fbpx

Cibdol Oil

Treasure Label dierenprint tas review

De Nila bag van Treasure Label

Als panterprintliefhebber was ik meteen weg van de Treasure Label tassen. Ik ging voor de Nila bag met verschillende kleuren leer en een aaibaar panterprintje on top. Het leer is niet voor niets zo gekleurd, want de tassen worden gemaakt van leer leftovers, ik vertel je snel meer!

Treasure Label is fairtrade

Treasure Label dierenprint tas review

Ik ben zelf een groot liefhebber van tassen, maar nog mooier zijn tassen met een bepaalde boodschap. De tassen van Treasure Label zijn helemaal fair trade en staan voor zero waste. Zo worden de tassen gemaakt van leer leftovers, stukken leer die zijn overgebleven bij het maken van andere tassen of accessoires.

Normaal gesproken worden deze stukken leer gewoon weggegooid, maar Treasure Label zorgt ervoor dat ze worden gebruikt. Dit wordt gedaan door een onafhankelijk atelier in India. Volwassen ambachtslieden werken met liefde en meestal vanuit huis aan deze crossbody tassen. Iedere tas is daardoor uniek, want iedere tas bevat andere stukken leer in een andere combinatie. Zo heb je dus een tas, die niemand anders heeft!

Daarnaast draag je op deze manier ook een steentje bij aan de werkgelegenheid en de toekomst in India. De tassen worden bijna helemaal met de hand gemaakt, waardoor er weinig machines en dus energie aan te pas komt. En de werknemers krijgen stuk voor stuk een eerlijk loon voor hun werkzaamheden.

De Nila bag

Treasure Label dierenprint tas review

Bij een blik op de panterprint tasjes wist ik het meteen: dit is ‘m! Het mooie vind ik vooral het roodbruine leer op de voorkant in combinatie met de panterprint flap. Het roodbruine leer lijkt namelijk in ieder licht net iets anders, zo lijkt het soms erg donkerrood en de andere keer echt bruin.

Het leer voelt heel stevig en lekker glad aan, maar de tas is van zichzelf wel heel licht. Je voelt hem als je weinig spullen bij hebt, dus bijna niet zitten.

Treasure Label dierenprint tas review

De Nila bag valt onder de grotere crossbody tassen en je kunt er daardoor vrij veel in meenemen. Zo kun je met gemak een notitieboekje, een telefoon, portemonnee, sleutels en make-up erin kwijt. Ik was vooral heel blij om te zien dat ook mijn Olympus Pen EPL-10 hier met gemak in past en ik dan zelfs nog wat extra’s kan meenemen. Zo kan ik nu ook eens een kleine tas kiezen wanneer ik mijn camera wil meenemen.

Verder is de tas opgedeeld in drie vakken, waardoor je tas wat georganiseerder is. Wanneer ik een grote tas bij heb, is het altijd nogal grabbelen om bijvoorbeeld mijn sleutels te vinden en met deze verdeling kun je dat voorkomen. De tas heeft ook achterin nog een ritsvakje, waar je nog wat kleine losse items kunt bewaren.

Conclusie

Leuke panterprint tas

Wat ben ik blij met deze nieuwe tas. Ik vind het nieuwe concept van Kristel heel erg tof en vind de bijbehorende boodschap ontzettend mooi. Ik ga genieten van mijn tas en denk dat hij door de kwaliteit heel lang mee zal gaan.

De Nila bag is verkrijgbaar bij Treasure Label voor €54,95.

Mijn favorieten

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Anna

    Jaaaa, de tasjes van Treasure Label zijn zo leuk! En wat fijn dat de tassen allemaal Fairtrade zijn!

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP