fbpx

Cibdol Oil

Wat helpt tegen muggen? Anti-muggen spray en lavendel

Wat helpt tegen muggen?

Muggen en muggenbeten, in de zomer hou je ze vrijwel niet tegen. Toch zijn er een aantal tips om je huid en huis minder aantrekkelijk te maken voor muggen, zodat je er een stuk minder last van hebt. Benieuwd wat helpt tegen muggen? Lees dan snel verder.

1. (Vleesetende) planten

Al eerder schreef ik een artikel over vleesetende planten tegen muggen. Het is een leuke en simpele oplossing, waarvan met name de trompetbekerplant heel goed zijn werk doet.

Buiten vleesetende planten kun je ook kiezen voor andere planten die muggen door de geur niet aantrekkelijk vinden. Denk hierbij aan lavendel, de citroengeranium en kattenkruid. Je kunt ze in je slaapkamer of tuin zetten en eventueel een aantal blaadjes over je huid wrijven om jezelf te beschermen.

2. Horren of een klamboe

Beneden hebben wij gekozen voor vitrage voor de openslaande deuren om vliegen en muggen tegen te gaan. Ze vliegen dan minder gemakkelijk naar binnen en het is wel een hele gemakkelijke oplossing. Dit kun je natuurlijk ook doen door middel van horren, die je ook voor ramen kunt plaatsen.

Een andere oplossing is een klamboe boven het bed, bijvoorbeeld deze tweepersoons klamboe van Xenos. Ik vind dit zelf wel heel leuk, sfeervol en het is ook nog eens effectief! Als je hem goed afsluit kunnen muggen er niet doorheen en je dus niet ‘s nachts wakker houden met dat gezoem boven je hoofd.

3. Anti-muggen spray

Er zijn verschillende anti-muggen sprays te vinden. Meestal bevatten anti-muggen sprays DEET, die het reukvermogen van de mug verstoren, waardoor ze je niet kunnen steken. Als je je afvraagt wat helpt tegen muggen, dan is DEET zeker één van de oplossingen. En hoe hoger het percentage, hoe langer je beschermt blijft.

Dat DEET effectief is, is al erg lang bekend, maar helaas kan het wel bijwerkingen hebben bij langdurig gebruik. Zo kan je huid gaan irriteren en je het kan bijwerkingen hebben voor het zenuwstelsel. Zelf gebruik ik daarom liever de natuurlijke variant met Citriodiol of een spray met lavendel.

4. Voorkom stilstaand water

Muggen houden van stilstaand water en daar leggen ze ook hun larven, waardoor er alleen maar meer muggen volgen. Zorg er dus voor dat je nergens in huis te lang water laat staan en ook buitenshuis geen emmers of plantenpotten vol laat regenen. Zet dit soort dingen altijd op z’n kop, zodat er geen water in kan blijven staan.

5. Geurkaarsen

Aangezien muggen niet zo dol zijn op lavendel en citroen, is het des te slimmer om geurkaarsen te branden in deze geuren. Je huis of slaapkamer gaat er lekker van ruiken en je houdt muggen zoveel mogelijk op afstand.

6. Ventilatoren

Muggen houden niet van wind, dus je kunt ook voor je gaat slapen een ventilator op je nachtkastje zetten. Zo komen muggen niet in de buurt van je bed en blijven ze hopelijk ook buiten je slaapkamer. Even luchten met alle ramen tegen elkaar open kan ook helpen!

7. Vitamine B

Het is nog niet wetenschappelijk onderbouwd, maar muggen blijken niet zo dol te zijn op de geur die je aanmaakt door Vitamine B. Het is het proberen waard, dus neem je vitamines maar in of drink een paar glazen bier (want in biergist zit ook de nodige vitamine B).

Wat helpt tegen muggen volgens jou?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP