fbpx

Cibdol Oil

Beste huidverzorging van 2021

Beste huidverzorging van 2021

In 2019 deelde ik al eens mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine. Nu we in 2021 zijn aanbeland vond ik het wel tijd voor een update met de beste huidverzorging die behoren tot mijn ultieme favorieten. Ik laat je zien wat ik gebruik om mijn huid te verzorgen en leg je ook uit wat ik er nou zo fijn aan vind.

Stap 1: het reinigen van mijn gezicht

‘s ochtends begin ik mijn routine in de douche. Ik reinig dan mijn gezicht met de Foreo Luna 3 in combinatie met een gezichtsreiniger. Mijn favoriete gezichtsreiniger op dit moment is de Weleda zuiverende reinigingsgel. Deze werkt tegen een onzuivere huid, wat ik de laatste tijd echt weer nodig heb. Toch vind ik de reiniger mild en absoluut niet uitdrogend, waardoor hij voor mij zeker in het lijstje past met mijn beste huidverzorging van 2021!

Na het douchen verwijder ik ook nog de laatste mascara restjes van mijn ogen. Dit doe ik met de Garnier micellair water met reinigingsmelk. Ik vind dit persoonlijk een hele fijne lichte reinigingsmelk door de mix met micellair water. Voor mijn gevoelige, droge huid rondom mijn ogen is dit een fijn product om op een zachte manier mijn make-up te verwijderen. Hij laat geen vettig laagje achter wat vergelijkbare producten vaak wel doen.

Stap 2: beste huidverzorging voor het gezicht

Tot de beste huidverzorging voor het gezicht behoort absoluut de Clinique iD als je het mij vraagt. Ik vind de hydrating jelly hiervan het fijnste en op dit moment gebruik ik deze in combinatie met de vermoeidheid cartridge. De Clinique iD maakt mijn huid rustig; haalt de droogtelijntjes weg en laat geen vettig laagje achter, waardoor puistjes minder snel opspelen.

Obagi Professional-C serum review

In de winter heb ik door mijn gemengde huid ook behoefte aan meer verzorging. Dit maakt het soms lastig, omdat je bij te vettige verzorging acne aan kunt wakkeren. Daarom gebruik ik als opvolging van mijn dagcrème het Obagi Vitamin C serum. Het aanbevolen gebruik is 5 tot 7 druppeltjes, maar zelf gebruik voor de zekerheid ongeveer 4 druppeltjes. Zo weet ik zeker dat ik mijn huid niet teveel verwen, als is dat wel lastig hoor! Het serum ruikt namelijk ontzettend lekker en geeft echt een fantastische glow aan mijn gezicht.

Het fijne is dat hij je huid ook beschermt tegen invloeden van buitenaf. Op die manier ga je huidveroudering tegen, dat bijvoorbeeld ontstaat door factoren als roken en alcohol. Het is daarom een goede bestrijder van rimpels en fijne lijntjes, waardoor mijn gezicht niet alleen straalt, maar ook een stuk egaler en rustiger oogt.

Na het serum smeer ik mijn lippen nog even in met een lippenbalsem van Burt’s and Bees en gebruik ik de Kiehl’s avocado oogcrème voor rondom mijn ogen. De avocado oogcrème vind ik met namelijk bij het koudere weer echt een topper! Hij voedt de huid ontzettend goed en ook dit voelt altijd als een ultiem verwenmomentje.

Stap 3: beste huidverzorging voor het slapengaan

Als de dag er weer op zit, dan reinig ik mijn gezicht altijd met mijn favoriet van alle tijden: de Kiehl’s calendula herbal-extract toner. Dit is een hele zachte en fijne toner om te gebruiken na ik mijn make-up heb verwijderd. Hij is vrij van alcohol, waardoor hij niet prikt, maar reinigt mijn huid wel degelijk. Deze volg ik daarna op met een serum of crème.

Vervolgens ga ik als ik daar zin in heb en het nodig vindt aan de slag met de beste huidverzorging voor het lichaam. Ik smeer mijn lichaam niet zo vaak in, omdat het anders snel broeierig wordt en eczeem kan veroorzaken. Voor mijn armen gebruik ik daarom een parfumvrije bodylotion van Dr. Leenaarts. Deze is fijn licht en geeft mijn huid wat het nodig heeft.

Voor de rest van mijn lichaam kan ik wel parfum hebben en gebruik ik daarom de heerlijke body creams van Rituals. Op dit moment heb ik een grote pot van de Ritual of Hammam lijn en een kleine tube van de Ritual of Jing. Ik gebruik deze ook graag voor mijn handen en voeten. Dit soort crèmes gebruik ik overigens altijd het liefst voor het slapengaan. Zo kan het goed intrekken en heb ik er geen last van bij het dragen van kleding.

Conclusie

Beste huidverzorging van 2021

Dit was mijn routine met de beste huidverzorging van 2021. Ik ben op dit moment heel tevreden met deze producten, maar blijf het altijd leuk vinden om nieuwe producten uit te testen. Daarnaast kan mijn huid nog wel iets rustiger in de T-zone, dus zeker daarvoor ga ik de komende tijd nog even experimenteren.

Toch is dit voor mij echt een fijne basis en heb ik dit de laatste maanden continu op deze manier gebruikt. Ik blijf ernaar teruggrijpen, ook al heb ik zeker in de tussentijd nog andere producten gebruikt.

Welke producten gebruik jij dagelijks?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Beautyfavorieten

  Ben heel benieuwd naar die Vitamine C serum! Zelf gebruik ik altijd hyaluronzuur serum van Good Moleculs waar ik heel content mee ben :)

 • avatar
  Yaika

  Oeh, ik ben heel benieuwd naar de calendula herbal-extract toner van Kiehl’s. Ik gebruik namelijk al veel producten van dit merk, maar deze toner heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Komt op het lijstje!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP