Mooier wakker worden met deze beautytips

5 beautytips om mooier wakker te worden

Uit bed rollen zonder al teveel aan je huid of make-up te doen, dat klinkt heerlijk toch? Met deze beautytips is mooier wakker worden binnenkort werkelijkheid!

1. Reinig altijd je gezicht

Het reinigen van je gezicht is geen lastige taak, maar toch iets wat je liever overslaat als je bed in zicht is. Het is toch slim om jezelf even mee te slepen en je gezicht te reinigen. Je huid reinigt zich namelijk ‘s nachts en als je gezicht nog vuil is, dan kan je huid zichzelf niet optimaal reinigen. Iets wat kan resulteren in break-out van puistjes de volgende dag en dat willen we natuurlijk altijd voorkomen.

2. Hoger kussen met zijden kussensloop

Slaap ‘s nachts zoveel mogelijk op je rug en het liefst op een wat hoger kussen. Als je geen hoog kussen hebt, dan zijn twee kussens op elkaar bijvoorbeeld ook een optie. Hierdoor slaap je minder op je gezicht, waardoor er minder rimpels kunnen ontstaan, maar een hoog kussen zorgt er ook voor dat er minder vocht rondom de ogen opgehoopt wordt.

Daarnaast is het slapen op een zijden kussensloop die je geregeld wast en omdraait een hele goede optie. Een zijden kussensloop zorgt ervoor dat je haar ‘s nachts minder gaat pluizen, maar het is ook een stuk zachter voor je huid dan een katoenen kussensloop. Ik schreef er al eerder een review over!

3. Smeer je huid in

Je huid reinigt en herstelt zichzelf ‘s nachts. Het is daarom goed om je huid ‘s avonds alvast een handje te helpen. Je hebt je huid eerst natuurlijk al gereinigd, maar het kan geen kwaad om daarna wat nachtcrème op te doen. Daarnaast kun je ook nog je ogen insmeren met oogcrème, je wimpers met een wimperserum, je handen met een handcrème en je voeten met een voetcrème. Hallo zachte en mooie huid in de ochtend!

4. Zet een raam open

Het is natuurlijk heerlijk rustig om met het raam dicht te slapen, alleen het is een stuk beter voor je huid en lichaam om een raam open te zetten. Zo is er continu voldoende zuurstof, waardoor je ‘s ochtends een stuk uitgeruster wakker wordt en heb je geen last van droge lucht, dat een droge huid, puistjes en/of rimpels veroorzaakt.

5. Eet geen zout na 18.00 uur

Stop na het avondeten met het eten van zout, zoals chips. Daarnaast is ook alcohol geen goed idee meer ‘s avonds. Als je dit wel doet, dan heeft je lichaam ‘s nachts meer vocht nodig. Aangezien je geen water drinkt, wordt dit vocht gehaald uit onder andere het gebied rondom je ogen. Iets wat je beter niet kunt hebben, aangezien je oogleden de volgende ochtend dan nog dikker en donkerder zijn dan normaal.

Wat is jouw tip om ‘s ochtends mooier wakker te worden?

Mooier wakker worden met deze beautytips
 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Joyce – SomedayTodayNL

  Ik ben echt dol op mijn zijden kussensloop. Naast de voordelen die jij noemt vind ik het ook zoveel lekkerder liggen!

 • avatar
  Sanne

  Mijn gezicht elke avond reinigen dat is echt iets waar ik beter in moet worden. Moet wel zeggen dat ik sinds ik zo’n reinigingsborstel heb van Philips, ik er wat meer tijd voor vrij maak.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP