fbpx

Cibdol Oil

Kallax bureau hack: werkplek inrichten

Kallax bureau hack: inspiratie voor jouw nieuwe werkplek

Wist je dat er een Kallax bureau hack bestaat? IKEA heeft verschillende bureaus die je kunt koppelen aan jouw kast, zodat je meteen een handige opbergruimte met een mooie werkplek combineert. Ik vertel je alles over deze hack en geef je wat inspiratie voor jouw nieuwe werkplek.

Kallax bureau hack

Je kunt de IKEA Kallax kast omtoveren in een bureau door een tafelblad aan de kast vast te maken of over de kast heen te leggen. Aan het uiteinde van het tafelblad bevestig je poten of een schraag. Hieronder laat ik de twee verschillende opties zien en leg ik je uit hoe je deze Kallax bureau hack in elkaar zet.

Kallax bureau aan de kast vastmaken

Wanneer je een hoge IKEA Kallax kast hebt of gaat kopen, dan kun je het tafelblad eraan vastmaken. Dit doe je met het Linnmon verbindingselement en hieraan bevestig je een (IKEA) tafelblad naar keuze. Deze kun je tussen het verbindingselement klemmen en op deze manier vastmaken aan de kast. Door te combineren met twee tafelpoten of een schraag, zoals de Adils, Olov of Gerton verstelbare poten, staat jouw Kallax bureau in elkaar!

Het werkt heel gemakkelijk en snel, dus je kunt bijna gelijk beginnen met het inrichten van jouw nieuwe werkplek. Je hebt nu de perfecte plek voor een workstation pc, die je weg kunt zetten in de kast of onder je bureau. Verder kun je al jouw tools die je gebruikt voor je werk of hobby gemakkelijk wegstoppen in de kast, zodat het continu opgeruimd oogt en toch fijn werkt.

Kallax bureau over de kast heen leggen

Een andere manier is om een tafelblad over de Kallax kast heen te leggen. Dit kun je het beste doen als jouw Kallax kast twee rijen hoog is. Aan de andere zijde kun je kiezen voor nog een Kallax kast, een andere kast (de Alex ladekast) of voor tafelpoten.

De kunststof doppen onder het tafelblad houden het blad op zijn plaats en aan de andere kant kun je eventueel twee tafelpoten bevestigen. Dit kunnen bijvoorbeeld de verstelbare Adils, Olov of Gerton poten zijn. Het is natuurlijk ook een optie om het blad aan de muur te bevestigen, zoals je ziet op de tweede afbeelding hierboven.

Werkplek inrichten

Als jouw Kallax bureau staat, dan kun je jouw hobby- of werkplek gaan inrichten. Je kunt nu al jouw spullen op één plek leggen, maar hebt ook eindelijk plaats voor een workstation pc en een printer. Hieronder geef ik wat ideeën voor dingen die niet mogen ontbreken op jouw werkplek en waarmee je het ook echt opfleurt!

Laptop of desktop

Een werkplek is niet compleet zonder een laptop of desktop. Wanneer je een eigen werkplek hebt hoef je je laptop niet continu weg te stoppen en daarom is een desktop ook eindelijk een optie! Zelf gebruik ik nu nog een laptop, maar als ik een vaste werkplek heb zou ik het geen gek idee vinden om daar een desktop neer te zetten en een kleine laptop aan te schaffen om mee te nemen. Bij Ikbenstil hebben ze bijvoorbeeld computers afgesteld op jouw werkzaamheden. Daarnaast zijn alle computers helemaal stil, hoe fijn is dat?

Printer

Een printer kan veel ruimte in beslag nemen, maar er zijn tegenwoordig ook kleine printers verkrijgbaar die perfect in jouw Kallax bureau passen. Een printer is af en toe toch echt onmisbaar, zeker als je geregeld verzendlabels gebruikt. Online afdrukken bespaart je zowel tijd als geld!

Decoratie

Tot slot kun je jouw werkplek nog decoreren en aanvullen met handige accessoires. Zo is bijvoorbeeld een whiteboard erg handig om jouw doelen en to-do’s op te schrijven, maar kunnen bakjes om jouw facturen en ander papierwerk te sorteren ook erg handig zijn. Verder ben ik echt fan van werkplekken met mooie posters en motiverende quotes.

Wat mag er voor jou absoluut niet ontbreken op jouw werkplek? En wat vind jij van deze IKEA kallax bureau hack?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Sanne

    Leuk! Ik hou sowieso wel van een goede IKEA hack, haha. Wel leuk om wat inspiratie op te doen op het gebied van werkplekken. Zou deze ook in m’n huis willen creëren.

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP