fbpx

Cibdol Oil

HEMA undercover palette review

HEMA undercover palette review

Het HEMA undercover palette stond op mijn verjaardag wishlist en ik heb hem gekregen. Na het zien van tutorial op YouTube was ik enorm nieuwsgierig wat een concealer palette voor verschil kon maken en dat laat ik graag aan jullie zien.

HEMA undercover palette

HEMA undercover palette review

Het HEMA undercover palette is een concealer palette met vijf verschillende kleuren. Met de groene, paarse, perzik en oranje tinten kun je oneffenheden en donkere kringen wegwerken. De kleuren zijn stuk voor stuk matte, maar de twee linker kleuren zijn wat romiger van structuur. Je kunt alle kleuren met je vingertoppen met kloppende bewegingen aanbrengen.

Concealer palette, hoe te gebruiken?

Concealer palette hoe te gebruiken

Leuk zo’n concealer palette, alleen hoe gebruik je het? Gelukkig staat er op de achterkant van het HEMA undercover palette precies welke functie een kleur heeft en waar je hem het beste kunt aanbrengen. Hierbij de korte omschrijving per kleur:

[su_list icon=”icon: heart-o” icon_color=”#b9b9b9″ class=”line-height: normal;”]

 • Light: een licht oranje kleur die oneffenheden camoufleert
 • Medium: een donkere oranje kleur die oneffenheden camoufleert
 • Green: de groene kleur neutraliseert roodheid en kun je aanbrengen op de wangen
 • Lilac: de paarse kleur verheldert de huidtint en werkt perfect als highlighter op de neusbrug en de kin
 • Peach: de perzik kleur neutraliseert donkere kringen onder je ogen

[/su_list]

HEMA undercover palette swatches

HEMA undercover palette swatches
HEMA undercover palette swatches
Light – medium – green – lilac – peach

Hierboven zie je de swatches van het HEMA undercover palette van links naar rechts. De kleuren zijn erg goed gepigmenteerd en dekkend. De drie middelste kleuren zijn wat mij betreft het meest. De swatches maken mij zeker enthousiast om aan de slag te gaan.

Het resultaat

Voor en na het gebruik van het HEMA undercover palette

Hierboven heb ik het concealer palette precies gebruikt, zoals op de handleiding. Het resultaat mag er zeker wezen en ik was zelf echt een beetje verbaasd. De kleuren brengen het fijnst aan met de vingertoppen en daarmee kun je ze heel gemakkelijk uitblenden.

De paarse en de groene kleur voor het oplichten en verbergen van roodheden werken erg goed, maar de peach kleur vind ik persoonlijk wat minder. Ik heb het idee dat de warme oranje kleur (medium) een stuk beter zijn werk doet voor mijn donkere kringen en daarover breng ik dan de lichtste kleur (light) aan. Hierdoor hoef ik veel minder product te gebruiken, dan wanneer ik met peach aan de slag ga en krijg ik de grauwige kleur verder weggewerkt.

Even na het aanbrengen trekt deze concealer wel in de lijntjes, maar door dat later uit te vegen met je vingers en een fixing spray te gebruiken blijft het weg. De concealer blijft daarna de rest van de dag prima op zijn plaats en als je het mooi hebt aangebracht kun je zelfs met alleen de concealer prima de deur uit. Zelf heb ik na het resultaat hierboven, waar mijn wangen wat lichter zijn geworden, een beetje bronzer en blush aangebracht voor een mooier resultaat.

Conclusie

HEMA undercover palette review

Ik ben heel erg blij met het HEMA undercover palette wat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Iedere keer in de HEMA was ik benieuwd naar dit budget concealer palette en nu heb ik hem eindelijk uit kunnen testen. Voor mij werken de eerste vier kleuren het beste, maar als je wat blauwere kringen hebt kun je dat met de peach mooi wegwerken. Mijn kringen zijn wat grijzer en grauwer, waardoor de medium tint het mooiste uitpakt. Ik vind het verschil met enkel een concealer onder mijn ogen of op mijn gezicht heel groot en ga de aankomende tijd zeker veel met dit palette aan de slag.

Het HEMA undercover palette is verkrijgbaar voor €7,- in de winkel en webshop.

 • Reacties ( 1 )

 • avatar
  Natascha – BeautyOpinie

  Wauw, ik ben ook verbaasd over het effect. Ziet er goed uit!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP