Zo'n hanglamp wil ik boven de eettafel

Zo’n hanglamp wil ik boven de eettafel

mijn vier favorieten

Het eerste huisje is inmiddels bezichtigd. Wat een spannende ontwikkelingen allemaal! Alvast een beetje oriënteren op het gebied van interieur is daarom helemaal niet verkeerd. Vandaag kijken we welke hanglamp het beste bij mijn interieur en mij zou passen. 

Mijn stijl

Ik hou van interieurs met een Scandinavische stijl. Het lijkt me heel mooi om zo’n minimalistisch huis te hebben, zonder veel poespas. Wel hou ik van kleur en zou een kleurtje op de wand niet misstaan. Ik zag laatst een heel minimalistisch huis met een donkergroene wand en dat vond ik eigenlijk wel erg mooi! Naast een kleurtje zou ik ook graag wat mooie eyecatchers in het interieur hebben, denk aan items van koper of kussentjes in opvallende kleuren. Verder zou ik het liefst gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zoals hout.

het rustige scandinavische en het kleurrijke bohemian

Soms vraag ik me echt af of er een naam is voor deze stijl, want het is net iets anders dan de Scandinavische stijl. Misschien zit het tussen Scandinavisch en bohemian in? Het rustige van de Scandinavische stijl en het kleurrijke van de bohemian stijl.

Een houten eettafel met een hanglamp

Eén van de dingen die ik sowieso wil in mijn eigen huisje is een houten eettafel. Op dit moment heb ik een houten eettafel met een witte kruispoot in gedachten. Dat is echt mijn ultieme favoriet! Deze tafel zal dus volledig opgaan in de rest van het interieur en daardoor heb ik veel vrijheid voor het kiezen van de juiste hanglamp.

Ik kan voor twee uitersten gaan. Of een rustige hanglamp die, net als de eettafel, opgaat in het interieur. Of een echte eyecatcher dat het geheel net wat spannender maakt. Ik heb vier mooie hanglampen gevonden, die je bovenaan het artikel kunt bewonderen. De één wat rustiger, dan de ander. De rustige lampen zijn wat mij betreft de industriële hanglamp in de kleur taupe en de twee betongrijze lampen. Dan hebben we de marmeren lamp van maar liefst 50 centimeter doorsnede. Qua kleur is hij heel simpel, maar door het printje is het wat mij betreft toch een lamp die zeker op gaat vallen in het interieur. En de ultieme eyecatchers zijn toch wel de drie draadlampen die op een rijtje hangen. Ik vind dit persoonlijk heel gaaf!

Wel is koper al snel heel heftig in het interieur, dus het moet niet teveel gaan overheersen. Ik heb al een koperen tafellamp, dus ik weet niet of deze twee samen teveel de show in het interieur gaan stelen. Dat wordt een kwestie van uitproberen, zodra we een huisje hebben gevonden. Anders gaat mijn voorkeur uit naar de taupe lamp, of misschien toch de marmeren lamp. Urgh, ik twijfel nu al. Disclaimer

Voor welke hanglamp zou jij gaan?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  thebeautyblognl

  Aaahh die marble lamp is zooo tof! x

 • avatar
  Ilona

  Oh leuk huis inrichten. Ik ben er in gedachten mee bezig, het is eigenlijk wel tijd na zo’n 7 jaar ongeveer dezelfde inrichting. Wel een keer van kleur op de muur veranderd/ander kleed/andere bank, maar verder vrijwel hetzelfde.
  En toevallig beginnen wij met de eettafellampen. Vind dat zo moeilijk.
  Maar ik vind die 2 betongrijze lampen wel erg gaaf. Thx voor de tip.
  Wij hebben nu zoiets als die 3 kopere lampjes, maar dan anders, maar wel de styl.
  En daar ben ik nu helemaal klaar mee hahaha ;)

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

Share
Pin
Tweet
4 Shares