fbpx

Cibdol Oil

Living Proof restore dry scalp treatment review

Living Proof restore dry scalp treatment review

Al sinds kleins af aan heb ik last van een droge hoofdhuid. Dit resulteert in schilfertjes en korstjes op mijn hoofd. Door mijn overstap naar natuurlijke haarproducten is dit al verbeterd, maar nog niet geheel verdwenen. Toen ik de Living Proof restore dry scalp treatment tegenkwam wist ik dat ik deze wilde uitproberen in een review.

Living Proof restore dry scalp treatment

Het merk Living Proof maakt natuurlijke haarverzorgingsproducten die ook echt wat voor je haar doen. Eerder testte ik al de Living Proof in-shower styler, waarmee je je haar kunt stylen onder de douche. Het gebruik van dit product resulteert in een volle krullende coupe.

Living Proof restore dry scalp treatment review

Nu is het tijd voor mijn tweede ervaring met Living Proof. De dry scalp treatment kun je direct aanbrengen op je hoofdhuid als je haar nog enigszins vochtig is. Dit kan drie keer per week na het wassen om de hoofdhuid te verzorgen, te verzachten en te kalmeren. De treatment bevat hyaluronzuur dat de hoofdhuid langdurig hydrateert. Daarnaast zit er ook vitamine B3 in dat de huid in balans brengt en het jeukende gevoel blijvend verlicht.

De verpakking

De verpakking van Living Proof tegen droge hoofdhuid

De Living Proof restore dry scalp treatment is verpakt in een roze tube met een speciale dop, zodat het goedje niet kan lekken. Het product is namelijk heel dun en licht van structuur. De tube is buiten dat door het dunne uiteinde heel fijn in gebruik en ik zou dit persoonlijk niet anders willen zien.

Verder staat er op de verpakking alles wat je wilt weten, waaronder dat het product volledig vrij is van dierproeven, oliën, parabenen, sulfaten, ftalaten en siliconen. Hierdoor is hij geschikt voor mensen met gekleurd haar, maar ook met een gevoelige huid, zoals ik.

Wat vind ik ervan?

Living Proof restore dry scalp treatment review

Living Proof geeft aan dat je na vier weken verschil merkt. Daarna blijf je het gebruiken om het resultaat te behouden. Allereerst vind ik de dry scalp treatment heel verkoelend. Ontzettend fijn, want bij nat haar (zeker na het wassen) krijg ik veel last van irritatie en die voel ik na het aanbrengen direct afnemen.

Het aanbrengen vind ik wel enigszins lastig. Wellicht komt het door mijn krullen en zware haar, maar het is best een uitdaging om het alleen op je hoofdhuid aan te brengen en niet teveel te gebruiken. Als ik teveel gebruik, dan voelt mijn haar als het droog is wel vettig aan. Dit gebeurt best snel, omdat je niet door hebt hoeveel van het product eruit komt bij het aanbrengen.

Deze nadelen vallen absoluut in het niet bij de voordelen. Na vier weken merkte ik namelijk dat ik minder last had van schilfertjes en deze vond ik dan ook vrijwel niet meer terug op mijn kleding. Een enorme opluchting! Daardoor hoef je namelijk geen agressieve antiroosshampoo te gebruiken om de schilfers te verminderen, maar is dit natuurlijke product alles wat je nodig hebt.

Conclusie

Living Proof restore dry scalp treatment review

Ik ben er zelf heel blij mee! Het verlicht mijn jeukende hoofdhuid, voelt verfrissend en ik heb minder last van schilfertjes. De korstjes lijken ook verminderd, maar zijn nog niet volledig verdwenen. Ik denk dat dit voor iedereen met een gevoelige hoofdhuid de moeite waard is om te testen, zeker als je al overgestapt bent op 100% natuurlijke haarproducten.

De Living Proof restore dry scalp treatment is verkrijgbaar bij The Make Up Spot voor €35,00 (100ml).

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP