Een dagje varen: wat neem je mee?

Een dagje varen: wat neem je mee?

Je gaat een heerlijk dagje op zee doorbrengen met een boot. Alleen wat moet je meenemen bij een dagje varen?

1. Zwemvest

Een zwemvest is altijd handig om mee te nemen aan boord. Mocht het weer omslaan, dan ga je toch liever voorbereid en veilig richting de haven. Daarnaast is het voor kinderen op de boot absoluut een must have. Je kunt daarom het beste een zwemvest kopen die goed aansluit, dan ben je in ieder geval voorbereid.

2. Eten en drinken

Wanneer je op het water bent, dan kun je niet even snel naar een restaurant voor eten en drinken. Het is daarom slim om voldoende mee te nemen. Als je een hele dag op het water bent, zorg dan voor voldoende flessen drinken, snacks, maar ook ontbijt, lunch en avondeten. Mochten er al maaltijden aan boord zijn, dan mag iets extra’s te drinken en snacks niet ontbreken.

3. Zonbescherming

Door de wind verbrand je sneller. Het is daarom verstandig om voldoende zonbescherming mee te nemen. Neem sowieso een pet, zonnebrand en een goede zonnebril mee. Let er op dat je pet wel strak genoeg zit, anders waait hij zo van je hoofd af.

4. Iets te lezen

Bij een dagje varen kan iets te lezen niet ontbreken. Je kunt bijvoorbeeld een boek of een tijdschrift meenemen. Wanneer je lang onderweg bent, dan is het wel zo fijn om iets voor jezelf te doen.

5. Muziek

Wanneer je zelf gaat varen, dan mag muziek absoluut niet ontbreken. Je kunt bijvoorbeeld een waterproof boxje meenemen om je muziek op af te spelen. Dan kun je onder het genot van een muziekje gezellig wat drinken.

6. Handdoeken

Handdoeken neem je misschien vanzelfsprekend mee, maar als het behoorlijk warm is kan het ook fijn zijn om op een handdoek te zitten. Neem daarom een paar extra handdoeken mee.

7. Dichte schoenen met grip

Het is slim om aan boord te gaan met dichte schoenen die voldoende grip hebben. Het kan op de boot best glibberig zijn, zeker wanneer mensen hebben gezwommen. Het klimt er ook net iets makkelijker de boot mee op. Je kunt dan eventueel slippers meenemen voor buiten de boot of als je zit.

8. Kleding voor ‘s avonds

Het kan ‘s avonds, zeker op een boot, flink afkoelen. Overdag stap je misschien met gemak in je zwemkleding de boot op, maar neem voor de zekerheid toch kleding mee die warm genoeg is voor ‘s avonds. Bij een harde wind is een jas toch ook altijd wel fijn.

Heel veel vaarplezier!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP