fbpx

Cibdol Oil

Geld terug bij vertraging met het vliegtuig

Vlucht vertraagd? Dit is jouw vergoeding!

Als jouw vlucht vertraagd is, heb je mogelijk recht op een vergoeding. De bedragen van deze vergoeding kunnen flink oplopen en daardoor ontvang je een gedeelte van jouw vakantiegeld gewoon weer terug! Ik leg je in dit artikel uit wanneer je hier en waar je precies recht op hebt.

De vergoeding bij een vertraagde vlucht

Als jouw vlucht vertraagd is, dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Deze vergoeding verschilt op basis van de afstand. Bij een korte afstand tot 1.500 kilometer heb je recht op €250,- per persoon, bij een middellange afstand van 1.500 tot 3.500 kilometer op €400,- per persoon en een lange afstand van meer dan 3.500 kilometer op €600,- per persoon.

Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

Je hebt niet altijd recht op een vergoeding bij vertraging. Dit is afhankelijk van de lengte van de vertraging, de reden van de vertraging en je moet binnen de Europese Unie in of uit het vliegtuig stappen.

De lengte van de vertraging is meer dan 3 uur

Bij een vertraging van 3 uur of meer heb je mogelijk recht op een vergoeding. Hierbij geldt dat je meer dan 3 uur later op jouw eindbestemming aan moet komen. Mocht het vliegtuig onderweg de vertraging inhalen, waarbij je onder deze drie uur uitkomt, dan heb je geen recht op een financiële vergoeding.

Bij een vertraging van 2 uur of meer heb je wel recht op verzorging van de vliegtuigmaatschappij. De vliegtuigmaatschappij zorgt dan voor eten en drinken, maar ook voor een hotelovernachting of een langer verblijf in de huidige accommodatie als dat nodig is. Bij minder dan twee uur vertraging heb je helaas geen recht op een vergoeding of verzorging.

Geen sprake van buitengewone omstandigheden

Wanneer de vliegtuigmaatschappij kan aantonen dat het gaat om een vertraging door buitengewone omstandigheden, dan heb je geen recht op een vergoeding. Dit kan voorkomen in de volgende situaties:

[su_list icon=”icon: heart-o” icon_color=”#b9b9b9″ class=”line-height: normal;”]

  • Extreme weersomstandigheden
  • Stakingen van luchtverkeersleiding en douane
  • Terrorisme
  • Medische noodlandingen

[/su_list]

Twijfel je of je met jouw situatie recht hebt op een vergoeding? Dan kun je contact opnemen met EUclaim voor hulp met het succesvol terugkrijgen van de bijpassende vergoeding.

Mijn persoonlijke ervaring

Op de laatste dag van mijn vakantie op Curaçao kregen we een sms’je dat onze vlucht was vertraagd. Er was op dat moment nog niet bekend hoe laat onze vlucht naar huis wel zou vertrekken en we werden op de hoogte gehouden door onze reisorganisatie. Uiteindelijk bleek dat de vlucht pas de volgende dag door kon gaan, waardoor we overgeplaatst werden naar een ander hotel.

We mochten slapen in Santa Barbara, een heel luxe resort op Curaçao. Je zou zeggen dat is nog even een extra dagje genieten, maar doordat je alles in principe al gedaan had en je voor je gevoel bijna vertrok naar huis, was dat toch even schakelen.

De volgende dag kregen we meer informatie over onze nieuwe vlucht en werden we ‘s middags opgehaald door de bus. We vertrokken naar het vliegveld, waar bleek dat onze vlucht wéér vertraging had. We kregen daar vouchers voor eten en drinken, waar je ontzettend veel voor kunt halen, dus we hebben zowel gegeten voor de vlucht als iets meegenomen in het vliegtuig.

Eenmaal thuis hadden we dus meer dan één dag vertraging gehad. We hoorden op de bestemming al dat je hier een vergoeding voor aan kunt vragen en hadden recht op €600,- per persoon. We hebben dit zelf via de reisorganisatie afgehandeld, maar mocht je twijfelen of je er recht op hebt of het lastig vinden, dan kun je dit ook afhandelen via een organisatie als EUclaim.

EUclaim

EUclaim heeft als organisatie de meeste ervaring op het gebied van passagiersrechten. Alle vluchtgegevens, de weersomstandigheden en de persgegeven worden direct geanalyseerd, zodat je precies weet waar je recht op hebt. Ze werken ook op basis van ‘no cure, no pay’, dus mocht er geen oplossing komen, dan betaal je er ook niet voor. Mocht het nodig zijn, dan gaan ze zelfs met de zaak naar de rechtbank om de vergoeding waar jij recht op hebt op te eisen.

Benieuwd of jij ook recht hebt op een vergoeding? Gebruik dan de handige calculator van EUclaim voor advies.

vlucht vertraging vergoeding
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP