Hoe krijg je het warm als je het koud hebt?

Hoe krijg je het warm als je het koud hebt?

Tranen rollen over mijn wangen op de fiets, ik voel mijn tenen niet meer en iedere avond heb ik nog steeds koude handen. Alleen hoe krijg je het warm als je het koud hebt? En, wat werkt het snelst?

Hoe krijg je het warm als je het koud hebt?

De belangrijkste vraag voor heel veel mensen en met name in de winter: hoe krijg je het warm als je het koud hebt? Pak er maar snel een deken bij en lees de tips in dit artikel om je zo snel mogelijk op te warmen!

1. Juist niet opwarmen

Dit klinkt heel krom en op dit moment wil je er vast niet aan denken, maar het kan slim zijn om je lichaam juist te laten wennen aan de kou. Als de temperatuur daalt trekken we al snel een dikkere trui aan, zetten we de verwarming hoger en drinken we het liefst de gehele dag warme dranken. Toch zorgt dit er juist voor dat je lichaam niet aan de kou kan wennen en daardoor vergeet om jou op te warmen. Het kan dus beter zijn om iets langer te wachten met het aanzetten van de kachel en even te wachten tot jouw lichaam zichzelf opwarmt.

2. Mindset

Zeg of denk niet continu dat je het koud hebt. Door het te denken krijg je het juist nog kouder. Eigenlijk is het beter om te zeggen dat je het warm hebt, waardoor je het vanzelf ook een stukje warmer krijgt! Als dat echt niet lukt zorg dan in ieder geval voor afleiding en met jouw favoriete nummer is dat zo gebeurd!

3. Tijd voor thee

Een warme kop thee is misschien wel de makkelijkste manier om het snel warmer te krijgen. Je warmt je handen op aan het kopje en je lichaam warmt van binnen eventjes op. Gember thee is de slimste keuze als je het erg koud hebt. Gember verbetert namelijk je bloedcirculatie, waardoor je het binnen een mum van tijd weer iets warmer hebt.

4. Ga even naar buiten

Als je de gehele dag binnen hebt gezeten, bijvoorbeeld thuis of op kantoor, ga dan even naar buiten om een rondje te wandelen. Kleed jezelf goed aan, vergeet je muts niet en zet eventjes door. Sowieso is het heerlijk om iedere dag even een rondje te lopen en als je daarna weer binnen stapt merk je pas hoe warm het binnen eigenlijk is.

5. Kruik

Vroeger was het in mijn slaapkamer altijd erg koud, zeker in de winter. Ik vulde dan iedere avond een kruik met heet water en nam hem mee naar boven. Zeker als je alleen slaapt is een kruik een ideale oplossing om tegenaan te kruipen.

6. Let op je ademhaling

Het is in de winter niet altijd mogelijk om door je neus te ademen, lees daarom snel het artikel over mijn musthaves tijdens de griep. Alleen als je door je neus ademt, dan is de ingeademde lucht warmer. Hoe krijg je het warm als je het koud hebt? Adem een paar keer diep in door je neus en je voelt meteen verschil.

7. Douchen

Het liefst spring ik onder een hele warme douche ‘s ochtends, maar daardoor heb ik het daarna wel langer koud. Een koudere douche is ook beter voor je bloedcirculatie, waardoor je het daarna juist sneller warm hebt. Even doorbijten, maar dan heb je het minder snel koud.

8. Draag meerdere laagjes

Het is heel verleidelijk om alleen een oversized trui aan te trekken, maar je kunt beter kiezen voor meerdere laagjes. Als je een langere tijd de kou in gaat, kies dan voor thermokleding als basis. Daarna kun je bijvoorbeeld een shirt met lange mouwen dragen en daaroverheen een trui.

9. Maak het warm in huis

Zet de verwarming iets hoger, steek de kaarsjes aan en zet de lampen iets minder fel. Mijn favoriete manier om de winter door te brengen! Doordat het warm is in huis, krijg je vanzelf een warmer gevoel. Kruip zelf (misschien met je vriend of vriendinnen) ook nog onder een dekentje en zet een film of serie aan. Je bent zo afgeleid en opgewarmd.

10. Ga sporten

Het is misschien niet hetgeen waar je als eerste aan denkt, maar door te sporten warm je jouw lichaam snel op. Je hoeft er niet eens perse de deur voor uit. Doe bijvoorbeeld eens pilates of yoga aan de hand van wat YouTube video’s. Je krijgt het warm en het is ook nog eens goed voor je lichaam!

11. Kies voor warme stoffen

Niet iedere trui zorgt er ook voor dat jij het warm krijgt. Als je jezelf het volgende afvraagt: hoe krijg je het warm als je het koud hebt? Kijk dan ook eens naar de basis, want van welke stoffen zijn jouw kledingstukken gemaakt? Dons, wol en kasjmier zullen je het warmst houden.

12. Pak je uiteindes goed in

Het klinkt heel raar als je het zegt, maar pak zeker de uiteindes van je lichaam goed in. Via je handen, je voeten en je hoofd verlaat de meeste warmte het lichaam. Draag dus dikke sokken, pantoffels, een muts en handschoenen.

13. Neem een massage

Alles wat de bloedcirculatie stimuleert zorgt ervoor dat je het warm krijgt. Daarom is ook een massage een heel goed idee! Plan in de winter bijvoorbeeld wat vaker een massage voor jezelf in. Dit kan natuurlijk ook thuis, geef jezelf bijvoorbeeld een uitgebreide voetenmassage.

14. Warmtepads of -crème

Er zijn ook nog verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken om het warm te krijgen als je het koud hebt. Zo heb je warmtepads die je opent en bijvoorbeeld in je (hand)schoenen kunt dragen om warm te blijven. Je hebt ook warmtecrème die je op je handen en voeten kunt smeren, zodat deze warm blijven.

Hoe krijg je het warm als je het koud hebt?
  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Kim

    Als echte koukleum ben ik gek op dekentjes en warme kruiken. Een kopje thee of uurtje sporten doet inderdaad ook wonderen. Vaak als ik van mijn werk af kom waar de verwarming nogal hoog staat doordat de bewoners dat fijn vinden krijg ik het daarna thuis niet meer warm, haha..

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP