Cibdol Oil

tuinverlichting ideeën zonder stroom

5 tuinverlichting ideeën zonder stroom

Verlichting kan de tuin een stuk gezelliger maken. Alleen je hebt niet veel stroompunten en het is ook niet even gemakkelijk om dit aan te leggen. Gelukkig zijn er genoeg tuinverlichting ideeën zonder stroom en die deel ik graag met je!

1. Led strips voor buiten

Je hebt misschien binnen al ergens een led strip hangen, we hebben deze bijvoorbeeld in onze buffetkast gemonteerd, maar je hebt ook led strips voor buiten. Deze led strips kun je bijvoorbeeld monteren rondom je terras, je veranda, op de schutting of op de schuur. Je kunt met led strips ook perfect de looproute omlijnen, zodat je ‘s nachts precies kunt zien waar je loopt. Het leuke is dat deze led verlichting op batterij vaak ook nog te bedienen is met je smartphone!

2. Solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting doet je al snel denken aan saaie lampjes die werken op zonne-energie. Toch hoeft dat zeker niet zo te zijn, want je hebt tegenwoordig ook hele leuke varianten in de vorm van fakkels. Deze tuinverlichting zonne energie kun je bijvoorbeeld in één grote bloempot stoppen, zoals op deze afbeelding, maar je kunt ze ook verdelen over je tuin. Ze zijn hip en geven je tuin door de warmere kleur ook meteen sfeer!

3. Kaarsen

Een andere manier om je tuin warmer te maken is door middel van kaarsen. Je moet er alleen wel iets meer voor doen, maar als je in de zomer buiten zit is dit een hele kleine moeite! Je kunt bijvoorbeeld een aantal kaarsen neerzetten op een grote schaal op je tuintafel, maar je kunt ook een aantal kandelaars ophangen aan de schutting. Kaarsen en een plateau heb je vaak toch al in huis, dus dit is een hele gemakkelijke en leuke oplossing.

https://nl.pinterest.com/pin/554153929149487455/

https://nl.pinterest.com/pin/554153929149487545/

4. Lichtsnoeren

Lichtsnoeren zijn enorm handig om ergens omheen te wikkelen of in te doen. Deze lichtsnoeren zijn veel verkrijgbaar op batterij en je hebt ook verschillende varianten voor buiten. Ik vind zelf dit idee enorm leuk! Zo creeër je een aantal mooie hanglampen die je bijvoorbeeld kunt ophangen boven de tuintafel, maar ook ergens naast een relaxstoel die je in de tuin hebt staan.

Verder kun je lichtsnoeren ook heel leuk in een mooie vaas stoppen en er een kurk opdoen, zodat hij niet volloopt met water. Als je het juist leuk vindt, kun je de vaas ook vullen met water (alleen de batterijen ergens veiligstellen) en hem aanvullen met mooie bloemen. 

5. Bulb lampjes

Iets wat je natuurlijk heel vaak in tuinen ziet zijn de sfeervolle bulb lampjes. Enorm leuk, maar deze worden meestal op stroom verkocht en dit is niet voor niets een artikel met tuinverlichting ideeën zonder stroom. Gelukkig bestaan er ook een aantal varianten op batterij en op zonne-energie! Zo kun je de lampjes perfect van de ene naar de andere kant van de tuin hangen, zonder dat je daar stroom voor nodig hebt.

Dit waren mijn tuinverlichting ideeën zonder stroom. Ik hoop dat je er wat inspiratie uit hebt gehaald en voor meer tuin-inspiratie kun je ook eens kijken naar mijn tips om jouw tuin lenteklaar te maken.

Welke tuinverlichting ideeën ga jij toepassen?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP