10 gewoontes van super productieve vrouwen

10 gewoontes van super productieve vrouwen

Het liefst wil je zoveel mogelijk doen op één dag, zodat je daarna misschien verder kan met je leuke creatieve taken of juist iets eerder vrij kunt nemen. Daarom kijken we vandaag naar de 10 gewoontes van super productieve vrouwen, zodat jij daar straks één van bent!

1. Direct uit bed stappen

Een productieve dag begint al zodra je uit bed stapt. Ga daarom gelijk uit bed en blijf niet doorgaan met snoozen. Een hele goede tip is om op te staan, de gordijnen open te doen of als het nog donker is direct de spotjes aan te doen. Zet een kop koffie klaar, maak je ontbijt en eet deze op onder het genot van bijvoorbeeld een motiverende video. Je kunt dit artikel eens lezen voor meer tips om makkelijker uit bed te komen.

2. Fris jezelf op

Als je thuiswerkt, dan is het alsnog van belang om fris en fruitig achter je laptop te zitten. Ga daarom ‘s ochtends altijd eerst douchen (of omkleden als je ‘s avonds doucht, was je gezicht, kies een mooie outfit en doe make-up op. Als je helemaal opgefrist aan het werk bent, dan merk je dat je veel sneller in de werkflow zit.

3. Maak een dagplanning

Als het nog donker is zet dan even de plafonniere aan, voordat je aan je werkplek gaat zitten. Licht zorgt er namelijk voor dat je hersenen uit de slaapmodus komen. Pak daarna eerst een planner erbij. Schrijf daarin alles op wat je vandaag wilt doen en deel het in op bepaalde tijden. Zo weet je precies wat je te doen staat en hoeveel tijd je er ongeveer voor hebt. Dit is absoluut één van de belangrijke gewoontes van super productieve vrouwen, want daarna krijg je direct een boost aan productiviteit.

4. Drink voldoende water

Ik begin iedere ochtend met een groot glas water, die ik gedurende dag ook nog vaak bijvul. Het koude water frist je namelijk op als je een beetje aan het inkakken bent. Water is namelijk ontzettend goed voor je focus en denkvermogen.

5. Schrijf alle losse taken op

Komen er tijdens jouw werk ook altijd dingen in jouw hoofd op die je eigenlijk nog moet doen? Je hersenen geven dit vaak op de meest onhandige momenten door. Daarom is het van belang dat je al deze losse taken opschrijft. Als je dan eerder klaar bent met een item in je agenda kun je alvast een aantal van deze taken van je takenlijst afronden.

10 gewoontes van super productieve vrouwen
In de Milly Pie planner kun je zowel een dagplanning maken als je losse taken opschrijven in het speciale notitieboek.

6. Zet meldingen uit

Je telefoon is een hele gemakkelijke afleiding. Ik pak hem er af en toe bij, zonder dat ik weet wat ik ga doen. Zet daarom je meldingen (die je kunt missen) allemaal uit. Mijn telefoon staat ook eigenlijk altijd op stil, zodat ik niet continu afgeleid wordt. Je hoeft namelijk niet op ieder berichtje of telefoontje direct te antwoorden.

7. Lees je e-mail niet continu

E-mail is voor veel mensen iets waar ze een hekel aan hebben, maar wat ze wel vaak continu hebben openstaan. Zet je mail tijdens het werk (als je het niet nodig hebt) altijd uit. Je kunt je mail het beste lezen op specifieke tijden en hiervoor tijd inplannen in je agenda. Kijk hierbij wat het beste bij jou en jouw beroep past.

8. Iedere dag een wandeling maken

Loop je even vast met je taak of heb je echt even geen concentratie meer? Ga dan even naar buiten om een rondje te wandelen. Al is het maar 10 tot 20 minuten, een wandeling geeft je weer een dosis inspiratie. Vaak los je tijdens het wandelen de dingen op waar je mee vast liep, kom je op een nieuw idee en is je hoofd gewoon weer helemaal leeg als je thuiskomt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen voor je begint met werken of tijdens de lunch, zo mis je niet direct veel tijd.

9. Doelen opdelen in kleine stappen

Als je merkt dat jouw dagplanning niet werkt, dan komt het waarschijnlijk doordat het gaat om doelen en geen maakbare stappen zijn. Als je bijvoorbeeld opschrijft dat je aan je blog wilt werken, dan is het niet duidelijk wat je precies gaat doen. Ga je een artikel schrijven, foto’s maken of je SEO verbeteren? Schrijf daarom altijd op wat je precies gaat doen op de meest specifieke manier of deel het eventueel op in meerdere stappen.

10. Beloon jezelf

Het is ontzettend goed als je alles af hebt gestreept wat je vandaag wilde doen. Je kunt eventueel je takenlijst verder oppakken, maar vergeet ook niet om jezelf te belonen. Neem wat tijd voor jezelf, bijvoorbeeld met deze self-care tips en ga morgen weer verder met je nieuwe to-do’s.

Dit waren de 10 gewoontes van super productieve vrouwen. Wanneer ben jij het meest productief?

10 gewoontes van super productieve vrouwen
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP