6 tips om minder wispelturig te zijn

6 tips om minder wispelturig te zijn

Wispelturig zijn, het is iets wat ik in me heb. Het ene moment wil ik fulltime ondernemer zijn, maar het andere moment wil ik toch liever een parttime baan. Ook heb ik continue nieuwe ideeën en wil ik van alles en nog wat heel impulsief uitvoeren. Herken je dit? Lees dan zeker eens deze 6 tips om dit te verminderen. 

1. Visualiseer je toekomst

De eerste stap om minder wispelturig te zijn is het visualiseren van je toekomst. Ik weet dat ook dit punt geregeld kan veranderen, maar toch heb je vast bepaalde dromen en doelen die je in de toekomst wilt bereiken. Misschien wil je de wereld over reizen of wil je zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je familie en vrienden? Denk goed na over deze grote dromen, want ze kunnen veel zeggen over datgene wat je later wil doen.

2. Wat past het beste bij deze toekomst?

Als je je toekomst hebt gevisualiseerd, in gedachten of op papier, dan kun je nadenken wat het beste hierbij past. Als je de wereld over wilt reizen, dan kun je een tijdelijke pauze nemen van je werk of iets zoeken waardoor het mogelijk is om overal ter wereld te werken. Hetzelfde geldt voor familie en vrienden: als je een parttime baan hebt, dan heb je meer tijd voor je familie en vrienden, maar ook als je een onderneming hebt waarbij je je eigen tijd kunt indelen. Probeer dus te kijken welke dingen er passen bij deze toekomst.

Zo is mijn droom om mijn werk overal mee naar toe te kunnen nemen. Ik vind het heerlijk als ik vanuit huis of onderweg in de trein mijn werk kan doen en daardoor veel meer vrijheid heb. Een eigen bedrijfje waar ik aan kan werken waar en wanneer ik wil, is dan iets wat heel goed bij mijn toekomst past. Iets wat ik met mijn blog en beauty business kan bereiken.

3. De route uitstippelen

Als je weet wat je wil en wat het beste bij je toekomst past, dan kun je je route uitstippelen. Wat moet ik doen om deze doelen te bereiken? Moet ik opzoek naar een fulltime baan, zodat ik meer zekerheid heb in de toekomst? Of ga ik kijken hoe ik een eigen onderneming op kan starten en wat voor onderneming ik dan zou willen? Maak keuzes door te kijken wat het beste bij jou en jouw ultieme toekomst past en stel doelen op voor jezelf. Wat wil je deze maand bereiken en wat ga je dagelijks doen om deze doelen te bereiken?

4. Maak to do lijstjes

Ik merk dat ik minder wispelturig ben, als ik lijstjes heb met wat ik die dag ga doen. Ik maak iedere dag, voordat mijn werkdag begint, een lijstje met mijn taken van die dag. Zeker als je een fulltime baan hebt en je de omslag wilt maken naar een eigen onderneming, is het heel belangrijk dat je weet wat je moet doen om dit op te bouwen. Anders wordt het al snel heel chaotisch, of ga je je weer bedenken. Door iedere dag te doen wat je te doen staat, kom je steeds een stapje dichterbij jouw ideale toekomst.

5. Blijf gemotiveerd

Een nadeel van wispelturig zijn is dat je heel snel gaat twijfelen. Zeker als je ook geregeld vragen krijgt van de mensen om je heen. Probeer altijd opnieuw de toekomst in te beelden die je in gedachten hebt en probeer desnoods ook inspiratiebronnen te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag een motivatievideo kijken, of een boek lezen dat jou inspireert en motiveert. Er zijn veel mooie boeken over mindset of ondernemen, ook biografieën willen nogal eens helpen. Ga opzoek naar inspiratiebronnen die al doen wat jouw ultieme doel is, kijk wat hun hebben gedaan om dat te bereiken. Als zij het kunnen, dan kun jij het ook!

6. Als andere ideeën opspelen

Ik heb heel vaak dat ik weer een terugslag krijg en ineens een ‘geweldig’ idee heb. Ik heb bijvoorbeeld continu ideeën voor nieuwe blogs en ondernemingen. Iets wat me dan weer afremt van mijn ultieme doel, omdat ik daar helemaal in op kan gaan. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant is dan een goede uitspraak. Als je met een nieuw idee begint, moet je weer helemaal op nul beginnen. Hou daar rekening mee, want weet je zeker dat je weer helemaal opnieuw wilt beginnen? Als andere ideeën opspelen, denk dan aan je toekomstbeeld en kijk of dit idee erbinnen past. Zo niet? Dan kun je het beter schrappen, anders leid het je alleen maar af.

Ben jij wispelturig? En wat doe je als je teveel gaat twijfelen?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Tessa

    Hier ga ik van de week goed voor zitten! Een lijstje maken en echt op papier zetten wat ik nu wil. Ik kan nooit kiezen omdat ik bang ben dat ik wat mis of de verkeerde keuzes maak (dit heb ik al met kiezen voor avond eten hahaha).

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP