fbpx

Cibdol Oil

Mooie foto’s maken van jezelf voor Instagram

Mooie foto’s maken van jezelf voor Instagram

Het liefst plaats ik één keer per twee of drie dagen een nieuwe foto op Instagram en soms moet ik ook foto’s schieten voor campagnes. Het is natuurlijk super leuk om met iemand te shooten, maar soms heb je gewoon snel content nodig. Op dat soort dagen maak ik foto’s van mezelf en met deze tips kun jij ook mooie foto’s maken van jezelf voor Instagram!

Mooie foto’s maken van jezelf

Klik om te pinnen

Om mooie foto’s te maken van jezelf heb je een aantal dingen nodig. Ze zijn uiteraard niet verplicht, maar wel fijn om te hebben. Ze maken het maken van foto’s namelijk net iets gemakkelijker en comfortabeler, waardoor je ook een stuk sneller klaar bent. Deze dingen kun je het beste meenemen als je foto’s gaat maken:

[su_list icon=”icon: heart-o” icon_color=”#b9b9b9″]

 • Camera of telefoon: zonder camera of telefoon kun je natuurlijk geen foto’s maken. Het is het handigste als je een camera hebt met WiFi-verbinding of een telefoon met Bluetooth verbinding.

 • Statief: een statief voor je camera of telefoon is handig om je foto’s vanaf een afstand te maken op de juiste hoogte. Je hebt ook hele handige statieven voor je telefoon die je gemakkelijk kunt wegzetten of ergens aan vast kunt maken.

 • Afstandsbediening: Een handige tool om je foto’s vanaf een afstand mee te maken is een afstandsbediening. Je hebt diverse afstandsbedieningen die je kunt verbinden via Bluetooth met je telefoon en soms kun je je camera koppelen aan je telefoon om deze als afstandsbediening te gebruiken. Dit is een stuk handiger, dan fotograferen met timer. Anders moet je namelijk continu teruglopen naar je camera en zijn de foto’s vaak ook minder scherp.

 • Outfit(s): Je kunt natuurlijk de outfit aantrekken die je wilt fotograferen, maar eventueel ook meerdere outfits als je meer moet fotograferen of gelijk meerdere posts voor Instagram wilt creëren. Omkleden kun je dan eventueel in de auto doen, in een restaurant of op een beschutte plek op locatie.

[/su_list]

1. Kies een locatie

Je kiest eerst een locatie waar je je foto wilt gaan maken. Misschien kun je beginnen met het maken van foto’s binnenshuis, zo vind ik het profiel van @saraevyandersson echt geweldig! Haar foto’s zijn bijna allemaal binnen genomen, maar op een hele leuke manier bewerkt. Misschien heb je een leuk hoekje in je woonkamer voor een foto of heb je een tuin met prachtige bloesembomen.

Wanneer je het maken van foto’s een beetje onder de knie hebt of gewoon direct uit je comfortzone wilt stappen, dan kun je een locatie kiezen buitenshuis. Ik sla zelf alle foto’s op mooie locaties direct op via Instagram in een mapje van deze stad. Zo heb ik een mapje met alle leuke locaties in bijvoorbeeld Breda, Utrecht en Tilburg. Als ik dan foto’s ga maken weet ik precies welke plekken ik kan bezoeken. Zo hoef je je daar in ieder geval niet meer druk over te maken en het scheelt veel tijd. Kies de eerste keer een rustige beschutte locatie, zo kun je rustig foto’s maken en dingen uitproberen.

2. Een back-up plan

Zorg altijd dat je meerdere locaties in gedachten hebt, die bijvoorbeeld dichtbij elkaar liggen. Stel het is heel druk op die ene locatie of hij valt toch tegen in het echt, dan kun je nog snel door naar de volgende locatie. Hou hier dus rekening mee als je lopend of fietsend naar de locatie gaat, zodat je niet helemaal uitgeput bij de back-up locatie aankomt.

3. Installeren maar

Heb je jouw ideale locatie gevonden? Dan kun je beginnen met het uitpakken en installeren van jouw camera. Klap je statief uit, zorg dat hij waterpas staat en zet je camera erop. Verbind je camera met WiFi of bluetooth en pak je afstandsbediening erbij. Stel je camera of afstandsbediening indien mogelijk in op een timer, zodat je de tijd hebt om de afstandsbediening weg te stoppen en te poseren. En check even of alle instellingen goed staan, zoals de geschikte beeldverhouding voor Instagram (ik gebruik zelf het liefst 4:3). Als alles goed staat is het tijd om te beginnen met mooie foto’s maken van jezelf!

4. Probeer verschillende poses

Als je jezelf gaat fotograferen wees dan niet bang om verschillende poses uit te proberen. Het is even ontdekken wat het best bij jou en de omgeving past. In het begin waren mijn foto’s die ik zelf maakte best braaf, maar je leert vanzelf om sneller een wat leukere pose te vinden. Neem dus de tijd om meerdere foto’s te maken en even te wennen aan het feit dat je foto’s aan het maken bent in het openbaar. Op een gegeven moment kom je vanzelf in de flow en als je even je dag niet hebt, dan probeer je het gewoon een andere dag opnieuw. Je bent namelijk zo weer thuis.

5. Gebruik verschillende hoeken

Als je gaat fotograferen pin je dan niet vast op één hoek. Soms kan de locatie net wat mooier overkomen als je het statief een stukje verplaatst, maar het is ook leuker als je verschillende outfits fotografeert met een andere achtergrond. Net als jouw verschillende poses kan ook een andere hoek soms heel tof zijn, probeer bijvoorbeeld ook het statief wat verder weg te zetten of juist dichterbij voor een close-up.

6. Maak voldoende foto’s

Neem de tijd om voldoende foto’s te maken. Je wilt er niet thuis achter komen dat de foto’s niet helemaal scherp blijken te zijn of dat er toch geen leuk plaatje tussenzit. Neem voldoende foto’s en zorg er altijd voor dat er meerdere leuke foto’s tussen zitten. Zoom voor de zekerheid als je de foto’s controleert ook even in op je gezicht om te zien of deze 100% scherp is. Zo kun je nog op tijd jouw camera opnieuw instellen en kom je sowieso met een scherpe foto thuis.

7. Geniet

Je maakt foto’s van jezelf voor Instagram, omdat je het leuk vindt toch? Vergeet dan niet te genieten. Het is namelijk een hobby en je doet het voor je plezier. Geniet van het maken van foto’s, want dan komt er vanzelf een mooiere foto uit. Daarnaast geeft het een enorme kick om alleen foto’s te maken, omdat je iedere keer weer uit je comfortzone stapt. Ook wordt je er steeds handiger in en heb je op een gegeven moment veel meer leuke foto’s om te posten. 

Durf jij alleen foto’s te maken in het openbaar? Of doe je dat toch liever thuis?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Jessica J.

  Ik vind poseren in het openbaar toch altijd een beetje ongemakkelijk, hoor. Zelfs als m’n vriend gewoon een foto van me wil maken bij een toeristische trekpleister, haha.
  M’n Canon EOS 550D is stilaan aan vervanging toe, want ik heb hem letterlijk al bijna tien jaar! Dan wil ik meteen ook wel een toestel met alle toeters en bellen, zoals een wifiontvanger. ?

 • avatar
  Carolien

  Leuk artikel! Fijne tips, moet heel nodig weer fotos gaan maken voor Instagram. Hopelijk tijdens de vakantie een inhaalslag maken!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP