fbpx

Cibdol Oil

Welke kleur lippenstift past bij mij?

Welke kleur lippenstift past bij mij?

Het kan heel lastig zijn om in de winkel of online te beslissen welke kleur lippenstift het mooiste staat. Gelukkig zijn er handige tips om dit te bepalen aan de hand van je haarkleur en kleur ogen! In dit artikel help ik je met het antwoord op de vraag: ‘welke kleur lippenstift past bij mij?’.

Het bepalen van welke kleur lippenstift het beste bij jou past, daar kun je de rest van je leven je voordeel uithalen. Vanaf nu weet je precies welke kleur je het beste kunt dragen en in welke kleur jij jouw lipstick collectie kunt uitbreiden. Uiteraard betekent dit niet dat je andere kleuren niet meer kunt dragen. Alles wat je draagt met zelfvertrouwen is mooi!

Welke kleur lippenstift bij welke haarkleur?

Je haarkleur doet veel voor je gezicht, maar je kunt je haarkleur ook extra complimenteren met de juiste lipstick. Ook als je je haar hebt geverfd zul je merken dat je ineens behoefte hebt aan andere kleuren. Daarom bespreek ik in deze paragraaf welke kleur lippenstift het beste bij je haarkleur past.

Blond haar

Als je blond haar hebt, dan staan alle kleuren roze je ontzettend goed. Ga voor lichtroze bij een lichte huid en felroze bij een (zon)gebruinde huid. Denk bij felroze ook aan prachtige kleuren als fuchsia of framboos. In de winter kun je dus behoefte hebben aan een andere lippenstift, dan in de zomer, dat is helemaal normaal.

Naast roze lipstick kun je ook gaan voor nude tinten en bruine tinten. Ga bij bruine tinten echter niet te donker, maar houd het bij lichtbruin. Op het gebied van nude kun je daarentegen wel ontzettend veel hebben!

Rood haar

Bij rood haar kun je heel veel mooie en unieke kleuren hebben. Je kunt met name koper en bronstinten erg goed hebben, maar ook oranje of bruinrood staan je prachtig! Verder kun je ook de warme koraal, perzik en frambooskleuren hebben. Je kunt je vast en zeker uitleven met winkelen.

Bruin haar

Bij bruin haar kun je het beste gaan voor donkerdere kleuren. Denk aan kleuren als donkerrood of donkerroze, maar ook iets spannends, zoals violet! Als je toch een iets lichtere kleur wil dragen, dan kun je het beste gaan voor een roze-beige kleur, jouw ultieme nude.

Zwart haar

Voor alle lezers met zwart haar, felle kleuren zijn jouw ding! Ga bijvoorbeeld voor een felle fuchsia of frambozen rode lippenstift. Zo laat je je lippen opvallen, maar geef je je gezicht ook wat meer kleur.

Als je een keer geen felle kleur wilt, bijvoorbeeld voor een formele gelegenheid, dan staan donkere kleuren jou ook prachtig. Zo staat bordeaux jou heel mooi, maar ook verschillende bruintinten kun je goed hebben!

Welke kleur lippenstift bij welke oogkleur?

Als je opzoek bent naar andere lipstickkleuren of je regelmatig van haarkleur wisselt, dan is het goed om opzoek te gaan naar een kleur lippenstift die matcht bij je oogkleur.

Blauwe ogen

Heb jij blauwe ogen? Dan laat jij jouw ogen extra opvallen door een oranje, koraal of (blauw)rode lipstick uit te kiezen. Buiten dat passen alle rozetinten ontzettend goed bij je, van de nude rozetinten tot donker framboos.

Grijze ogen

Grijze ogen zijn koel van kleur, dus jij kunt veel koele kleuren hebben op je lippen. Ga bijvoorbeeld voor een beige nude om het grijs in je ogen meer op te laten vallen, maar ga juist voor een opvallende kleuren als pruim of oranje om de andere kleuren in je iris eruit te laten springen.

Groene ogen

Bij groene ogen kun je ook het beste gaan voor de koele kleuren. Denk aan koele roze kleuren, van licht tot felroze, maar ook lichtoranje laat je groene ogen prachtig uitkomen!

Hazel ogen

Heb je hazel ogen? Dan kun je veel nude kleuren goed hebben, maar ook je ogen meer op laten vallen door een prachtige koraal kleur lippenstift. Verder laten mediumbruin en paarse kleuren je ook stralen.

Bruine ogen

Als je bruine ogen hebt, dan kun je veel verschillende lipstickkleuren hebben. Je kunt dan het beste eerst kijken naar je haarkleur om te zien wat het beste matcht. Wil je toch graag op je ogen afgaan? Ga dan voor zachte nudes, dieproze, mauve of warm oranje.

Welke kleur lippenstift past bij mij?

Welke kleur lippenstift past bij mij?

Zelf heb ik blond haar en groene ogen, dus ik ben gegaan voor een enigszins koele roze kleur. Aan de hand van dit artikel heb ik een lippenstift bij Wehkamp uitgezocht en dat is de Bobbi Brown crushed liquid lip in de kleur give a fig geworden!

Hij is wat minder paars dan Too Faced melted in de kleur fig, maar neigt wat meer naar de roze kant (de binnenkant van een vijg). Ik vind het persoonlijk een hele mooie kleur, door de glans is het weer eens wat anders dan de kleuren die ik al heb in mijn lippenstift stash.

Welke kleuren kun jij volgens jouw oog- en haarkleur het beste hebben?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP