Cibdol Oil

5 onmisbare keukenspullen: dit moet je hebben

5 onmisbare keukenspullen: dit moet je hebben

Nu ik dagelijks kook weet ik precies hoe ik mijn gerechten klaar moet maken en welke keukenspullen ik daarvoor nodig heb. Hierdoor heb ik mijn meest onmisbare keukenspullen ontdekt. Nog het idee dat er iets ontbreekt in jouw keuken of ga je net op jezelf wonen? Dit zijn de items die je echt moet hebben.

1. Rijstkookpan

Toen ik een rijstkookpan kreeg wist ik eigenlijk niet of ik dat wel echt ging gebruiken. Het is toch niet zoveel moeite om rijst in een normale pan te koken? Dat is het inderdaad niet, maar het is wel heel fijn als je iets minder op de rijst moet letten bij een lastig gerecht, geen plek meer hebt voor een extra pan of als je net een pan tekort komt.

Als ik een uitgebreid gerecht bereid en er geen ruimte meer is op mijn kookplaat, dan kan ik gemakkelijk gebruik maken van de rijstkookpan. Deze zet ik op het aanrecht en kan gewoon in het stopcontact. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de Magimix Cook Expert. Hierin kun je bijvoorbeeld soep opwarmen en roert hij automatisch. Zo focust de Magimix Cook Expert zich op het voorgerecht en kun jij ondertussen alvast aan het hoofdgerecht beginnen.

2. Braadpan

Als je houdt van lekkere stoofgerechten of een liefhebber bent van mals vlees, dan kan behoort een braadpan echt tot de onmisbare keukenspullen. In het begin gebruikte ik mijn braadpan alleen voor mijn rijst met kip recept, maar nu gebruik ik hem ook voor het maken van stoofvlees en het langzaam braden van allerlei soorten vlees. Ik heb best moeten wennen aan de overgang van gas naar elektrisch koken, maar door het gebruik van een braadpan was dat een stuk gemakkelijker. Op dit moment heb ik een braadpan van Albert Heijn, maar ik ben heel benieuwd of ik bijvoorbeeld verschil zou merken met een luxere pan van bijvoorbeeld Le Creuset. Ik vind de nieuwe Le Creuset Deep Teal collectie namelijk echt ontzettend mooi!

3. Keukengerei

Ik heb een hele pot van Blond Amsterdam vol met keukengerei, maar er zijn een aantal items die daaruit echt niet mogen ontbreken. Zo kan ik absoluut niet zonder soeplepels, spatels, een garde, opscheplepels en een stamper. Daarnaast heb ik ook nog wat klein keukengerei, zoals een knoflookpers, een appelboor en een dunschiller. Verder is het echt de moeite waard om de investeren in goede keukenmessen en natuurlijk een snijplank.

4. Keukenweegschaal

Ik heb zelf een digitale keukenweegschaal die echt behoort tot mijn onmisbare keukenspullen. Ik gebruik hem bijna iedere dag om te wegen hoeveel gram groenten, pasta of rijst ik precies heb. Ze gebruik ik altijd precies wat we nodig hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een maatbeker, voor als je vaak gerechten maakt waarin je een bepaalde hoeveelheid water of melk nodig hebt.

5. Voorraadpotten

Ik ben een groot fan van voorraadpotten, maar ook bijvoorbeeld bakjes om de restjes in te bewaren. Ik heb bakjes die je zowel in de magnetron kunt doen als in de vriezer. Verder heb ik grote mason jars waarin ik open pakken pasta, muesli en bijvoorbeeld rijst in bewaar. Dat is een stuk fijner dan al die open zakjes die om de haverklap volledig openscheuren toch?

Dit waren mijn 5 onmisbare keukenspullen en -gerei. Ik denk dat ik nu het belangrijkste heb genoemd waar ik absoluut niet meer zonder kan. Welke keukenspullen vind jij onmisbaar?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP