fbpx

Cibdol Oil

Bed opmaken ideeën: zo maak je thuis een luxe hotel slaapkamer

Zo maak je thuis een luxe hotel slaapkamer

Net zo lekker slapen in ons eigen bed als in een luxe hotel, dat willen we allemaal wel. Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om je slaapkamer net zo zen en comfortabel te maken. In dit artikel leg ik je uit hoe je thuis een luxe hotel slaapkamer maakt. En dat wil je!

Bed opmaken ideeën: een luxe hotelbed

Een luxe hotelbed opmaken in je eigen huis begint bij het beddengoed. Uiteraard is een mooi en fijn bed belangrijk, maar alleen het comfortabele beddengoed doet al ontzettend veel. Als je hierin heel ver wilt gaan, dan is het zelfs mogelijk om kussens en een dekbed te bestellen die hetzelfde zijn als in je favoriete hotel. Er zijn verschillende hotels die dit zelfs in webshops aanbieden. Mocht je dat echt het lekkerst vinden slapen, ga ervoor!

Toch kun je je eigen beddengoed prima als basis gebruiken. Het belangrijkste dat je nodig hebt is een dekbed en meerdere hoofdkussens. Het ligt een beetje aan jouw bed in wat voor afmetingen je de kussens neemt. Heb je een king size bed? Dan is het heel mooi om twee king size kussens, twee standaard kussens en twee vierkante kussens van minimaal 60 centimeter te nemen. Bij een wat kleiner bed zou je kunnen gaan voor twee standaard kussens en twee vierkante kussens.

Het bed maak je vervolgens op. Hier begin je met het hoeslaken, daarna een dekbedovertrek (lees hier hoe je dat gemakkelijk doet) en vervolgens de kussenslopen. Het mooiste is als je de standaard kussens voorziet van een kussensloop met volant. Het dekbedovertrek trek je helemaal strak en vouw je vervolgens een stukje om aan de bovenkant. Nu kun je de kussens wegzetten van groot naar klein, waarbij ze in het midden tegen elkaar aanstaan. Tot slot maak je het bed nog af met een paar sierkussens en eventueel een sprei. Als je een sprei gebruikt vouw je deze drie keer dubbel en leg je deze aan het uiteinde van het bed. Nu heb je jouw bed opgemaakt in hotelstijl!

Extra tips voor een luxe hotel slaapkamer

Heb je nu alles in huis om jouw bed op te maken, zoals in een hotel? Dan geef ik je graag nog wat extra tips mee om een luxe hotel slaapkamer in te richten. Er zijn namelijk nog wat handige tips om je bed nog strakker op te maken en je kamer er nog mooier uit te laten zien.

1. Bed opmaken: ideeën voor een strak resultaat

Wil je een extra strak resultaat? Dat krijg je natuurlijk door kreukvrij beddengoed. Je kunt een kreukvrije dekbedovertrek set bestellen, alleen dat slaapt misschien minder lekker. Een katoenen dekbed voelt toch meer, zoals in een hotel. Gelukkig zijn er een aantal tips om je bed gemakkelijk kreukvrij te krijgen.

Zo kun je je beddengoed meteen op bed leggen als ze uit de droger komen en 95% droog zijn. Zo droogt het strak op en krijg je er ook geen kreukels in door het vouwen. Heeft het wel in de kast gelegen? Dan kun je een spray maken van water met wasverzachter en deze op je bed sprayen, of het beddengoed strijken als het opgemaakt op bed ligt. Dat laatste heeft nog steeds mijn voorkeur, omdat je het zo heel gemakkelijk helemaal kreukvrij krijgt. Zonder een klam gevoel en met crispy sheets!

2. Ruim alle losse spullen op

Wat is het verschil van een slaapkamer met een hotelkamer? Juist, de vele spullen die we zelf wegzetten op onze nachtkastjes en rondslingeren door onze kamer. Tijd om alle losse spullen op te ruimen en een plekje te geven. Vaak kun je het heel gemakkelijk wegstoppen in een lade of in een kastje. Dat is even wennen, dat alles nu weggestopt staat, maar door het rustige resultaat wil je straks niet anders.

3. Decoreer

Nu de basis van je slaapkamer er rustiger uitziet is het tijd om hem verder te decoreren als luxe hotel slaapkamer. Je bed is al prachtig opgemaakt, maar er zijn vast nog dingen die je eraan toe kunt voegen. Wat dacht je van een luxe hoofdbord achter je bed? Je kunt hoofdborden ook gemakkelijk los bestellen en aan de muur bevestigen of het bed er tegenaan zetten.

Verder kun je het nog helemaal decoreren in jouw favoriete stijl. Ik ben zelf helemaal weg van de strandachtige stijl, zeker in de slaapkamer. Die kun je perfect terug laten komen in de lampen, accessoires als schelpenkettingen en foto’s van zonnige vakantiebestemmingen. Zo kom je vast en zeker tot rust!

Wat mist er in jouw slaapkamer om er een luxe hotel slaapkamer van te maken?

Klik om dit artikel te bewaren op Pinterest:

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP