fbpx

Cibdol Oil

Plant Rebelz stekkie box review

Plant Rebelz stekkie box review

Een box vol met plantenstekjes zo op je deurmat. Dat is het idee van de Plant Rebelz stekkie box! Ik vond het zo leuk dat ik graag een kansje wilde wagen en in dit artikel laat ik je mijn nieuwe groene vriendjes zien.

Hoe werkt het?

Plant Rebelz stekkie box review

Als je lid wordt van de stekkie box, dan ontvang je iedere maand een box met vier verschillende stekjes. Deze stekjes worden volledig zelf gekweekt en grootgebracht in de kassen van Plant Rebelz. Zo heb je leuke kleine plantjes, die je zelf groot kunt brengen, voor een kleine zachte prijs.

De stekkie box komt gewoon door de brievenbus. Wat met het warme weer wel echt even spannend was, aangezien de stekjes het wel zwaar hadden gehad. Verder krijg je een mooi overzicht van de vier verschillende planten met de namen, maar ook tips over hoe je ze het beste kunt verzorgen.

De stekkies planten

Plant Rebelz stekkie box review

In het brievenbusdoosje vind je de vier stekjes die zijn ingepakt in een inpakpapiertje, een plastic zakje en om de wortels een netje. Je haalt de stekjes uit de verpakking en kunt ze vervolgens gaan planten. Het netje kun je eromheen laten zitten en lost na een tijdje vanzelf op.

Dit vond ik wel heel handig, want zo hoef je de wortels van de stekjes niet aan te raken en zijn ze ook nog goed beschermd. Aangezien de plantjes nog zo jong zijn een groot pluspunt volgens mij!

Het is dus wel handig om genoeg potjes in huis te hebben, want deze worden niet meegeleverd, maar deze kun je natuurlijk wel via de webshop bestellen.

De ontvangen stekkie box

De Alocasia Cucullata, de Philodendron White Wave, de Musa Oriental Dwarf en de Wonder Weirdo

Ik werd heel enthousiast toen ik mijn stekkie box zag. Het zijn echt mooie kwalitatieve planten, die echt groot kunnen worden. Ik heb de volgende stekkies ontvangen: de Alocasia Cucullata, de Philodendron White Wave, de Musa Oriental Dwarf en de Wonder Weirdo.

Met name met de bananenplant (de Musa Oriental Dwarf) ben ik zelf super blij, deze heb ik namelijk altijd al willen hebben! En de Caladium vind ik een leuk kleurrijk plantje voor de afwisseling.

De groei in twee weken

Plant Rebelz Stekkie box groei

In twee weken is dit het resultaat van mijn stekjes. Ze zijn sowieso al flink gegroeid en eigenlijk bij iedere plant, behalve de Alocasia Cucullata, zijn nieuwe bladeren te zien. De Alocasia Cucullata is dan wel weer het hardste gegroeid van de vier, ik vind het zelf in twee weken echt een gigantisch verschil!

Eigenlijk heeft alleen de bananenplant het moeilijk gehad, ik heb het idee door het licht. We hadden de gordijnen door de hitte ook wat vaker dicht dan normaal. Nu staat hij in het raam en lijkt het nieuwe blad ook bijna uit te komen. Over het algemeen ben ik super tevreden en ik hoop dat ze echt uitgroeien tot grote planten, dan kan ik eindelijk zeggen dat planten bij mij niet meer doodgaan. ;)

Kortom ik ben heel blij met de stekkies box en vind het echt een heel leuk initiatief. Er zitten vier leuke verschillende planten in en ze hebben zeker de potentie om flink te groeien. Het enige puntje is dat ze misschien beter gekoeld verzonden kunnen worden met deze hitte, bijvoorbeeld door een koerier.

De Plant Rebelz stekkie box is verkrijgbaar voor €22,50 per maand en is maandelijks opzegbaar.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP