fbpx

Cibdol Oil

JBL Live 650BTNC review

JBL Live 650BTNC review

De JBL Live 650BTNC is een noice cancelling koptelefoon die bekend staat om zijn goede geluidskwaliteit. Toch is hij goed betaalbaar in vergelijking met andere noice cancelling koptelefoons. Zelf gebruik ik hem graag voor werk, maar ook voor het reizen en in deze review vertel ik je precies wat ik ervan vind!

Waarom de keuze voor noice cancelling?

Al jarenlang gebruik ik in ear oordopjes. Dit is me eigenlijk altijd goed bevallen. Ik kocht altijd wel iets luxere voor beter geluid en zodat ze langer meegingen, maar tijdens het thuiswerken met ineens een extra persoon om me heen merkte ik hoe fijn een noice cancelling koptelefoon zou zijn.

Ik werk normaal gesproken altijd alleen thuis, dus dan heb je niet veel omgevingsgeluid. Alleen doordat iedereen nu zoveel mogelijk thuiswerkt, betekent dat ook dat mijn vriend wat vaker thuis is. In het begin super leuk, maar op een gegeven moment wil je wel terug naar die productieve werkdagen.

Daarom vroeg ik voor mijn verjaardag de JBL Live 650BTNC in het wit, zodat ik meer rust zou hebben tijdens het werken en ook in drukke omgevingen mijn ding kan doen.

JBL Live 650BTNC review

JBL Live 650BTNC review

Mijn oog was gevallen op de JBL Live 650BTNC, dit alles vanwege de slanke en strakke uitstraling. Aangezien ik van in ear oordopjes kwam, wilde ik niet direct een hele grote zware hoofdtelefoon. De JBL Live koptelefoon is daarnaast ook heel licht, maar voelt wel heel degelijk aan.

Doordat hij zo licht is, voel je hem na een tijdje bijna niet meer zitten. Je kunt hem goed afstellen door beide kanten uit te schuiven. Zelf hoef ik hem maar een klein beetje uit te schuiven, dus hij is ook geschikt voor een groter hoofd. Als ik hem uren op heb, dan kunnen de oorschelpen een beetje knellend aanvoelen, maar bij kortere draagtijden zit hij heel comfortabel.

In de bijgeleverde beschermhoes kun je hem veilig overal mee naartoe nemen en dat is bij mij ook zeker al gebeurd. De JBL Live 650BTNC is draadloos, je kunt hem verbinden via Bluetooth, maar er zit ook een audiokabel bij. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook aansluiten op je laptop zonder Bluetooth te gebruiken.

JBL Live 650BTNC review

Al meteen was ik eigenlijk onder de indruk van het geluid. Ik vind hem erg goed voor de prijsklasse waar hij zich in bevind. Daarnaast heb je als je de bijbehorende JBL app installeert op je telefoon ook nog opties om de equalizer aan te passen.

Zelf heb ik hem op de standaard instellingen laten staan, maar dit is altijd fijn om in een later stadium nog mee te kunnen experimenteren. In de standaard modus zit er een goede stevige bass in en is het een fijn gebalanceerd geluid. Je kunt zowel lekker muziek luisteren als filmpjes kijken.

Mocht je hem wel eens buiten gebruiken, bijvoorbeeld in de zomer, dan hoor je de wind wel erg goed. Hij lijkt veel wind te vangen en dat gaat niet weg door de noice cancelling functie. Dit is wel storend, omdat je hem ook al snel harder zet, dan je normaal gesproken zou doen.

JBL Live 650BTNC review

De JBL Live 650BTNC kun je zowel bedienen via de app als via de knopjes op de koptelefoon. Zo kun je hem via de koptelefoon harder en zachter zetten, maar ook bepaalde extra kliks gebruiken om te skippen naar het volgende nummer of te pauzeren. De noice cancelling functie kun je ook via een knop aan of uit zetten.

Verder zit er een Google Assistent of Amazon Alexa functie in geïntegreerd. Zo kun je op de linkeroorschelp klikken om de assistent te activeren. Deze dien je wel eerst te koppelen met de app op je telefoon, maar dan kun je ook al je meldingen beluisteren en commando’s versturen.

De voordelen en nadelen op een rij

  • Goed geluid, dat je naar eigen smaak nog kunt aanpassen via de JBL app.
  • De noice cancelling werkt zoals verwacht. Ik heb geen last van omgevingsgeluid en kan zo gefocust werken.
  • De hoofdtelefoon is lekker licht, maar voelt wel heel degelijk aan.
  • Je kunt de JBL Live 650BTNC zowel bedienen met knopjes als met de Google Assistent.
  • De batterij gaat 20 uur mee en nog langer als je af en toe afwisselt met de audiokabel.
  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • De hoofdtelefoon lijkt wind te vangen en dat krijgt hij niet weggefilterd met de noice cancelling functie.
  • Na een aantal uur luisteren geeft hij een drukkend gevoel bij de oorschelpen.

JBL Live 650BTNC kopen

Conclusie

Zelf ben ik heel erg blij met mijn nieuwe hoofdtelefoon. Hij doet eigenlijk precies wat ik in gedachten had en dat ook nog eens met een heel mooi geluid. Nu kan ik gefocust werken, zonder dat ik wordt afgeleid door omgevingsgeluid.

Het helpt me zelfs als ik alleen thuis ben, omdat je alleen de muziek hoort en meer niet. Zo kun je je echt focussen op het project of de taak waar je op dat moment mee bezig bent. Iets wat iedereen tijdens het thuiswerken, of misschien zelfs op kantoor, wel kan gebruiken.

Verder vind ik hem ook heel fijn voor op reis, maar dan ben ik wel blij met de optie om de noice cancelling uit te zetten. Soms is het toch wel handig om te volgen wat er in de omgeving gebeurt of om te horen wat iemand tegen je zegt.

Ik hoop dat je wat aan deze JBL Live 650BTNC review hebt gehad. Het is zeker een fijne koptelefoon en ik kan eigenlijk niet meer zonder. De prijs is gelukkig ook heel fijn, vanaf €120,- bestel je hem al in het wit, blauw of zwart bij Bol.com, Coolblue of Mediamarkt.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP