fbpx

Cibdol Oil

Hoe kun je de e-sigaret als stophulp gebruiken?

Hoe kun je de e-sigaret als stophulp gebruiken?

Een e-sigaret wordt veelal gebruikt door mensen die willen stoppen met roken. Het is een handig hulpmiddel om de hoeveelheid nicotine langzaam af te bouwen en de afkickverschijnselen te verminderen. In dit artikel leg ik uit hoe je de e-sigaret als stophulp kunt gebruiken.

Cold turkey stoppen

Cold turkey stoppen is dat je van de één op de andere dag stopt met roken. Het blijkt voor alsnog de beste manier te zijn om te stoppen, omdat de verleiding dan minder groot is om toch nog één sigaretje extra te roken. Je kunt cold turkey stoppen door je sigaretten meteen weg te gooien en te stoppen met roken, maar je kunt ook overgaan op e-sigaretten met een e-liquid zonder nicotine.

De e-sigaret als stophulp

Wanneer je voor de laatste methode kiest, dan heb je nog de kans om je geestelijke verslaving af te bouwen. Zeker wanneer je lang hebt gerookt, zul je merken dat je geregeld wilt grijpen naar een sigaret. Er zijn standaard momenten waarop je dat op dit moment doet en dan is het fijn om een vervanger te hebben. Een e-sigaret is hier de geschikte vervanger voor, omdat je op deze manier kunt roken zonder nicotine.

Het roken langzaam afbouwen

Wanneer je stopt met het roken van sigaretten krijg je de stof nicotine niet meer binnen. Dit is de verslavende stof in sigaretten, waardoor de behoefte aan een sigaret toeneemt. Binnen een week is de stof nicotine al volledig uit je lichaam verdwenen, maar je kunt tijdens de uitwerking hiervan wel last krijgen van afkickverschijnselen. Door het roken langzaam af te bouwen kun je deze afkickverschijnselen verminderen.

Je kunt afbouwen door steeds minder sigaretten te roken. Zo kun je er bijvoorbeeld iedere dag een paar minder roken, zodat je langzaam went aan het lagere nicotinegehalte in je lichaam. Dit vergt veel discipline, want als je alsnog die extra sigaretten rookt ben je weer terug bij af.

De e-sigaret als stophulp

Ook hier is het mogelijk om de e-sigaret als stophulp te gebruiken. Je kunt dan iedere keer een e-liquid bestellen met een lager nicotinegehalte. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen bij 9 milligram, dan overgaan naar 6 milligram, vervolgens naar 3 milligram en de geestelijke verslaving nog afbouwen door over te gaan op 0 milligram. Je kunt hierbij wachten tot je e-liquid op is, voordat je over gaat naar een lagere dosering, maar je kunt ook uit jezelf een lagere hoeveelheid pakken als je daar klaar voor bent.

Volledig stoppen met roken

Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat je geheel gaat stoppen met roken. Dit kun je doen door de hoeveelheid momenten waarop je rookt of de e-sigaret gebruikt te verminderen, maar ook door het roken niet meer te koppelen aan bepaalde activiteiten. Probeer bijvoorbeeld geen e-sigaret te gebruiken tijdens het drinken van koffie of alcohol.

Daarnaast kun je deze tips om te stoppen met roken eens raadplegen. Het kan enorm helpen om in plaats van roken te beginnen aan een andere activiteit. Als je merkt dat je op een moment van verveling vaak een sigaret opsteekt, probeer dan een nieuwe activiteit te verzinnen op zo’n moment. Het kan iets simpels zijn als opruimen of wandelen.

Dit artikel is geschreven vanuit mij en bevat geen professioneel advies. Je kunt hier meer over lezen in mijn disclaimer.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP