Dit wil ik bereiken met bloggen in 2020

Dit wil ik bereiken met bloggen in 2020

2020 is begonnen en het eerste jaar als fulltime ondernemer zit er alweer op. Ik stel ieder jaar aan het begin mijn blog doelen op en dit zijn de dingen die ik wil bereiken met bloggen in 2020.

Taken uitbesteden

Ik zit er al een tijdje aan te denken om bepaalde taken uit te besteden. Zo zijn er wel eens weken waarin ik het enorm druk heb en echt bij moet poten om het in mijn eentje af te ronden. Zo was in 2019 de week voor mijn vakantie zo druk, dat ik me op vakantie af vroeg of ik niet beter iemand om hulp had kunnen vragen. Al vind ik het enorm lastig om dingen los te laten en het dus door iemand anders te laten doen, denk ik wel dat dit soms ook juist nodig is om te groeien.

Zo doe ik ook nog steeds mijn eigen belasting zelf. Iets wat met een groeiende onderneming eigenlijk steeds lastiger wordt. De btw-aangifte is voor mij geen probleem, maar met de inkomstenbelasting ben ik toch altijd even bezig en ik denk dat dit ook een stuk slimmer kan.

Zo kan het soms verstandig zijn om een bepaalde investering te doen, zoals een elektrische auto leasen. Op die manier betaal je minder inkomstenbelasting en krijg je er eigenlijk ook nog iets moois voor terug! Een Tesla lease zal veel te hoog gegrepen zijn, maar een eigen auto om op bepaalde locaties foto’s te maken of om naar events te gaan lijkt me toch heel fijn. Zeker iets om eens over na te denken in 2020!

TikTok

TikTok voelt nog als een heel nieuw social media platform, maar wist je dat TikTok al 450 miljoen gebruikers heeft? Dat is bijna de helft van Instagram met 1 miljard gebruikers. Sinds een aantal weken staat het op mijn telefoon en ik kan er serieus naar blijven kijken. Je wordt continu vermaakt met grappige filmpjes en het voelt een stuk ‘echter’ dan Instagram of YouTube.

Ik denk niet dat TikTok Instagram volledig van de troon zal stoten en dat we er niet meer naar om kijken, maar ik denk dat TikTok zeker flink gaat groeien dit jaar. Daarom wil ik dit jaar meer tijd besteden aan mijn TikTok account en het maken van filmpjes.

25.000 unieke bezoekers

Dit jaar is mijn blog maar liefst verdubbeld in bezoekersaantallen. Iets wat mede komt door mijn focus op SEO en Pinterest dit jaar. Zo volgde ik afgelopen jaar een cursus SEO en daar heb ik zoveel door geleerd. Dit jaar wil ik mijn unieke bezoekers nog verder laten groeien en mijn doel is 25.000 unieke bezoekers. Het is spannend om dit doel te stellen, maar ik weet ook dat dit me juist gaat motiveren om het te doen.

Glowzine

Al een tijdje ben ik achter de schermen bezig met een tweede blog. Dit is een 100% beauty blog over make-up en huidverzorging, genaamd Glowzine. Ik ga me hier met name focussen op budget make-up producten, maar ook echt op uitleg over make-up, huidverzorging en de bijbehorende technieken. Het wordt dit jaar nog even een balans vinden tussen mijn twee blogs, waarschijnlijk dus gedeeltelijk uitbesteden, maar ik ben iedere keer weer zo enthousiast als ik ermee bezig ben.

Deze vier doelen zijn voor dit jaar mijn hoofddoelen. Ze zijn vrij groot, maar dat helpt me juist altijd om gemotiveerd te blijven en productiever te werken. Het gaat er ten slotte niet om dat je ieder doel haalt, maar dat je wel voldoende werkt aan de dingen die je belangrijk vindt. Dus, wat wil jij bereiken met bloggen in 2020?

 • Reacties ( 5 )

 • avatar
  Tessa

  Succes met jouw doelen. Ik ben erg benieuwd naar jouw andere blog

 • avatar
  Simone

  Wat een mooie doelen heb je opgesteld. En gaaf dat je een tweede blog hebt. Welke cursus heb jij gevolgd voor SEO als ik zo nieuwsgierig mag zijn?

  • avatar
   Esmée

   Ik heb een cursus gevolgd bij Learnit! Dit was een gehele dag met een SEO specialist uit het vakgebied. Aangezien ook mijn blog werd geanalyseerd wist ik na afloop precies waar ik aan moest werken. Echt enorm leerzaam.

 • avatar
  Agneta

  Klinkt als mooie doelen voor je blog! Het TikTok weet ik nog niet goed wat ik er van vind. Misschien ook eens naar kijken.

  Veel succes in 2020 met je blog!

  Agneta

 • avatar
  edith-SOfia

  Mooie doelen! Ik ben echt verslaafd aan tiktok, kan er uren op kijken. Ik wens je een heel mooi en gelukkig 2020.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP