Cibdol Oil

Werken vanuit de tuin: zo pak je dat aan

Werken vanuit de tuin: zo pak je dat aan

Het weer begint al steeds mooier te worden. Hoe lekker is het dan om te werken vanuit de tuin? Het is alleen niet altijd even makkelijk om het scherm van je laptop te zien of om zelf in de flow te komen, maar met deze tips werk jij deze zomer super productief!

Scoor een goede tuinset

Net als dat je binnen aan een goede tafel met een comfortabele stoel werkt, is het ook fijn om buiten zo’n plek te hebben. Scoor een goede tuinset met een fijne tuintafel qua hoogte en tuinstoelen die daarbij aansluiten. Je kunt je huidige stoelen ook net wat comfortabeler maken met een paar kussentjes! Je kunt het werken aan een tuintafel natuurlijk afwisselen met werken in een loungestoel, maar probeer dat niet heel de dag te doen. Een zittende houding is namelijk het meest productief!

Een leesbare laptop

Je hebt natuurlijk niet de keuze uit een heel assortiment aan laptops, maar mocht je er bijvoorbeeld twee hebben kies dan degene met het meest matte scherm. Een mat scherm zorgt er namelijk voor dat de zon niet gereflecteerd wordt en dat je niet met knijpende ogen naar het scherm hoeft te kijken. Verder zet je de helderheid natuurlijk op zijn hoogst en kun je je scherm het beste richten naar de kant waar geen zon staat.

Een parasol of schaduwdoek

Even met je gezicht in de zon is waarschijnlijk vast lekker, maar met je zonnebril op is het scherm nog slecht leesbaar. Daarom kun je beter een parasol of een schaduwdoek opzetten en daaronder gaan zitten. Als het buiten heel warm is, dan werkt dit ook een stuk aangenamer en hou je je werkdag langer vol.

Zorg voor een stroompunt

Een stroompunt om je laptop mee op te laden kan vaak lastig zijn in de tuin. Als je wilt werken vanuit de tuin, dan is het verstandig om eerst te kijken of je je laptop ergens kunt opladen. Wanneer je geen direct stroompunt hebt voor je laptop, dan kun je vanuit binnen of vanuit de schuur een verlengkabel of een haspel neerleggen voor je oplader. Op deze manier ben je al voorbereid als je laptop leeg is en kun je zonder moeite door met werken.

Maak een heerlijk drankje

Het liefst zou je nu misschien met je benen omhoog aan een cocktail zitten, maar gelukkig heb je al de mogelijkheid om te werken vanuit de tuin! Daarom kun je het jezelf natuurlijk nog wel net wat aangenamer maken met een drankje. Vul voor jezelf een kan met bijvoorbeeld water en allerlei soorten fruit of maak zelf ijsthee. Zo kom je vast goed gehydrateerd de dag door!

Zo werk je productief

Nu je voor de verandering buiten werkt, betekent dit natuurlijk niet dat je takenlijst er minder op is geworden. Maak daarom voordat je aan de slag gaat wel een goede planning voor de dag. Schrijf alles op wat je wilt doen en geef jezelf daar een bepaalde tijd voor. Misschien lukt het je op deze manier wel om eerder klaar te zijn met je belangrijkste taken en kun je daarna iets rustiger aan doen.

Werken vanuit de tuin

Dit waren mijn tips om te werken vanuit de tuin! Je kunt het het beste hetzelfde aanpakken als een normale werkdag, zodat je wel doet wat op de planning staat. Zo’n zonnig dagje maakt het werk alleen maar leuker en een stuk aangenamer. Veel succes en oh, vergeet jezelf natuurlijk niet in te smeren!

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Edith-Sofia

    Ik vind het heerlijk om in de tuin te werken, lekker in de zon. Goede tips! Ik kan ook echt niet zonder parasol of doek, anders zie je niks op je scherm. Ook met foto’s maken is het fijn dat het zulk mooi weer is.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP