijk heel graag wilde hebben voor de zomer. Ik ben echt een liefhebber van beachy hair en ga op een stranddagje altijd kopje onder. De zeezout spray is erg gemakkelijk om te maken, maar je hebt wel een sprayflacon nodig. Eigenlijk kun je met gedemineraliseerd water en zeezout namelijk al een beach hair spray maken. Tegen het uitdrogende effect heb ik gesmolten kokosolie gebruikt. Even schudden, sprayen, kneden en klaar! Door de geur van het zeezout is het net alsof je echt een dagje aan het strand hebt doorgebracht. De spray geeft je haar prachtige beachy waves. Een leuke DIY, die ik deze zomer zeker nog vaker ga maken.

DIY – haargel

Homemade Beauty boek review
Ingrediënten: lijnzaad en water.

De haargel heeft eigenlijk maar twee ingrediënten, maar eventueel kun je er nog een etherische olie aan toevoegen voor de geur. Als je lijnzaad toevallig al in huis hebt, dan kun je al aan de slag met deze DIY. Ik moet eerlijk toegeven dat de gel maken niet lastig is, maar het verplaatsen van de gel in een glazen pot nogal een opgave is. Ik heb twee zeefjes geprobeerd, zoals aangegeven, maar de ene zeef was te fijn en de andere te grof. Zo kwam er bij de ene zeef helemaal geen gel in het potje en bij de andere wel, maar met nog iets teveel lijnzaad. Daarom heb ik na twee pogingen een oude panty gebruikt en dat werkte eigenlijk ontzettend goed!

Zelf lijnzaadgel maken

Lijnzaadgel wordt vaak gebruikt voor vrouwen met krullen. Het is een hele natuurlijke en zachte gel, waarmee je jouw krullen gemakkelijk in model kunt kneden. Ik heb dit met deze DIY voor het eerst uitgeprobeerd en ben erg enthousiast! Mijn krullen gaan gemakkelijk in model, voelen stevig aan, maar de gel droogt niet hard op. Je hebt zo nog steeds heel zacht haar, waardoor het lijkt alsof je eigenlijk niets hebt gebruikt, maar je zo wel zonder pluizig haar de deur uit kunt!

DIY – lichaamsscrub

Homemade Beauty boek lichaamsscrub
Ingrediënten: basterdsuiker, kokosolie en gemalen koffie.

De ingrediënten voor de lichaamsscrub heb je misschien ook al in huis. Je maakt deze namelijk met maar drie ingrediënten en maakt hem direct klaar in het potje. Ik heb hiervoor een leeg Lush potje gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een andere pot met deksel gebruiken. De lichaamsscrub is gemakkelijk te maken, maar je moet alleen zelf bekijken wat je een goede balans vindt tussen de basterdsuiker en de kokosolie.

Homemade beauty zelfgemaakte lichaamsscrub

De scrub is bij mij nog wel heel fijn en de suiker brokkelt een klein beetje van mijn arm af, maar je voelt wel de zachtheid van de kokosolie. Bij het testen merkte ik dat er misschien nog wel wat meer kokosolie in mocht, maar in het potje leek het eigenlijk wel een goede mix. Dit is even een kwestie van uitproberen, maar verder werkt de scrub heel fijn. Je hebt na afloop een hele zachte huid met de geur van koffie en basterdsuiker!

Conclusie

Homemade Beauty boek review

Het boek Homemade Beauty van Zolea is een heel leuk boek als je meer wilt leren over ingrediënten en zelf wilt proberen om beautyproducten te maken. Ik heb hooguit een uurtje in de keuken gestaan en het was heel leuk om te doen. De drie producten zijn goed gelukt en fijn in gebruik. Het is ook een fijn idee dat je nu precies weet wat er in deze producten verwerkt zit.

Je hebt sommige ingrediënten al in huis en hoeft niet voor de meest gekke ingrediënten naar de winkel, het is alleen wel handig om wat potjes en flesjes te hebben. Daarnaast kan het boek af en toe wel net iets specifieker zijn over de hoeveelheden die je moet gebruiken in de recepten, maar verder zijn de recepten erg goed te volgen. Uit deze Homemade Beauty boek review is zeker gebleken dat dit een ontzettend hip boek is, waardoor je op een leuke manier meer kunt leren over natuurlijke producten!

Homemade Beauty van Zolea is verkrijgbaar bij Bol.com voor €22,50.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP