Visitekaartjes maken: hoe doe je dat?

Visitekaartjes maken: hoe doe je dat?

Zelf visitekaartjes maken is niet altijd even makkelijk, want wat ga je er precies opzetten en welk programma kun je hiervoor gebruiken? In dit artikel laat ik je mijn visitekaartje als voorbeeld zien en leg ik je precies uit hoe ik deze heb gemaakt.

Visitekaartjes voorbeeld

Mijn visitekaartjes zijn net binnen. Ik heb ze besteld bij PeterPrint, een online drukkerij die ook in kleine oplages levert. Dit is perfect als je een kleine ondernemer bent of niet veel visitekaartjes uitdeelt in een jaar. Zeker wanneer je kiest voor een pasfoto op een visitekaartje, dan is het slim om een kleinere oplage te bestellen, zodat deze foto up-to-date blijft.

Dit zijn ze dan! Ik heb het standaard formaat visitekaartje met de papiersoort Tintoretto Gesso. Ik vind het een heel mooi effect geven, met name op de afbeelding van de zee. Het visitekaartje voelt door deze papiersoort heel fijn en stevig aan, echt zo’n textuur waardoor je het kaartje even in je handen wilt houden. Wel vind ik dat mijn pasfoto op dit papier minder mooi overkomt en is hij ietwat lastig te fotograferen.

Visitekaartjes maken

Nu je mijn visitekaartje gezien hebt ben je misschien benieuwd hoe ik deze heb gemaakt. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van het online programma Canva. Via Canva kun je werken met verschillende templates (voorbeeld visitekaartjes die je kunt bewerken) of helemaal vanaf het begin zelf ontwerpen. Ik heb gekozen voor het laatste, omdat er niet iets tussen zat wat me helemaal aansprak.

De afmeting

Je kunt via Canva direct naar ‘business card’ gaan om te beginnen met ontwerpen. Alleen ik raad je aan om zelf de precieze afmeting die je wilt laten drukken in te geven bij: create a design > custom dimensions. De afmeting die ik heb gebruikt is 55mm bij 85mm.

De kleursamenstelling

Voor je begint met ontwerpen is het goed om na te denken over de kleuren die je wilt gebruiken. Misschien heb je een vast kleurschema voor je bedrijf of kun je een bepaalde kant op aan de hand van je logo. Ik heb er zelf voor gekozen om mijn logo in de standaard kleur te gebruiken en verder te gaan voor afbeeldingen om het geheel te versterken.

Een persoonlijke touch

Kies op een visitekaartje altijd voor een persoonlijke touch. Je wilt iemand overtuigen om jouw visitekaartje uitgebreid te bekijken of er later nog eens bij te pakken. Op mijn vorige visitekaartje stond mijn favoriete quote en op mijn huidige staat een foto van mij en van de zee. Als enorm reisliefhebber en liefhebber van het strand kon dat absoluut niet ontbreken. Zorg daarom dat alles wat op jouw kaartje staat te maken heeft met jou of jouw bedrijf.

Als je gaat voor een foto van jezelf, houd er dan wel rekening mee dat deze verouderd. Kies de meest recente mooie foto van jezelf en neem eens in de zoveel tijd nieuwe visitekaartjes. Zo houd je het kaartje up-to-date en blijven mensen je herkennen.

De belangrijke gegevens

Het is even puzzelen wat je precies op het visitekaartje wilt hebben, maar als het ontwerp staat, dan is het tijd voor de belangrijke gegevens. Zet altijd jouw naam, bedrijfsnaam, titel binnen het bedrijf of jouw functie, contactgegevens, social media handle en jouw website op het kaartje.

Laatste check

Bekijk altijd of jouw visitekaartje en alle gegevens erop kloppen. Staat alles netjes in het midden, heb je geen spelfout gemaakt en is hij niet te druk? Je kunt er eventueel ook iemand anders naar laten kijken om te vragen wat hij of zij ervan vindt. Mocht hij echt klaar zijn, dan kun je de visitekaartjes bestellen.

Visitekaartjes bestellen

Na al dat harde werken is het tijd om je visitekaartjes te bestellen. De visitekaartjes drukken kun je het beste over laten aan een expert. Ik heb hiervoor gekozen voor PeterPrint en wanneer je dat ook wilt, dan kun je een sample box aanvragen voor een overzicht van alle mogelijkheden.

In deze sample box zie je onder andere hoe alle papiersoorten uitvallen. Zo kun je precies zien wat het beste bij jouw visitekaartje past. Zo heb ik ontdekt dat ik naast Tintoretto Gesso het parelmoerpapier heel erg mooi vindt. Dit is dan ook het papier waar ik mijn volgende reeks visitekaartjes op laat drukken. Verder kun je in deze box ook perfect zien wat er nog meer mogelijk is op het gebied van drukwerk bij PeterPrint!

Ik ben heel blij met mijn nieuwe kaartjes en ik vind de manier waarop het gedrukt is echt top. Ook was ik verrast over het papier, want het is echt eens wat anders dan een standaard glad visitekaartje. Wat vind jij van mijn nieuwe visitekaartjes?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar

    Wat een mooi visitekaartje heb jij. Inderdaad heel mooi effect met het papier. Ik moet ook echt visitekaartjes gaan maken en bestellen. Ik heb zo vaak een moment dat ik denk, had ik nu maar een visitekaartje. Staat ook een stuk professioneler. Ik zet het op mijn to do list!

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP