fbpx

Cibdol Oil

Is jouw tuin net zo natuurlijk als jij?

Is jouw tuin net zo natuurlijk als jij?

Je bent gek op de natuur. Zelfs zo gek dat je in huis levensgrote bladeren op je behang hebt. Maar je interieur zegt natuurlijk nog niets over hoe je tuin eruitziet. Daarom inspireer ik je graag in dit artikel om de achtertuin heerlijk natuurlijk te maken. Dat is namelijk goed voor jou, goed voor de hele buurt én goed voor de dieren. Wat wil je nog meer? 

Vogels en bijen zijn er blij mee

Laten we beginnen met een mooie mededeling: iedere tuin kan natuurlijker worden gemaakt. Zelfs als je alleen maar betegelde vierkante meters hebt. Dan kun je immers altijd nog plantenbakken vullen met natuurlijke planten. In tuinen waar al wel planten staan, hoef je vaak maar enkele simpele aanpassingen te doen om vogels en bijen heel erg blij te maken. Je zorgt op deze manier namelijk voor een groene oase in een gebied dat snel verstedelijkt is. Jij zet eigenhandig het verhaal van de bloemetjes en bijtjes voort door je natuurlijke keuze. Goed bezig!

Bloeiende struiken en bloemen

Insecten en rupsen zijn dol op bloeiende struiken en bloemen in je tuin. Vogels in allerlei soorten en maten zijn op hun beurt weer dol op die insecten en rupsen. Zo hou je de natuurlijke kringloop in stand. Mede doordat vogels in de koudere periode van het jaar bijvoorbeeld de bessen en zaden van de klimop en de vuurdoorn eten. Wanneer het écht koud wordt, kun je de vogels natuurlijk altijd bijvoeren met speciale voederbollen of op andere manieren. 

Is er genoeg water te vinden?

Niet alleen bloemen en planten hebben water nodig, dat geldt ook voor dieren. Vogels drinken graag uit de badjes die je klaar hebt staan en waar regenwater in opgevangen wordt. Egels houden hier overigens ook van. Maak je liever een grotere vijver? Dan zullen vooral kikkers en libellen daar blij mee zijn. Zij kunnen er insecten vangen en hun eitjes leggen.

Vlinders krijgen hun eigen struiken

Als je graag vlinders wilt in je tuin (en wie wil dat nu niet?), dan zijn daar verschillende bloemen en planten voor te bedenken die veel nectar bevatten. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, ereprijs en marjolein. Qua naam denk je natuurlijk meteen aan vlinderstruiken. En ja, als je extra vlinders in de tuin wilt hebben, dan maak je hier een goede keuze mee. In een eerder stadium, wanneer het nog rupsen zijn, houden ze meer van plantenbladeren. 

Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat jouw tuin een hoognodige oase wordt voor de natuur in de buurt en de stad. Bedankt namens alle dieren!


Pin dit artikel op Pinterest:

Is jouw tuin net zo natuurlijk als jij?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP