fbpx

Cibdol Oil

mooie minimalistische sieraden

22+ mooie minimalistische sieraden

De laatste tijd valt mijn oog wat vaker op mooie sieraden met een minimalistische touch. Ik vind het overal mooi bij passen en het geeft me echt een gevoel van luxe, ook al hoeft het niet heel prijzig te zijn. In dit artikel zet ik mooie minimalistische sieraden op een rijtje. Heerlijk om inspiratie op te doen of ze meteen te shoppen!

Het cirkeltje is rond

Minimalistische sieraden heb je in allerlei vormen en soorten, maar de cirkel is de laatste tijd wel een hele opvallende. Je komt de open cirkels veel tegen en ik vind dit persoonlijk echt een mooie trend. Zo zie je door het cirkeltje nog je huid, wat hem wat mij betreft een extra minimalistische touch geeft.

De bovenstaande sieraden zijn stuk voor stuk van het merk Isabel Bernard. Deze sieraden zijn vaak een nog een stuk kleiner dan je verwacht, wat het merk wat mij betreft een topper maakt onder de minimalistische sieraden. Ik heb zelf deze sieraden al, maar vind het altijd leuk om de nieuwe collecties weer te bekijken en zo inspiratie op te doen.

Mooie symbolische sieraden

Dat het minimalistische sieraden zijn, betekent niet dat het geen betekenis heeft. Het heeft juist vaak een mooie subtiele verwijzing door een klein symbool dat centraal staat in het sieraad.

Deze sieraden hebben stuk voor stuk een symbool en ook een bijbehorende betekenis. De betekenissen zijn als volgt:

  • Een hartje staat voor liefde, maar je kunt door te kiezen voor mooie sieraden van goud ook de betekenis “een hart van goud” eraan geven. Dat is natuurlijk enorm mooi om op die manier met een bijpassend briefje cadeau te doen.
  • Je zou het misschien niet verwachten, maar de driehoek heeft vele betekenissen. Zo staat het voor individualiteit, solidariteit en kracht, maar vaak wordt er ook per zijde een betekenis gegeven. Denk bijvoorbeeld aan vader, moeder, kind of verleden, heden, toekomst.
  • Een veer geeft vaak het gevoel van vrijheid weer. Ook kan hij staan voor vrede, verbinding en kracht.
  • Tot slot zie je nog de oorknopjes met maantjes. Er zijn veel verschillende standen van de maan, waardoor er ook verschillende betekenissen aan gehangen worden. Zo staat een maan voor licht en geluk, vrouwelijkheid, yin en yang en mysterie.

Simplicity

Tot slot wil ik het hele minimalistische onder de sieraden ook graag uitlichten. Ik vind dit zelf vaak enorm chic ogen en het valt wat mij betreft daarom juist op als sieraad. Op deze afbeelding zie je bijna volledig neutrale sieraden, waarbij sommige met een klein balkje of een diamantje als accent.

Deze sieraden zijn stuk voor stuk weer van het merk Isabel Bernard en stralen voor mij echt de Parisienne stijl uit. Je krijgt meteen zin om een bijbehorende outfit samen te stellen en erin te stralen. Hoe dan ook zal je er meteen chic en stijlvol uitzien!

Welke stijl van deze mooie sieraden passen het best bij jou?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP