fbpx

Cibdol Oil

Huis opknappen met leuke doe-het-zelf klussen

Huis opknappen met leuke doe-het-zelf klussen

Nu we meer thuis zijn en we ons wat vaker vervelen, zijn we veel op zoek naar anti-verveeltips. Het huis opknappen is zeker iets leuks om mee aan de slag te gaan! In dit artikel zet ik verschillende doe-het-zelf klussen voor je op een rij, om je huis een mooie opknapbeurt te geven.

Huis opknappen met verf

Misschien heb je jouw woonkamer al opnieuw geverfd dit jaar, maar je huis opknappen met verf is een erg leuk klusje. Het is niet perse veel werk, maar geeft wel meteen een zichtbaar en fris resultaat. Het is bijna alsof je in een nieuwe woonkamer stapt.

Heb je jouw woonkamer al eens gedaan? Dan kun je nu de stap maken naar een andere ruimte of naar buiten! Sigma heeft goede kwaliteit verf voor binnen en buiten, waar je jarenlang plezier van hebt. Wij hebben de buitenkant van ons huis deze zomer al opgeknapt en hiervoor hebben we de Sigma S2U Allure Gloss gebruikt. Je leest hier alles over de Sigma S2U Allure Gloss, waaronder ook alles over de voordelen van deze lak.

Meubels opknappen

Als je alles in en rondom jouw huis al hebt geverfd. Of meer op zoek bent naar een kleiner klusje, dan kun je ook jouw meubels opknappen. Misschien heb je een mooi kastje staan, dat nu niet helemaal in jouw interieur past, maar met een likje verf wel.

Als je jouw meubels gaat schilderen, dan is het belangrijk om ze eerst te ontvetten en plak eventueel stukken af die je niet wilt schilderen. Vervolgens begin je met grondverf en als dat droog is met de kleur die je graag op het meubelstuk wil terugzien. Als het na één keer niet helemaal dekt, breng je nog een extra laag aan.

Nieuwe deuren zetten

Een deur is misschien iets waar je niet meteen aan denkt bij je huis opknappen, maar het kan wel degelijk veel verschil maken. Zo zie je tegenwoordig steeds meer de grote zwarte industriële deuren met glas. Maar je hebt ook luxere witte binnendeuren of deuren met een hele landelijke stijl. Het kan je woonkamer echt een luxere uitstraling geven!

Huis opknappen met behang

Naast verf kun je natuurlijk ook kiezen om je huis op te knappen met behang! Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende printjes, zowel heel druk als heel subtiel en rustig. Dat maakt het één van de leuke doe-het-zelf klussen om eens zelf uit te proberen, zodat je jouw huis snel een andere look and feel kan geven.

Vind je een hele wand iets te ambitieus? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een strook als een soort groot schilderij. Zo breek je de muur toch een beetje op en heb je meteen een mooie decoratie, zonder dat het rommelig oogt.

Werken met licht

Met licht kun je ontzettend veel doen, ook in huis. Je kunt bijvoorbeeld je kasten verlichten met led strips of spotjes, maar je kunt dit ook onder de kasten doen in de keuken. Het geeft een hele moderne uitstraling, maar tegelijkertijd is het ook erg handig om op deze plaatsen soms wat meer gericht licht te hebben.

Decoraties per seizoen

Altijd dezelfde decoraties in huis kan op een gegeven moment een beetje saai aanvoelen. Het leuke is dat je jouw decoratie ook per seizoen kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld hele zomerse foto’s wegzetten in de zomer en juist knusse foto’s wegzetten in de winter.

Hetzelfde geldt voor andere decoratie. In de zomer heb je misschien meer behoefte om de sfeer van het strand en de warmte van de zon binnen te halen, terwijl je het in de winter liever knus maakt, ook omdat je meer binnen bent. Zo heb je ieder seizoen nieuwe decoratie en hou je jouw interieur gezellig en levend.

Hopelijk heb ik je met deze tips geholpen met inspiratie om je huis op te knappen. Je kunt het uiteraard zo groots aanpakken als je zelf wilt. Of je nu gaat voor wat andere decoratie of een hele andere kleurensamenstelling in huis, het geeft je interieur gegarandeerd een boost!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP