fbpx

Cibdol Oil

Powervrouw worden? Dat kun jij ook met deze 7 tips

Powervrouw worden? Dat kun jij ook met deze 7 tips

Een powervrouw is voor mij een vrouw die precies weet wat ze wil en daar volledig voor gaat. Ze is zelfverzekerd, twijfelt niet aan zichzelf en laat zich niet beïnvloeden door de mening van anderen. We willen allemaal wel een powervrouw worden en met deze tips gaat jou dat lukken!

1. Bepaal je doel

Het is heel belangrijk om te weten wat je wil. Wat jouw doel is in het leven. Zo weet je waar je naartoe wilt werken en wat je moet doen om jouw doelen en droom te bereiken.

Een hele handige manier om te ontdekken wat je echt wilt is jezelf afvragen: wat zou ik doen als geld geen rol zou spelen? Is er een bepaald beroep of een bepaalde bezigheid die dan in je op komt? Dit is jouw droom, een doel die nu misschien enorm ver weg lijkt, maar waar je zeker naartoe kunt werken.

2. Zet stappen

Nu jouw droom duidelijk is, is het belangrijk om te kijken wat je hier nu aan kunt doen. Misschien zijn er bepaalde stappen die je kunt ondernemen om dichterbij je doel te komen. Je kunt bijvoorbeeld cursussen gaan volgen over dit onderwerp om er alvast meer over te leren, maar misschien kun je ook op je werk aangeven dat je heel erg geïnteresseerd bent in dat onderwerp, zodat je mee mag helpen aan dat leuke project.

Iedere stap is er één en na de eerste stap komt de powervrouw al in je los. Het voelt namelijk goed om aan je doel te werken en ontwikkeling te zien.

3. Werk aan jezelf

Om meer zelfvertrouwen te krijgen en onzekerheden aan te pakken is het erg belangrijk dat je ook werkt aan jezelf. Werken aan jezelf kun je doen op verschillende manieren, bijvoorbeeld door zelfontwikkelingsboeken te lezen, te leren van personen die jij inspirerend vind door video’s op YouTube of in de vorm van life coaching.

4. Geloof in jezelf

Onderweg zul je altijd mensen tegenkomen die niet begrijpen wat je precies of waarom je het doet. Mensen zullen kritiek hebben, zonder het te onderbouwen. Het is daarom des te belangrijker om te geloven in jezelf en je droom. Iets wat iemand anders doet kun jij ook, het vereist alleen kracht doorzettingsvermogen en een flinke dosis zelfvertrouwen.

5. Kritiek en tegenslagen

Kritiek en tegenslagen zijn niet makkelijk. Ik denk dat dat ook nooit echt makkelijk wordt en te negeren is, maar je kunt wel leren om er beter mee om te gaan. Probeer altijd positief te blijven en als dat niet lukt, dan is het fijn om iemand in je omgeving te hebben die je een positief gevoel geeft en opnieuw motiveert.

6. Luister naar feedback

Kritiek is in eerste instantie misschien niet leuk, maar het zijn vaak ook leerpunten. Wanneer iemand je opbouwende kritiek geeft over je product of idee, luister er dan naar en vraag eventueel door. Verbeterpunten gaan je zeker vooruit helpen en het is ook fijn om een inzicht van iemand anders te hebben. Vaak zit je er zelf zo in, dat je deze verbeterpunten niet ziet.

7. Blijf bij jezelf

Als allerlaatste tip om een powervrouw te worden wil ik je nog meegeven om bij jezelf te blijven. Luister altijd naar je gevoel en vergelijk jezelf nooit met iemand anders of een ander bedrijf. Het is heel gemakkelijk om te zeggen dat een ander persoon geen tegenslagen heeft gehad, maar eigenlijk weet je dat niet. Iedereen komt voor lastige momenten te staan, dus het is beter om bij jezelf te blijven en je bezig te houden met wat er echt toedoet: jouw droom.

Hopelijk heb je iets aan deze oppepper gehad, ik vind je hoe dan ook een powervrouw!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP