Cibdol Oil

8 gewoontes voor het schoonhouden van je huis

8 gewoontes voor het schoonhouden van je huis

Je kent het wel je huis lijkt een eeuwige puinhoop, maar bij jouw vriendin ziet het er altijd zo schoon en opgeruimd uit. Het zijn de simpele gewoontes voor het schoonhouden van je huis die het doen.

Het schoonhouden van je huis

8 gewoontes voor het schoonhouden van je huis
Klik om te pinnen

Het schoonhouden van je huis hoeft gelukkig niet heel moeilijk te zijn. Toch kan het heel overweldigend lijken als je na het werk thuis komt of simpelweg continu het idee hebt dat het een zooitje is. Daarom is het slim om jezelf deze 8 kleine gewoontes aan te leren, zodat je voortaan het gevoel hebt dat je iedere dag een schoon huis hebt.

1. Ze stoppen kleding in de wasmand

Als je jezelf ‘s ochtends aankleed, dan kun je de kleding van gisteren gelijk in de wasmand stoppen. Ook de sokken die je eventueel op de bank hebt uitgetrokken en je bh die nog ergens rondslingert. Door dit direct te doen voorkom je dat de vuile was zich opstapelt op plekken waar het niet hoort. Dat oogt super rommelig! Mocht je een kledingstuk nog een andere dag aan willen hang het dan aan een knaapje aan je kledingrek, kastdeur of even terug in de kast.

2. Ze stoppen spullen terug in de kast

Als je iets uit de kast pakt, leg het dan meteen weer terug in de kast als je ermee klaar bent. Hetzelfde geldt voor de schoenen die je uittrekt als je thuiskomt. Door ze direct terug te zetten in de kast maak je hier een routine van en slingeren ze nooit meer ergens door het huis.

3. Ze laden de vaatwasser meteen in

Een stapel vieze borden op je aanrecht is onhygiënisch en vaak onnodig. Als je een vaatwasser hebt, dan kun je deze beter meteen inruimen als je klaar bent. Probeer dit ook ‘s avonds te doen voordat je naar bed gaat, zodat de vaatwasser eventueel meteen aankan en ‘s ochtends direct weer uitgeruimd kan worden. Dat scheelt veel ergernissen en je hoeft zo het geluid van de vaatwasser ook niet aan te horen.

4. Ze wassen meerdere keren per week

Ik weet hoe verleidelijk het is om je was uit te stellen tot één bepaalde dag. Alleen als je toch al genoeg was hebt om een wasje te draaien, dan hoef je het ook niet uit te stellen. Door de was gelijk te doen kom je minder vaak kledingstukken tekort en is het een stuk minder werk. Daarnaast lukt het toch niet om die overvolle wasmand op één dag leeg te wassen, te laten drogen en te strijken, dus eis dat ook niet van jezelf.

5. Ze maken het aanrecht schoon

Als je klaar bent met koken, de vaatwasser hebt ingeruimd en het gasstel of de kookplaat is afgekoeld, maak dan meteen het aanrecht schoon. Het is misschien heerlijk om zo snel mogelijk op de bank te ploffen, maar als het aanrecht schoon is dan voelt het meteen een stuk schoner aan!

6. Ze schudden het bed en de bank op

Niets is mooier dan een opgeschud bed en kussens die allemaal netjes recht op de bank staan. Het zal je verbazen wat voor effect dat geeft aan de ruimte. Eén van de gewoontes voor het schoonmaken van je huis is dan ook om iedere ochtend meteen het bed en de bank op te schudden. Zo kom je ‘s avonds thuis in een heel mooi opgeruimd huis met een bed waar je meteen in wil duiken.

7. Ze controleren dagelijks wat weg kan

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Controleer daarom dagelijks wat je weg kunt gooien. Misschien staat er nog iets in de koelkast wat je beter weg kunt gooien, misschien slingert er nog ongeopende post rond of ligt er nog een stapeltje papier op het aanrecht. Zorg ervoor dat je dit iedere dag even controleert, zodat je voorkomt dat de rommel zich opstapelt.

8. Ze maken geregeld schoon

Ik kan hier nu zeggen dat je iedere dag je huis schoon moet maken, maar dat wisselt simpelweg heel veel per huishouden. Hoe meer mensen er in huis leven, hoe sneller het vies wordt. Probeer de oppervlaktes in ieder geval geregeld schoon te maken, want zo voorkom je dat het op de grond valt en je sneller moet stofzuigen. Met mijn huishoudplanner weet je precies wat je wanneer moet doen, zodat je alles goed bij kunt houden.

Welke gewoontes voor het schoonhouden van je huis moet jij nog aanleren?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Evelien

    Voortaan als mensen vervelend jaloers doen of nare opmerkingen maken, zal ik ze even met hun neus op deze blog drukken.
    Mooi verwoord allemaal. Het is inderdaad niet moeilijk met wat kleine dagelijkse gewoontes.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP