Mooie alternatieven voor een lelijke radiator

Mooie alternatieven voor een lelijke radiator

Wanneer je tevreden bent met de inrichting van je huis, dan ga je je al snel storen aan bepaalde dingen, zoals een lelijke radiator. Gelukkig zijn daar voldoende oplossingen voor en vertel ik je graag over de mooie alternatieven voor een lelijke radiator.

Radiator schilderen

Eén van de goedkoopste alternatieven voor een lelijke radiator is de radiator schilderen. Als je de radiator schildert in dezelfde kleur als de muur, dan valt hij al een stuk minder op. Als je een radiator wilt schilderen, dan is het wel nodig om gebruik te maken van verf of lak dat bestand is tegen een temperatuur van minimaal 90 graden. Gebruik dus niet zomaar verf die je in huis hebt staan.

Radiator ombouw

Een andere oplossing, zonder direct je radiator te verwijderen, is het plaatsen van een ombouw. Je kunt zelf een ombouw maken of er eentje aanschaffen. Ze zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten, maar ook bij bijvoorbeeld IKEA. Op deze manier kun je op een redelijk goedkope manier de stijl in het huis gelijk houden.

Het voordeel van een ombouw is dat je het vaak ook als meubel kunt gebruiken. Het is dus perfect om er wat kussentjes of decoratie op te zetten, maar ook om hem bijvoorbeeld te gebruiken als televisiemeubel. Daarnaast verlies je geen warmte en hoef je dus verder geen nieuw plan uit te werken om je huis te verwarmen.

https://nl.pinterest.com/pin/554153929149488622/

Designradiator

De radiatoren die we kennen ogen eigenlijk heel ouderwets en daardoor passen ze totaal niet in ons interieur. Gelukkig komen er steeds meer designradiatoren op de markt, die er wél mooi uitzien. Thermrad radiatoren zijn daar een geweldig voorbeeld van! Deze radiatoren zijn van een hoge kwaliteit, maar tegelijkertijd heel mooi en rustig voor in het interieur. Perfect voor als je opzoek bent naar iets anders wat beter bij jouw stijl past!

Convectorput

Een ander voorbeeld van mooie alternatieven voor een lelijke radiator zijn convectorputten. Deze putten zitten in de vloer ingebouwd en geven heel geleidelijk warmte af. Een convectorput is ideaal voor bijvoorbeeld twee openslaande deuren of hoge ramen, zodat niets het zicht belemmerd. Verder verlies je op deze manier ook geen warmte als je gordijnen ervoor hangen. Het nadeel is wel dat deze duur zijn in aanschaf en geïnstalleerd moeten worden in de vloer.

Vloerverwarming

In ons huis ligt er beneden vloerverwarming, maar vind je boven (op de badkamer na) nog de traditionele radiatoren terug. De vloerverwarming maakt het beneden heerlijk geleidelijk warm! Ik vind het persoonlijk erg fijn dat er nergens radiatoren in de weg staan, omdat op veel plaatsen meubels staan en wij ook openslaande deuren hebben. Het scheelt veel ruimte, wat natuurlijk erg handig is voor kleinere woningen!

Mooie alternatieven voor een lelijke radiator
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP