Leuke dingen om te doen in de winter

Leuke dingen om te doen in de winter

Nu de winter is aangebroken en het weer niet altijd even mooi is om naar buiten te gaan kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Wat zijn nou echt leuke dingen om te doen in de winter? Ik zet het voor je op een rij!

1. Schaatsen

Schaatsen is niet mijn ding, want ik weet niet hoe ik op die dingen moet blijven staan, maar het is wel een ding dat wat mij betreft echt bij de winter hoort. Er zijn in de winter heel veel schaatsbanen te vinden in Nederland, zowel overdekt als in de buitenlucht. De mooiste schaatsbanen in Nederland zijn toch wel die op het Museumplein (Amsterdam) en in het Sportiom (Den Bosch).

2. Tropisch zwembad of spa

Ben jij toch meer van de warmte? Ga dan heerlijk opwarmen in een tropisch zwembad of de spa. Veel tropische zwembaden zijn ontzettend leuk om je een dagje te vermaken, zeker wanneer er ook verschillende (wild)waterglijbanen te vinden zijn.

Als je meer toe bent aan ontspanning, dan kun je ook naar de spa. Zelf ben ik na Málaga echt fan geworden van de hamam met deze fijne ontspannende massage en zelfs verwarmde baden. Maar je kunt natuurlijk ook naar een traditionele spa om te genieten van verschillende massages (waaronder een hamam behandeling) en de heerlijke baden.

3. Winter Efteling

Van midden november tot begin februari is de Winter Efteling geopend. Tijdens deze periode is de Efteling omgetoverd tot een prachtig winterparadijs. Zo staan er besneeuwde bomen, hangen er extra veel lampjes, kun je opwarmen bij het kampvuur en zelfs genieten van speciaal winterentertainment. Tijdens de Winter Efteling hangt er altijd een hele gezellige sfeer en dit is echt één van mijn favoriete momenten om de Efteling te bezoeken. Echt een aanrader!

4. Gourmetten of fonduen

Gourmetten en fonduen kunnen absoluut niet missen in de lijst met leuke dingen om te doen in de winter. Het is in de winter namelijk gezellig om extra lang aan tafel te zitten. Dek de tafel, steek wat kaarsjes aan en zet het gourmetstel of de fondue maar gereed. Een muziekje erbij en misschien een spel met leuke vragen om elkaar te stellen maken het nóg gezelliger.

5. Kerstmarkten

Als je graag iets leuks wilt doen buiten de deur, dan zijn kerstmarkten absoluut een goed idee. Door een bezoekje aan de kerstmarkt kom je gelijk in de kerstsfeer, dus dit is extra leuk om te doen voor de kerst of juist net na kerstmis (zodat je het kerstgevoel nog even vast kunt houden). In dit artikel vind je de leukste kerstmarkten van Duitsland!

6. Vuur maken

Als je er ruimte voor hebt in de tuin, dan kun je ook een vuurkorf wegzetten. Super leuk om zelf vuur in te maken en vervolgens natuurlijk marshmallows te roosteren, maar ook rond het kampvuur te zitten voor een goed spannend verhaal.

7. Wintersport

Nu is het niet voor iedereen weggelegd om even een reisje te boeken naar de sneeuw, maar je kunt natuurlijk ook overdekt even genieten van sneeuw- of ijspret. Wat dacht je van ijskarten, skiën of snowboarden? Deze drie sporten passen perfect bij de winter en kun je op veel plekken heel het jaar door doen.

8. Stoofvlees maken

Ga een dagje in de keuken staan en maak stoofvlees of een andere uitgebreide winterse maaltijd. Het geeft altijd een ultiem wintergevoel om hiermee bezig te zijn en het is dan ook een beloning om het uiteindelijk ‘s avonds op tafel te zetten.

9. Boeken of tijdschriften lezen

Geen zin om vandaag naar buiten te gaan? Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Steek de kaarsen aan en pak er een boek of een stapel tijdschriften bij. Dit is het perfecte moment om er eindelijk eens mee te beginnen. Zelf vind ik het boek Hygge echt een aanrader en deze past ook perfect bij deze tijd van het jaar.

10. Een bordspel doen

Eén van de andere leuke dingen om te doen in de winter is het spelen van bordspellen. Als de regen of sneeuw op het raam tikt, dan is niets fijner dan warm binnen zitten. Pak er daarom weer eens een keer een bordspel bij en vermaak je met een middagje alleen maar spellen spelen.

11. Een winterwandeling maken

Als het heeft gevroren of er sneeuw ligt buiten, dan is het heel mooi om naar buiten te gaan. Ga bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg naar een natuurgebied en bewonder de bevroren plassen, blaadjes en het gras. Of maak als er sneeuw ligt een winterwandeling door het bos, niets is mooier dan het besneeuwde pad en de besneeuwde bomen. Dat geeft echt het ultieme wintergevoel!

Wat vind jij leuke dingen om te doen in de winter?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP