De 10 leukste dierencafés in Nederland

De 10 leukste dierencafés in Europa

Een middagje knuffelen met katten of honden in een dierencafé klinkt niet zo verkeerd toch? Deze trend uit Azië is overgewaaid en dit zijn de 10 leukste dierencafés in Europa!

Dierencafés in Europa

Dierencafés in Europa worden steeds populairder. Met name kattencafés kun je alleen in Nederland al genoeg vinden, maar ook hondencafés openen steeds vaker hun deuren. Daarom was het naar mijn idee tijd voor een lijst met de 10 leukste dierencafés in Europa (tot nu toe).

1. Zoo Café, Budapest

Als dierenliefhebber is Budapest zeker de place-to-be. Je hebt hier veel verschillende dierencafés, waaronder het Zoo Café. Hier kun je met allerlei soorten dieren knuffelen en op de foto gaan onder het genot van een kopje koffie. Wat dacht je van konijnen, katten, egels en zelfs reptielen? Je krijgt ze één voor één op je tafel.

Adres: Fejér György u. 3, 1053 Budapest

2. Le Waf, Frankrijk

Le Waf is het eerste hondencafé dat werd geopend in Europa. Er lopen een stuk of 8 honden rond, waarvan je er ongeveer 3 kunt adopteren. De entree is €5,-, maar hiervoor kun je onbeperkt koffie en thee drinken. Heerlijke koekjes, muffins en taart is er ook verkrijgbaar! Je vindt het Le Waf café in Lille en daarom is het perfect te combineren met een stedentrip.

Adres: 57 Rue de la Barre, 59800 Lille

3. Lady Dinah’s Cat Emporium, Engeland

De Lady Dinah’s Cat Emporium lijkt net op Alice in Wonderland. Alleen dan met heel veel katten! Wanneer je een bezoekje brengt aan Londen en een kattenliefhebber bent, dan mag je één van de leukste dierencafés in Europa absoluut niet overslaan. Je kunt zelfs een high tea boeken in een van de speciale Wonderland tea rooms.

Adres: 152-154 Bethnal Green Road, London

4. Kattencafé Kopjes, Nederland

Kattencafé Kopjes is het eerste kattencafé in Nederland en deze vind je in Amsterdam. Je kunt hier gezellig knuffelen of een kopje koffie drinken met 7 katten uit lokale asielen. Het interieur is ontzettend leuk om te zien en de merchandise en marmeren tafels maken het helemaal af!

Adres: Marco Polostraat 211, 1057 WK Amsterdam

5. Kattencafé Kat & Schotel, Nederland

Kattencafé Kat & Schotel is een pareltje in het centrum van Goes. Het interieur is ontzettend mooi en er is zelfs een gedeelte om buiten te zitten, perfect voor de zomer! Je kunt er genieten van ontbijt, lunch, gebak of natuurlijk gewoon iets te drinken.

Adres: Oostsingel 36, 4461 KC Goes

6. Chihuahua Cafe, Schotland

Als chihuahua liefhebber kun je je hart ophalen in Edinburgh in Schotland. Deze populaire bestemming heeft namelijk een café met alleen maar chihuahua’s. Via de website kun je jouw afspraak inplannen met een hapje en een drankje of zelfs een speciaal verjaardagspakket.

Adres: 15 Frederick St, Edinburgh

7. Crazy Cat Café, Italië

Ga je toevallig op vakantie naar Italië in de buurt van Milaan? Dan kun je eens een bezoekje brengen aan dit mooie kattencafé. Je kunt hier terecht voor lunch, brunch en cake en knuffelen met één van de negen prachtige katten. Het ziet er super kleurrijk en gezellig uit!

Adres: Via Napo Torriani, 5, 20124 Milano

8. Cat Caffe Zagreb, Kroatië

Cat Caffe Zagreb is het eerste kattencafé in Kroatië en heeft ook nog eens vegan gerechten op de kaart staan. De katten zijn erg speels en nieuwsgierig, wat de sfeer in het café erg dynamisch maakt. Verder is het interieur erg simpel, maar is er wel veel leuke decoratie en zijn er veel zitplaatsen.

Adres: Kušlanova ul. 6, 10000 Zagreb

9. Kitty Café, Engeland

Het Kitty Café heeft inmiddels al 3 locaties in Engeland. Deze mag daarom absoluut niet ontbreken in het lijstje met de 10 leukste dierencafés in Europa. Het interieur is heel kleurrijk, speels en de katten hebben heel veel ruimte. Er zijn dan ook meer dan 20 katten aanwezig, dat klinkt als Kitty Heaven!

Adres:
– 8-9 Kirkgate, Leeds
– 31-37 Friar Lane, Nottingham
– Unit 12, Grand Central, Stephenson Place, Birmingham

10. Kattenparadijs Mispoes, Nederland

Kattenparadijs Mispoes vind je in de stad Den Bosch in Nederland. Deze is herkenbaar aan de pastelblauwe kleur op de muur en de woonkamerachtige uitstraling. Buiten het katten knuffelen kun je er ook terecht voor hele leuke activiteiten en natuurlijk een Bossche Bol. De entree bedraagt €3,- en daarvoor kun je twee uur lang genieten!

Adres: Orthenstraat 31, 5211 SV ‘s-Hertogenbosch

Welk dierencafé in Europa vind jij het leukst?

De leukste dierencafés in Europa
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP