fbpx

Cibdol Oil

Januari zonder alcohol: mijn Dry January tips

Januari zonder alcohol: mijn Dry January tips

Zelf drink in het weekend ontzettend graag een biertje of wijntje. Het ontspant, voelt toch vaak nét wat gezelliger, maar zo net na de feestdagen is het toch fijn om weer iets rustiger aan te doen. Daarom is Dry January in het leven geroepen, de gehele maand januari zonder alcohol. Durf jij het aan?

Wat is Dry January?

Tijdens Dry January laat je iedere druppel alcohol staan. Het is een perfect rustmoment na de feestdagen, maar er doen ook veel mensen aan mee die bijvoorbeeld als goede voornemen hebben om gezonder te leven. Als je geregeld een glaasje drinkt of je bijvoorbeeld in december flink hebt uitgeleefd, dan is een januari zonder alcohol een heel goed idee.

Wat doet een januari zonder alcohol?

Als je geregeld een glaasje wijn drinkt, misschien wel dagelijks, dan zul je natuurlijk het meeste verschil merken. Niet alleen in je portemonnee, maar ook op lichamelijk en geestelijk gebied. De volgende dingen kun je wellicht gaan merken.

1. Je voelt je uitgeruster

Alcohol heeft vaak meer invloed op je leven dan je in eerste instantie door hebt. Als je tijdens de nieuwjaarsborrels jezelf vaak volledig laat gaan, dan ben je vast de laatste die naar huis gaat, maar voel je je ook de volgende dag ellendig.

Je slaapt met alcohol op een stuk onrustiger en haalt misschien niet eens de nodige 8 uur slaap. Iets wat resulteert in een hele luie dag of misschien zelfs een dag waarop je je ziek voelt, maar ook een dag waarop je dus geen zin hebt om iets te doen.

2. Je leeft gezonder en valt af

Niet alleen bevat alcohol de nodige calorieën, maar vaak gaat het drinken van alcohol ook gepaard met allerlei lekkere snacks en misschien zelfs een extra maaltijd midden in de nacht. Om nog maar niet te spreken over the-day-after, want dan heb je trek in van alles en nog wat. Als je januari zonder alcohol doorbrengt dan leef je een stuk gezonder en dit helpt ook enorm bij het afvallen. Een hele goede stap richting die goede voornemens!

3. Je krijgt een mooiere huid

Alcohol droogt je huid uit, maar de combinatie met ongezond eten kan ook zorgen voor onzuiverheden. Daarom zul je merken dat je huid er na een maand zonder alcohol er een stuk beter uitziet. Zeg maar hallo tegen die stralende huid!

4. Je wordt bewuster

Het is heel vanzelfsprekend om tijdens een etentje of een avondje uit een drankje te bestellen. Als je meedoet aan Dry January, dan word je een stuk bewuster van je alcoholgebruik. Er is zelfs aangetoond dat de mensen met een alcoholvrije maand vervolgens een stuk minder drinken dan voorheen.

De Dry January tips

Om een januari zonder alcohol door te komen kun je vast wat tips gebruiken. Gelukkig lijkt het vaak een stuk moeilijker, dan dat het in feite is. Een maand is namelijk zo voorbij en daarna staat er weer een feestmaand voor de deur, in februari is het namelijk tijd voor carnaval.

1. Alcoholvrije cocktails

Heb je nog wat nieuwjaarsborrels of andere feestjes gepland staan? Als je frisdrank of water op een gegeven moment wel beu bent, ga dan voor een lekkere alcoholvrije cocktail. Zo bestaat er tegenwoordig zelfs alcoholvrije gin en rum om in je cocktail te verwerken en lijkt het net de real deal.

2. Zeg het eerlijk

Het kan bij een borrel of een feestje misschien beschamend zijn om te zeggen dat je niet drinkt, maar wees gewoon eerlijk. Zeg er desnoods bij dat je meedoet aan Dry January en dus kijkt wat een maand niet drinken met je doet. Het zal je opvallen hoeveel mensen juist nieuwsgierig zijn hoe dat bevalt en je keuze respecteren.

3. Plan andere uitjes

Als je normaal gesproken vaak gaat stappen. Dan is het slim om deze maand een aantal andere uitjes te plannen. Op die manier is de verleiding toch net wat minder groot en iets anders kan ook een keer leuk zijn! Denk aan een avondje naar de bioscoop, een dagje naar een attractiepark of één van deze dingen om te doen op zaterdag.

4. Doe het samen

Als je voor het eerst meedoet aan Dry January, dan kan het slim zijn om het samen met iemand te doen. Doe het bijvoorbeeld samen met je partner of je beste vriendin. Zo kun je elkaar ook gezelschap houden en door deze maand heen slepen.

Doe jij dit jaar mee aan Dry January? Of bewaar je het toch voor een ander jaar?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP