fbpx

Cibdol Oil

Maria Nila Structure Repair review

Maria Nila Structure Repair review

Maria Nila is een Zweeds merk dat zich volledig focust op vegan haarverzorging. De Maria Nila Structure Repair lijn is bedoeld voor beschadigd, droog of chemisch behandeld haar en komt in een leuke voordelige giftset.

Maria Nila Structure Repair giftset

Maria Nila Structure Repair review
Maria Nila Structure Repair review

De Maria Nila Structure Repair giftset bestaat uit drie producten: een shampoo van 350 milliliter, een conditioner van 300 milliliter en een handzeep van 300 milliliter. Dit is een giftset met alleen fullsize producten waar je dus lekker lang van kunt genieten.

De shampoo en conditioner zijn verrijkt met algen uit de zee die beschadigd haar herstellen, beschermen en verzachten. Alle producten van Maria Nila zijn sulfaat- en parabenenvrij en zo ook deze shampoo en conditioner. Als ik mijn lijst met schadelijke ingrediënten erbij pak, dan zie ik in de shampoo PEG-150 (wordt niet opgenomen door de huid, maar houdt de ingrediënten bij elkaar) en Phenoxyethanol terug. In de conditioner zitten siliconen, namelijk Dimethiconol en Dimethicone, die build-up veroorzaken.

De handzeep is ook sulfaten- en parabenenvrij. Daarnaast bevat de handzeep net als de shampoo het ingrediënt Phenoxyethanol. Dit is niet schadelijk voor huid en haar in kleine hoeveelheden, maar voegt eigenlijk ook niets toe.

Maria Nila Structure Repair shampoo

De shampoo van Maria Nila is dus behoorlijk schoon en vrij van directe schadelijke ingrediënten. Ik was dan ook erg nieuwsgierig hoe deze shampoo zou bevallen, aangezien ik hiervoor veel shampoo’s heb gebruikt waarvan ik last kreeg van een jeukende hoofdhuid.

De Structure Repair shampoo ruikt allereerst heerlijk. Dit was het eerste wat me opviel tijdens en na het wassen. Het is een geur van vanille, rozen en jasmijn. Een unieke combinatie, maar het gaat zó goed samen.

Verder verdeeld de shampoo gemakkelijk over je haar, schuimt het en voelt je haar na afloop schoon en verzorgd aan. Ik heb niet veel shampoo’s waarbij mijn haar na het wassen al direct goed aanvoelt, maar bij deze is dat wel. Mijn haar moest even wennen, maar nu is het ontzettend zacht, verzorgd en ik heb veel minder last van een jeukende hoofdhuid.

Maria Nila Structure Repair conditioner

De siliconen in de Maria Nila Structure Repair conditioner had ik nog niet voor deze review ontdekt. Er zitten verder veel natuurlijke ingrediënten in en daardoor ga je er al snel vanuit dat alles in orde is, maar zo zie je maar dat je altijd goed de ingrediëntenlijst moet doornemen.

De conditioner heeft dezelfde geweldige geur als de shampoo, maar zit helaas wel in een kleinere verpakking. Dit vind ik persoonlijk jammer, omdat ik mijn conditioner er net iets vaker bij pak dan een shampoo.

De conditioner is erg zacht, voedend en trekt goed in. Mijn haar is goed doorkambaar na deze conditioner, maar je moet wel oppassen dat je het alleen over je punten verdeeld, want anders wordt het bovenop al snel futloos. Ik krijg prachtige krullen door deze conditioner, maar merkte inderdaad al dat ze wat zwaarder zijn en verder uitzakken door de siliconen die zich opbouwen in mijn haar. Wel is mijn haar heel zacht en voelt het verzorgd en hersteld aan.

Maria Nila Meadow handzeep

Maria Nila Meadow handzeep

De Maria Nila Meadow handzeep zit als extraatje in deze giftset. Het is een grote verpakking van 300 mililiter en ik had stiekem gehoopt dat hij dezelfde geur had. Helaas is de geur anders, maar het is alsnog een fijne frisse geur. De zeep heeft de geur van verse gember en ik vind hem persoonlijk heel fijn voor bij het kraantje in de keuken of op het toilet. De zeep droogt je handen niet uit, de geur vervaagt lichtjes, maar blijft nog een behoorlijke tijd hangen.

Conclusie

Over het algemeen ben ik erg tevreden over de Maria Nila Structure Repair producten. Ik vind de verpakkingen mooi en er is veel aandacht geschonken aan de ontwikkeling van de producten. De shampoo is in principe vrij van schadelijke ingrediënten, maar de conditioner dit keer jammer genoeg niet. Normaal gesproken ben ik vaak het meest enthousiast over de conditioner, maar dit keer is het de shampoo die er voor mij bovenuit springt. De shampoo werkt erg verzorgend, ruikt heerlijk en houdt mijn hoofdhuid rustig.

De conditioner maakt mijn haar zacht, zorgt voor mooie krullen, maar mijn haar is wel volumelozer en zwaarder door de siliconen. Dat vind ik persoonlijk echt jammer, maar gelukkig is de Maria Nila Head & Hair Heal conditioner wel vrij van schadelijke ingrediënten, dus die komt zeker op mijn verlanglijstje.

Daarnaast is de handzeep erg lekker en een leuke toevoeging aan de giftset. De giftset is via verschillende webshops verkrijgbaar en zeer voordelig als je het vergelijkt met de prijzen van de losse producten. De Maria Nila Structure Repair giftset is online verkrijgbaar vanaf €36,50.

Kijk voor meer informatie over de producten op de website van Maria Nila.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP