fbpx

Cibdol Oil

Je partner vastbinden: doen of niet?

Je partner vastbinden: doen of niet?

Heel wat stelletjes hebben het al eens geprobeerd: de partner tijdens de seks vastbinden. Vaak gaat het hier om een hele losse vorm van bondage, of bijvoorbeeld vrolijk gekleurde handboeien om eens uit te proberen. Op welke manier je het ook doet, veel mensen vinden het een bijzonder gevoel. Macht te hebben over de ander, of juist een bepaalde vorm van machteloosheid te ervaren.

Spannend is het wel!

Vastgebonden worden, zodat iemand anders van alles met je kunt doen, en jij diegene niet tegen kunt houden. Behoorlijk spannend! Om die reden valt het ook aan te raden om dit alleen te doen met iemand die je voor de volle 100% vertrouwt. Een vaste partner, of iemand die je al wat langer kent. Want aan iemand overgeleverd zijn is spannend, maar kan ronduit eng worden als je geen idee hebt of diegene wel op een goede manier met die macht om zal gaan. Als je je af gaat vragen of je wel veilig bent, bijvoorbeeld. Laat je dus zeker niet overhalen om vastgebonden te worden door iemand die je niet goed kent of niet volledig vertrouwt. De kans is groot dat je er op die manier niet of nauwelijks van kan genieten, en het zelfs een hele vervelende ervaring kan worden.

Ook als je aan de slag gaat met iemand die je wél volledig vertrouwt, is het goed om vooraf duidelijke afspraken te maken. Een codewoord af te spreken, bijvoorbeeld, waarna de ander je zonder verdere vragen of acties los zal maken. Zo houd je toch een klein beetje controle, en kun je ieder moment stoppen als je je er niet meer prettig bij voelt.

Hoe doe je het?

Er zijn verschillende manieren waarop je met bondage aan de slag kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan van die grappige handboeien, vaak voorzien van een laagje pluche. Deze zijn een goede en laagdrempelige manier om eens te zien of het iets voor jullie is. Je kunt ook kiezen voor een sjaaltje, bijvoorbeeld, al dan niet speciaal voor dit doel gemaakt. Let erop dat het materiaal zacht is en niet te strak zit, dan wordt het oncomfortabel.

Waar de meeste stelletjes ervoor kiezen om het rustig aan te pakken, en bijvoorbeeld de partner alleen met de polsen aan het bed vast te maken, kun je natuurlijk ook een stapje verder gaan. Voor je met het wat stevigere BDSM werk aan de slag gaat, is het echter van nog groter belang om dit goed te bespreken. Niet iedereen kan hiervan genieten, of voelt zich er volledig prettig bij. Doe het alleen als beide partners het een goed idee vinden, en respecteer hierbij altijd elkaars grenzen en wensen. Alleen zo wordt het echt een aanvulling op jullie seksleven.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP